Aklıma bir çoksoru var :(:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan WahsetrR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

WahsetrR

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SAVAŞ SÖNMEZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Ben uzun zaman zarflarında güvercin besledim hep posta ve o nun türlerinden.Hepsi heba oldu ama artık öyle olsun istemiyorum.Sorularıma cevap verebilirseniz anlayacağım şekilde artık olmayacaktır :(

1-Yeni aldığım güvercinin cinsleri Arap(dişi)-mavi(erkek) tir.Bunları koydum dar alana 30sn. geçmedi eşleştiler.Köyden aldım eve getirdim yuva yaptım.Aldığımda çatalları açıktı (pardon) bu aralar baya yumurtlucak ama havalar serin geçiyor bende hep sıcak olsun diye kapattım.Bu güvercin acaba bu haftasounu yumurtlarmı ? yokse havaların iyileşmesini beklermi (saçam gibi oldu).

2-Yuvaya erkekmi daha bağlı yoksa dişi mi ?

3-Güvercin yumurtladı ben okuyom lise çok bakamıyom Anadolu teknik okuyom dersler biraz ağır geçiyor.Yumurtlayınca sabah mesela dişi yatıyor erkeği salayımmı tek yada yemlemesi için dışarıya 1 hafta içinde tumurtladı mesela olurmu kaçarmı ? Önceki postalarda dişi yumurtladı 1 hafta sonra kaçtı :(

4-Mavi-Arapların yavrusu Mavi-Arap yada Çakmakmı çıkar ?

5-Güvercini yuvaya alıştırmak için nasıl bir teknik uygulayabilirim ?

6-Etrafta düngün ve profosyenel bakanlar var tanıdık var bir tane işte bunlara çektirmem için ne yapmalıyım ?

7-Çatıda besliyorum ve terası var güvercinlerin yuvaya girmelerine veya inmelerine engel olur mu ?

8-Kanatları çekince alışmları zor olurmu ve güvercinlere çok iyi derecede ve sıkmadan bakınc alışmaları kolay olurmu ? (yani alışınca yuvaya yuvada çok tutmamak için)

9-Birde duyuyorum damar çıkıyormuş sanırım bu nasıl oluyor hep merak ediyorum ?

Bu soruları bazı yerlerde cevabını gördüm ama tam anlayamadım istediğim gibi değildi sanki.

Şimdiden teşekkürler.

savaş kardeşim öncelikle vaktım olmuyor demişsin derslerim yoğun yazmışsın bence fazla ilgilenemiyorsan
vakit bulamıyorsan kendini zorlama . bence derslerin daha önemli geleceğin meselesi okulunu bitirmen daha hayırlı olur. derslerinde başarılar dilerim .

Saolun ancak bu sene lise 1 e gittiğimden çokta zamanımolmuyor okulda seneye ancak bu senede beslemeye çalışıcam.Yani bu sene çok sorun olmucak.

Zamanım olmuyor derken birazda çok seyredemicem onları ondan dedim.Yani başlarında çok duramıcam.

besleme konusnda kendin bilirsin kuşları damar yaptıktan sonra sabah sal akşama kadar gezsinler hem avarede getirirler!!

Bende öyle düşünüyorum işte sorularıma cevap verirseniz bilen birileri çok makbule geçer.Ben zamanı filan ayarlarım osorun olmaz derslerimide zaten düzelticem zayıfımda yok zaten.

Cevapalrınızı bekliyorum iyi günler.

WahsetrR' Alıntı:
Ben uzun zaman zarflarında güvercin besledim hep posta ve o nun türlerinden.Hepsi heba oldu ama artık öyle olsun istemiyorum.Sorularıma cevap verebilirseniz anlayacağım şekilde artık olmayacaktır :(

1-Yeni aldığım güvercinin cinsleri Arap(dişi)-mavi(erkek) tir.Bunları koydum dar alana 30sn. geçmedi eşleştiler.Köyden aldım eve getirdim yuva yaptım.Aldığımda çatalları açıktı (pardon) bu aralar baya yumurtlucak ama havalar serin geçiyor bende hep sıcak olsun diye kapattım.Bu güvercin acaba bu haftasounu yumurtlarmı ? yokse havaların iyileşmesini beklermi (saçam gibi oldu).

