AKŞAM SAPASAĞLAMDI ŞİMDİ ÖLDÜ ÖLECEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kaanben

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kaan girgin
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Köpekler
ARKADAŞLAR YAVRU DÖNEĞİMİN AKŞAM HİÇBİŞEYİ YOKTU DÜN YEMLEMEK İÇİN KÜMESİ AÇTIĞIMDA KUŞ YERE YIĞILMIŞ AYAKTA DURAMIYORDU. AYRICA KUŞ YÜRÜMEYE KALTIĞINDA Bİ SAĞA Bİ SOLA DEVRİLİP DURUYOR. YEM YEMEDİĞİ İÇİN ELLE BESLEDİM SU VERDİM. KUŞLARDAN AYRI Bİ YERDE BAKIMA ALDIM.

AKŞAM KUŞLARIN NE KADAR SAĞLIKLI OLDUĞUNDAN BAHSEDERKEN Bİ GECEDE BU HALE NASIL GELDİ ANLAMIYORUM. ÖNCESİNDE DE HİÇ BELİRTİ YOKTU. Bİ BÖCEK ISIRDI DİYECEM O DA MANTIKLI GELMİYOR.

BU DURUMU YAŞAYAN ARKADAŞLAR BU HASTALIK NEDİR? NASIL Bİ TEDAVİ UYGULAMAM GEREKİR?

Anası veya babası yanında yattımı bu gece? bu gece ve sabahı çok soğuktu ben kümesi battaniye ile örttüm nolu nolmaz diye, belki yavru açıkta kalmış olabilir?

yavru yeme düşmüş uçma seviyesine gelmiş durumda. birde kümes betondan öyle soruk girme durumu yok. açıkçası soğuktan olabileceğini düşünmüyorum

kaanben' Alıntı:
yavru yeme düşmüş uçma seviyesine gelmiş durumda. birde kümes betondan öyle soruk girme durumu yok. açıkçası soğuktan olabileceğini düşünmüyorum

anladım, ben daha küçük düşünmüştüm, saygılar.

kızgın erkeklerin biri eşlemişse kuşu ondan olabilir eşliyerek ölen öyle yavrula olabiliyor.

bak bu olabilir kümeste kızgın bir erkek var diş aldım ama dişi eşleşmedi. peki kuş toparlar mı kendini?

kaanben' Alıntı:
bak bu olabilir kümeste kızgın bir erkek var diş aldım ama dişi eşleşmedi. peki kuş toparlar mı kendini?
şuna hala yaşıyorsa eşlemeden dolayı olmıyabilir ama yaşıyorsa şuan bir ümidi var demektir. eşledimmi kuş ölür öyle seme kalma falan olmaz öldürene kadar eşler kızgın erkek.

kuş gaga yerde kafasının üstüne doğru yürümeye çalışıyor. onun dışında gayet sağlıklı duruyor.

bu kuşu erkek çiftlemiş ise ve şans eseri de ölmediğinden

bu kuş eski haline gelir mi? gelirse bu ne kadar zaman alır? benzer durum yaşan arkadalar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum

Ekli dosyalar

• DSC01354.webp
    DSC01354.webp
    824.6 KB · Görüntüleme: 1,407
  • DSC01355.webp
    DSC01355.webp
    795.8 KB · Görüntüleme: 1,431
  • DSC01358.webp
    DSC01358.webp
    806.1 KB · Görüntüleme: 1,363
[No message]

Ekli dosyalar

• DSC01361.webp
    DSC01361.webp
    736.3 KB · Görüntüleme: 1,440
  • DSC01357.webp
    DSC01357.webp
    803.6 KB · Görüntüleme: 1,329
  • DSC01361.webp
    DSC01361.webp
    658.4 KB · Görüntüleme: 1,452
aynı sorun benimde 2 tane karakuruklarımda var ayırdım kümesten dövüyorlar sanırım şuan işteyim aksama bakacagım inş yaşıyolardır

kuş iyice gitmiş diyebilirim ayakları tutmuyor gibi bir durumu da var. ayakları felç olmuş olmasın malum yan yatınca ayağa kalkamıyor galiba. ona bir dikkat edin ayakları felç olmuş ise bir takım ilaçlar var sitede o ilaçları nbahsi geçti bir yerlerde ama hatırlamıyorum.

inşallah düzelir kuşlarınız. benim kuşun yürümesi sabaha göre biraz daha düzeldi. ilk başta hiç yürüyemezken şimdi 1-2 metre yıkılmadan gidiyor. ayrıca oturması dengesi de daha iyi. zayıf düşmesse toparlar gibi fakat yedirdiğim yemleri çok geç sindiriyor kuş.

kardeş okuşta hastalık var bençe o kuşu hemen hyr derim diğer kuşlarada bulaşmasınn benim kümesimdede kuşlar aynı öle düşüp kalkıp yürüyüdo sonra bi gün sonra 11 tane kuşum öldü

kuşu hemen ayırdım zaten. benim kuşta hastalık olduğunu zannetmiyorum. büyük ihtimalle erkek çiftlemsinden oldu. kuşa çok iyi baktım vitaminle destekledim kuş sağlık olarak gayet iyide gidiyordu yürümesi düzelmeye başlamıştı fakat

akşam 2 kere de konrol etmeme rağmen gece boynunun üstüne düşmüş ve sabaha kadar o şekilde kalmış. sabah baktığımda boynu tamamen dönmüştü. bende çok üzülerek kuşun daha fazla acı ekmesini istemedim. ne kadar çaba harcasamda bazı şeyler olacağına varıyor. ilk defa başıma geldi tecrübe oldu açıkçası.

şimdi ne kadar kuşun doğası olduğunu bilsemde kızgın erkeği biraz pakatlayasım gelmiyor da değil.

arkadaşım kümeste gece biti falan olmasın bunlar gece ortaya cıkıp bilasa yavruları cok güçsüz bırakıyorlar havalar ısındı

RadiKEL' Alıntı:
Anası veya babası yanında yattımı bu gece? bu gece ve sabahı çok soğuktu ben kümesi battaniye ile örttüm nolu nolmaz diye, belki yavru açıkta kalmış olabilir?
sevgılı ınsanlar kusta ılık yoktur yanı kus usumez yanlız ayakları ıslak zemıne basmayacak ceryanda kalmayacak ozaman kotu olur manda bıle yıkılır degıl kus sevgıler saygılar

iyi baktım kuşuma ama ne yaparsın, boynunun üstüne yatmasaydı ne yapar eder iyileştirirdim onu. eve aldım kuşu eşimle sabah akşam başındaydık. işteyken bile sürekli arayıp kuş ne oldu diye bilgi alıyordum. kader işte resmini gördüm üzüldüm yine :hungur: :hungur: :hungur:

Geri