Alabadem Güvercin Irkının Tarihi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Osmanlı dönemin de padişahların havuz sefaların da ve han,hamam avluların da beslendiği halk arasın da kulaktan kulağa yayılmış aslı olmayan ve Hünkari ırkımızın Osmanlı dönemin de ki rivayi popilerliği ile karıştırılan bir Irktır Alabadem ırkı.Hünkari ırkı ile benzerliğinden dolayı ve geçmişte ki bazı renklerinin günümüzde ki hali ile aynı olmadığından dolayı Hünkari ırkı ile karıştırılmaktadır.Net olarak Osmanlı dönemin de beslendiğine dair bir kanıt yoktur.Halk arasın da beslendiği söylemleri sözlü anlatımlarla günümüz de yer almaktadır yazılı bir belge ve resmi bir kaynak, tarihsel bir döküman ve arkeolojik bir bulgu yoktur.

Alabadem ırkımızın geçmişini incelediğimiz de ulaşabildiğimiz en sağlıklı tarih 1923 yılıdır ve bu da Edirne ve çevresin de ki 40 yaş üstü Alabadem yetiştiricilerinin rivayi bilgilerinin sonucun da ortaya çıkan bir bulgudur.Cumhuriyetimizin öncesin de beslendiğine dair net bir anlatım ve dökümana rastlanamamıştır.

Alabadem ırkımızın geçmişi ile ilgili bilgiler bireysel yaptığım çalışmalar sonucun da ortaya çıkardığım bilgilerdir.Bu çalışmlarıma hala devam etmekteyim bu bilgiler Alabadem yetiştiricileriyle yaptığım bilgi alımlarım bunun yanı sıra Edirne merkezde ki tarihsel dokuları görsel olarak incelemelerim sonucun da ortaya çıkan bilgilerdir.

Saygılarımla
H.H Aydoğmuş

selam değerli dostum..ben alabadem ırkını ilk kez bu sitede sizden duydum..ne güzel ki bu ırka değer verip geçmişini araştırmanız..toplamış olduğunuz bilgiler i burada bahsi geçen kütüphanede aktarmak kadar faydalı bir şey olamaz..emeğinize sağlık..

vaay be biz cahiller taa Osmanlı döneminden bize kalmış bu güzel kuşları yok ediyoruz. Ne denir ki bizm gibiler... yazık... hemde çok yazık...

............SİNAN ÖZTEKİN..............

Geri