** kuşlar nezaman yumurtlıyacaklarını kendileri iy ibilirler sen yuvalarını düzgün yapp ot koy yuvalarına ( kuru çam yapragı olursa daha iyi olur bit türetmez) onalr yumurtlarlar yumurtaya yatıp yavrularına bakarlar.

2-Yuvaya erkekmi daha bağlı yoksa dişi mi ?

** o kuştan kuşa değişir. bunun için net bir cvp söylemek zordur.

3-Güvercin yumurtladı ben okuyom lise çok bakamıyom Anadolu teknik okuyom dersler biraz ağır geçiyor.Yumurtlayınca sabah mesela dişi yatıyor erkeği salayımmı tek yada yemlemesi için dışarıya 1 hafta içinde tumurtladı mesela olurmu kaçarmı ? Önceki postalarda dişi yumurtladı 1 hafta sonra kaçtı :(
** öncelikle posta güvercinleri ilk yuvalarını benimserler başka yerlerde durmazlar. (istisnalar önemlideğil) posta kuşu aldıysan kanatlarını kesme denilen bir yöntem varr tüylerini kesıyorsun uçamıyor sende almış oldugun postaları nkanatların ıkeş yavrularını almaya çalış yoksa geri giderler. yumurtası varmış yavrusu varmış bakmaz arkasına.

4-Mavi-Arapların yavrusu Mavi-Arap yada Çakmakmı çıkar ?
** renk konusunda siyah renk diğer renklere oranla daha baskındır. ikiside siyak çıkabilir ikiside mavi çıkabilir koyu mavı çıkabilir kareli siyaha bakan renkte çıkabilir falan bir çok çeşit varr ama postada renk önemli değildir. postalarda damarlarıan bakarlar.

5-Güvercini yuvaya alıştırmak için nasıl bir teknik uygulayabilirim ?
**yetişkin bir postayı uçurduğunda eski evine giderler genelde.eğer o kuşlardan yavru alabilirsen o yavruları alıştırırsın. ve önümüz yazz baya bol yavru alırsın bu yaz.

6-Etrafta düngün ve profosyenel bakanlar var tanıdık var bir tane işte bunlara çektirmem için ne yapmalıyım ?
** etrafındaki kuşçualrın kuşlarını çekmeyek mi istiyosun tam anlamış degilim. ama 2 kuşla avare için uğraşı kuşlarını helak etme derim.

7-Çatıda besliyorum ve terası var güvercinlerin yuvaya girmelerine veya inmelerine engel olur mu ?
** posta kuşlarıan mani olmaz bu durumlar. 2-3 kere indikden sonra alışırlar sonrada hiçbir zorluk çekmezler.

8-Kanatları çekince alışmları zor olurmu ve güvercinlere çok iyi derecede ve sıkmadan bakınc alışmaları kolay olurmu ? (yani alışınca yuvaya yuvada çok tutmamak için)
** kanatlarını keş yoksa tüyler uzadımmı uçup giderlerr.

9-Birde duyuyorum damar çıkıyormuş sanırım bu nasıl oluyor hep merak ediyorum ?
*güvercinin özelliğiyle ilğili bu konular mesela fındık kuşlarıda evlerine sadık olabiliyor. ama en sağlamlar ıpostalardır.

Bu soruları bazı yerlerde cevabını gördüm ama tam anlayamadım istediğim gibi değildi sanki.

Şimdiden teşekkürler.

yetişkin postaları alıştırıp uçurmak zor olduğundan yavru alırsan o yavuları doya doya uçurursun ve sana damar yaparsın kuşları.şimdi okula gidiyorsun anadolualr bütün gün oluyor sanırsam. kuşların başında duramadığın sürece kuşlar ısalık bırakma uçamıyan kuşlar saga sola atlarlar yere düşüp kedilere yem olurlar. ama kuşlardan yavru aldıgında o yavruları bütün günle salık bıraka bilirsin gayette güzel avare çekiyorlarr xD

sorularının altına cvp ları yazdım ** ile başlıyanalr bildiğim kadar yardımcı olmaya çalıstım

:D:D saolasın ancak mavi-arap posta değiller cinsleri onlar. bana 1 mavi(cinsi) 1 arap (cinsi) yada 2 side çakmak çıkabilirler dedilerde ondan sorim dedim.

Sen soruları posta cinsine göre yapmış :) ben genelde konuştum.

