ALA ÜRETİMİ

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan afakan
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
s.a arkadaşlar
ala'ya merak saldım
ala üretmek istiyorum kuşları nasıl kıramam gerekir?
beyaz erkek ile sazlı çakmaklı yada alttan aynalı çakmaklı ile kırarmamın faydası olurmu yada küllü için aynı şey geçerli?

bu tip alalar üretmek istiyorum
rs3169435.jpg

untitled.png

ala-mardin-g%C3%BCvercin.jpg

şimdiden teşekkürler.

Daha önce yavrusu alınmış bir çift ala edindiğin takdirde bu tip yavrular alabilirsin. Arapı beyaza, beyazı maviye gibi eşleşmelerden örnek resimlerde ki gibi yavru elde etmen çok düşük bir ihtimaldir. Bahsetmiş olduğum gibi kuşları kırıp şansını denemektense daha önce yavrusu alınmış resimdeki gibi bir çift damızlık edinmen yeterli olacaktır. Bol şans ...

BaDDuA' Alıntı:
Daha önce yavrusu alınmış bir çift ala edindiğin takdirde bu tip yavrular alabilirsin. Arapı beyaza, beyazı maviye gibi eşleşmelerden örnek resimlerde ki gibi yavru elde etmen çok düşük bir ihtimaldir. Bahsetmiş olduğum gibi kuşları kırıp şansını denemektense daha önce yavrusu alınmış resimdeki gibi bir çift damızlık edinmen yeterli olacaktır. Bol şans ...
Tamamen aynı fikirdeyim , Kulağınızı tersten tutmaya çalışmayın becede . selamlar ŞEREF

arkadaşlar beyazı gök'e vurup böyle ala alınmıcağını bende biliyorum... o yüzden sazlı ya da alttan aynalı fikrini sundum.
bir çift ala alıp bakmak hiç aklıma gelmemişti teşekkürler kardeş.

güvercin üreticileri ve soydan anlayan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

herhangibirgokhan' Alıntı:
arkadaşlar beyazı gök'e vurup böyle ala alınmıcağını bende biliyorum... o yüzden sazlı ya da alttan aynalı fikrini sundum.
bir çift ala alıp bakmak hiç aklıma gelmemişti teşekkürler kardeş.

güvercin üreticileri ve soydan anlayan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.
Size Fikir vermeye çalıştık , olmadı sanırım , neyse bol şanslar . selamlarŞEREF

şimdi senin dediğin mantıkla gidip ala alınabilir fakat, bahsi geçen kuşların sazlı ya da alttan aynalı olanın da geçmişi önemli, örneğin sazlı nın annesi arap olsun babası beyaz olsun, babasında ön tepe olsun, çıkan yavru senin elindeki yavru (çünki bu yavru da anne ve babanın, anne babasından kalma gen kırıntılarını taşıyor) baba da ön tepe var ama anne kanı ağır basıp senin yavruda ön tepe çıkmıyor, renk karışık sazlı çıkıyor. Bu durum da sazlı, alttan aynalı olanları beyazla vurup ala çıkarma şansın %10 falan olur. Ama anne veya babadan birisi geçmişten gelen ala olup düz bir renkli kuşla eşe vurduğunda (beyaz, siyah, mavi, kahverengi vs.) bu çiftleşmeden ala çıkarma şansın %75 olur.
Özetle; kıracağın kuşların geçmişini de bilmen gerekiyor ki, az çok tutar payı çoğalmış olsun. Keza bende 1 takım karakuyruk kelebek var, 2-3 ağız yavru karakuyruk çıkıyor 4. ağız da sütbeyaz yavru atıyor, bu sütbeyazları eşe vurunca 2-3 ağız sütbeyaz atıyor, 4. 5. ağızda karakuyruk veya kafadan şeş atıyor. (biraz karışık anlatım oldu ama umarım yardımcı olur, açıklamalarım)

Vakti ve enerjisi olan her şeyi deneye bilir , söylemekle olmaz bazı şeyler yaşayarak görülmüş olur .

yaklaşık 16 senedir kuş besliyorum
ilk yuva kurduğumdan beri mevcut gelen perçinli uzun kaçan beyazlarım var onları kırmayı düşünmüştüm
lakin %10 gibi bir şans riskten başka bir şey değil
sanırım en güzeli şeref bey'in dediğini yapıp bir çift ala alıcam, yada tek bi ala alıp beyaz'a giricem
denemekten zarar gelmez

ırkları kırmadığın sürece (taklacıyı kelebekle, döneği posta ile vs.) ırk içerisindeki çeşitleri eşleyip denemekten çekinme, ne kadar çok deneyim yaşarsan o kadar çok usta olursun, oturuşun kalkışın değişir. Piyasa da 50 yaşına gelmiş ama sadece sütbeyaz beslemiş, siyahın ne olduğu sorunca apışıp kalan usta diye tabir edilen bir çok kuşçu var. İlim sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, Bu yüzden de denemekten asla çekinme.

Kolay gelsin.

Elinde mevcut eskiden takipte olduğun beyazını alacağın bu tip bir ala ile eşleştirmen hem bu tip yavru alma olasılığını arttırır hemde oyun açısından güvendiğin erkeğinin kanı devam etmiş olur. :heyo:

Bir çift ala alıp bu problemi hallettim
lakin aklımdada kalmaması açısında sarı göğüs beyazıma arap attım sonucu paylaşıcam
yüksek ihtimalle (%98) alacalı bir yavru alıcam
bir büyüğümüz ala üretmenin tamamen sabır olduğunu ve ancak bir kaç kuşak sonra tonu tutturabileceğimi söyledi araya illaki farklı kan sokmak gerekiyormuş.

konuya olan hassasiyetiniz için teşekkürler.

Geri