tekinn' Alıntı:
huseyın alabadem konusundakı calısmaların ve emegını gercekten cok takdır edıyorum.. banada alabademı sevdıren sensın...
bu ırk form olarak bukadar guzelken trakyalılar neden yerlılerın ucumuyla degıl de kostumlerıyle ugrasır anlamıs degılım..zaten form olarak cok guzel bır kusunuz var..
alabadem kumeste cok hareketlı ve neselı bır kus.bır okadarda uyumlu ve sakın bır kus.ben bursalı alabademlerden oldukca memnunum..
sormak ıstedıgım bu kusların rengı renge esleme dısında farklı renklerde bırbırıne uyum saglayan esleme konusunda problem yapmayan renkler nedır..yada hangı renkler hangı esleme sonucu ortaya cıkmıstır...
sevgılerımle..
Sevgili Tekin abim Merhabalar, ilgi ve alakana öncelikle çok teşekkürederim.
Sorularını düşüncem ve bilgimce cevaplamaktan mutluluk duyarım.
tekinn' Alıntı:
form olarak bukadar guzelken trakyalılar neden yerlılerın ucumuyla degıl de kostumlerıyle ugrasır anlamıs zaten form olarak cok guzel bır kusunuz var..
1.Souna cevap
Trakya yerlisi kırılmaya oynanmaya çok çok meğilli bir ırktır!Fiziği ve kostüm özelliğinin göz bebeği tepesiyle oyanamak Hilal tepeyi bozmak mantolularla bunları kırmak kısa gagalı bulgar kuşlarına vurup daha sonradan küçülterek trakya yerlisine benzetmeye çalışmak ''ustalıktır''en azından böyle sanılıyor :hhh: :buyrun:
Ama alabademle oynıyamazsınız bunlar denenmiştir biz bunları çocukluğumuzda gördük şahit olduk tepeli sarılarla kanarya akbaşı kırmaya tepeli kırmızılarla mercanı kırmaya çalışanlar oldu ama TUTMADI!kan çakıştı çıkan yavrular bouktu alabadem böylelikle saf kalmayı kendi kendine başardı.''göz önünde ki güzellik her zaman gözükmez'' böyle olduğu içinde alabdemin kıymeti bilinmiyor hiçte bilinmedi!ben eminim ki şu ırk Almanya da olsa bizim SİMSARLARIMIZ BUNU ÖZEL GİDİP GETİRİRLER ÜRETİLER yetiştiricilere SUNARLAR BUNA EMİNİM!.ama burnumuzun dibinde yaa bu yüzden ilgilenen yok itilip kakılyo görüldüğü gibi!
Trakya her daim yapma kuşu sevmiştir oynanmış kuşa bayılırlar bizde ilginçlik enterasanlık göz boyamacalar da iyi yapılır :hmm: Durum böle olunca yetiştirici elindekinin kıymetini de bilmiyor!Yenilikler de rağbet görünce yetiştiric kendi ırklarından göt göde uzaklaşıyor nasıl ki bursada ki yeni nesil kelebekçi taklacı vs yi daha fazla seviyorsa Trakyada da aladebm yerine posta,taklacı,vs daha çok seviliyor çünkü bunlar değişiklik içeriyor ve tabiki doğal oalrak cazibe taşıyor zevk hobisylede uğraşmamızdan dolayı yapcak hiç bişi yok saygı duymak şart.Ama bunların hepsini bir arada değerlendirdiğimizde sonuç yöresel ırkların zarar görmesiyle devam ediyor!
2.soruna cevap
tekinn' Alıntı:
sormak ıstedıgım bu kusların rengı renge esleme dısında farklı renklerde bırbırıne uyum saglayan esleme konusunda problem yapmayan renkler nedır..yada hangı renkler hangı esleme sonucu ortaya cıkmıstır...
Öncelikle RENKLERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAK HER ZAMAN PROBLEM ÇIKARTIR bunun aksi yoktur düşünülemezde.Her nekadar bu tipte üretim yapanalr olsada bizim ilk hedefimiz bunun önüne geçmektir ki as renkler devam edebilsin yoksa her rengin kendine has özellikleri günden güne kaybolmakta yuva alı da olması gereken bir özellik bir bakıyorsunuz nudi de var!çünkü eş yapılıyor!İşte buda bu ırkın yok olması demektir günümüzde as yuvalı kalmadı gibi bir durum söz konusudur!Günümüzde olanların bir çoğunun içinde nudi var ve yuva alının altından nudi gelmekte!Küllü sarı alı atıyor!kanarya akbaş mercan atıyor!Bunlar hep geçmişte ki yanlışlıklardan kaynaklanmakta fakat bunlar söylendiğinde sanılıyor ki bu tip durumlar normaldir hayır efendim ne münasebet kesinlikle yapılmaması gerekn bir durumdur lütfen biz Edirne de sırf bu durumun önüne geçmek için kapı kapı gezmekteyiz.Tek tek durumun ciddiyetini anlatmaktayız buna rağmen ırka zarar veriliyor!yapçak pek fazla bir şey yok imkanı olan koruyacak sahiplenicek bozmayacak amacımız budur.
Kesinlikle yapılmaması gereken eşleştirmeler diyerek bunları yazmak istedim.
Bu eşleştirmeleri kesinlikle yapmamamız.
Küllü-Sarı Alı
Nudi-Yuva Alı
Mercan-BUrsalı
Mercan-Kanarya Akbaş
Bu eşleştirmeler yapılmamalıdır.
Küllü-küllü,mercan,mercanla vsvsvs neyse o onunla eş yapılmalıdır.
Saygı ve sevgilerim esenkal abi.