Selamlar forumda sorularınızla ilgili birçok konu ve yorum var.Gerekli aramayı doğru şekilde yaparsanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz...

ben mavi ayda arab diye bir cins duymadım şunların fotolarını koysana mümkünse bir görelim.

Kuşun çatallarıyla oynanırmı hiç kapamışıssın..Belkide kısırlaştırdın kuşu...

Koyucam hafta sonu.

Yani öyle bir cins nasıl duymadını< bilmiyorum.

Ben Orhangazide oturuyorum.Burada Beyaz ve Arap daha çok bakıyor neredeyse kuş severler.

Mesut24' Alıntı:
Selamlar forumda sorularınızla ilgili birçok konu ve yorum var.Gerekli aramayı doğru şekilde yaparsanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz...

Zaten dedim ya ben baktım sorularıma cevap ama tam alamadım :S

kanazon' Alıntı:

Hayır hayır öyle birşey yapmadım tam.Sadece alırken dişi filan bakam derken gördüm geçenlerdede bakarken kan filan geliyordu.

WahsetrR' Alıntı:
kanazon' Alıntı:

Hayır hayır öyle birşey yapmadım tam.Sadece alırken dişi filan bakam derken gördüm geçenlerdede bakarken kan filan geliyordu.

ben şuana dek çatılarına baktığım kuşun hiç kanama yaptığını görmedim bence o kanama hayra alamet değil çok bastırdıysan çatılarını yada yumurtayı kırmış olabilirsin eğer yumurta kırıldıysa ölüme neden olabilir.

Savaş kardeşim bu senin kuşlar paçalı mı taklacı kuşta arap ve mavi olarak türleri vardır ama bunların genel adı taklacı renklerine göre ayrılırlar beyaz arap çakmaklı mavi gerçi diğer ırklarda da bu aynı mesela mavi posta beyaz posta en iiyisi birer resim koyuver

Saygılar

güzel kardeşim ben de senin gibi öğrenciyken başladım ama lise öğrencisi değil ilkokul 3. sınıfta...bu sene 4.yılımdır öğretmenim..kaç yıllık mazim var sen hesapla artık..buna dayanarak sana bir öneri bir de cevap yazacam ve bu cevapta bütün sorularının yanıtı var...

önerim..okulu ve dersleri sakın aksatma,güvercin beslemenin yaşı yoktur ama okul okumak belirli yaş dönemlerini kapsar sakın unutma..

cevap: bütün sorularının cevabı kümesinin içindedir....yaşayarak öğrenebilirsin.çünkü fikirle iş yürütecek kadar tecrübeli değilsin önce temeli at sonra duvar örersin...

Tmm Teşekkürler resm koyucam.

Arap ırkı güvercinler genellikle burada taklacı olur mavi ırkda oynuyor ve taklacı olduğunu söyledi veren abi.Ama güvenilir birisidir.

dsc00681oa.jpg

dsc00680s.jpg

dsc00682xv.jpg

Bu arada aklımdayken erkek güvercin dişi güvercinin hep altına bakıyor neden ? yumurtayı korumakmı yoksa gelmesinimi bekliyor ??

Birde güvercinleri rahatsız ve daha 1 hafta olmadığından dışaro çıkaramadıkm ve elime alamadım mecbur böyle çekmek zorunda kalım ancak yarın koyucam.Sorularıma bakarak verebilirmisiniz acaba ?

WahsetrR' Alıntı:
dsc00681oa.jpg

dsc00680s.jpg

dsc00682xv.jpg

Bu arada aklımdayken erkek güvercin dişi güvercinin hep altına bakıyor neden ? yumurtayı korumakmı yoksa gelmesinimi bekliyor ??

resimler gözükmüyor. kurbaga resmı var sadice xD

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Resimlerin görünmesi için imageshack.us sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Biz Türk internet kullanıcılarının resim yükleme servisi olan imageshack.us sitesine bile işin suyunu çıkartacak şekilde resim yüklemesinden dolayı site Türkiyeye kısıtlama getirmiş ve üyesi olmayanlara resimleri göstermeme kararı almıştır. Bu yüzden http://my.imageshack.us/registration/ adresinden siteye kayıt olduktan sonra resimleri sorunsuz görüntüleyebilirsiniz.

Geri