Ala Güvercin Sadıklığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm..Bir kuşçudan bir erkek ala güvercin almaya karar verdim..Kuş dişisiyle uçtummu en az 2 saatten aşağı uçtugunu görmedm çokta güzel oyn yapıyor ve takla atıyor..Fakat Kuşun dişisini geçenlerde atmaca kapmış o yüzden sahibi erkegini satıyor..Şimdi kuşu alacagım fakat bir abi o güvercin(ALA) hakkında sakaryanın neresinden salarsan sal o kuş gelir burayı bulur dedi..Böle olması beni bir adım geriye attı..Ala güvercinlerde tıpkı postalar gibi ilk yuvasından başka yuvası olmaz mı ? alıştıramammı dersiniz ? kuşun şu anki sahibi ne yakın ne uzak evi yaklaşık 1 km kadar filan uzaklık belkide yoktur bile o kadar..Almadan önce sorayım dedi ala güvercin hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirm kuşuya diş aldım dişisi hazır..Yavrularını alıpta ucurmayı dusundum ama çok uzun sürecek nerden baksanız 2 ay ...Kuşu yarın almayı dusunuyorum yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..iyi akşamlar

o kadar mesafeden eke olan çoğu kuş evine geri gider büyük ihtimalle..Alıp makaslar yavrusunu alırsan olur benim fikrim bu. saygılar

alacağın kişiyle anlaş mutlaka birkaç defa gidecektir, ya da eşe atıp yavru alana kadar uçurmayın sonrasında gideceğini pek sanmıyorum.

2 saat uçan bi kuş çevreyi artık ezbere biliyodur, 1 kmde uzak bi mesafe sayılmaz zor alışır biraz ama dene istersen.

Yorumlarınız İçin Teşekkür ederim..Kuşu almak çok istiyorum mecbur yavruyu alana kadar ucurmayacagız tek çare.Ama şunu kimse cevaplamamış Ala güvercinlerde aynı posta gibi bu özellik var mı ilk evine bağlılık..

İlk evine bağlılık tüm kuşlarda olur..özellikle orda eşlenmiş eşi yavrusu falan var..birde taklacılar genelde uzun süre uçtukları için çevreyi tanırlar o yüzden oraya mutlaka gidecektir..sen onu eşlendirip öyle uçur, yinede kafası karışıp gidebilir aldığın kişiyle sıkı dost olmaya bak ki versin geri ;)

selamlar.ala güvercinlerin ekstradan böyle bir farkı yok bence.oda diğerleri gibi .sadakatler renkle ilgili değil yani.

enes kardesim mesafe yakın dedigin gibi iyi bir kuş ise yavrularını almaya çalış uzun zaman alır diyorsun zaten bu ugras ha deyince olacak sey degil yasın genç agbilerıyın dediklerini kaale al bazı kuşlar damarlı oldugu dogrudur biraz da kuş yerini sevmeli yani damarlı kuş demek yerini sevmis demekdir sende kuşa gerekli egitimi zamanı sabrı vede sevgini verki karsılıgını alabilesin verirsen alırsın sabır ilken olmalı kuşçuluk sabırlı olmakdan geçer zaman diye bir sey yok bosa gecen zaman vardır kolay gelsin

saygılar

arkadaşın dediği gibi makasla yavrularını uçurursun .... kuşun eski sahibine gider bu durum ikinizide rahatsız eder

ferhatakcakoca' Alıntı:
arkadaşın dediği gibi makasla yavrularını uçurursun .... kuşun eski sahibine gider bu durum ikinizide rahatsız eder

kuscu_marik' Alıntı:
enes kardesim mesafe yakın dedigin gibi iyi bir kuş ise yavrularını almaya çalış uzun zaman alır diyorsun zaten bu ugras ha deyince olacak sey degil yasın genç agbilerıyın dediklerini kaale al bazı kuşlar damarlı oldugu dogrudur biraz da kuş yerini sevmeli yani damarlı kuş demek yerini sevmis demekdir sende kuşa gerekli egitimi zamanı sabrı vede sevgini verki karsılıgını alabilesin verirsen alırsın sabır ilken olmalı kuşçuluk sabırlı olmakdan geçer zaman diye bir sey yok bosa gecen zaman vardır kolay gelsin

saygılar

KEMALO' Alıntı:
selamlar.ala güvercinlerin ekstradan böyle bir farkı yok bence.oda diğerleri gibi .sadakatler renkle ilgili değil yani.

Yorumlarınız İçin teşekkür ederim Kuşların Kanatlarını Çektim dediğiniz gibi yavrularını alıpta ucuracagız artık .saygılar

Geri