Alabadem ırkımız ile ilgili merak ettikleriniz.???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,Alabadem ırkımıza ilgisi olan her hangi bir bilgi almak isteyen güvercin yetiştiricleri bu başlık altında akıllarına gelen kafaların da ki soru ? işaretlerini sorabilirler bilgimce aktarmaya çalışırım eksik kaldığım yerlerde de büyüklerimden yardım isteyerek sorularınızı cevaplandırmaya çalışırım böylelikle sizlerin bu nadide ırka karşı olan düşünce ve bakış açınızı ortaya çıkarmak için sizlerden sorular bekliyorum ve bu soru cevap şeklinde ki paylaşımlarımızdan sonra yetiştiriclerin Alabadem ırkını beyinlerinde nasıl düşündiklerini anlamaya çalışmak ve ilerki zamanlarda da bilgi aktarırken sizlerden gelen sorular neticesin de daha faydalı ve can alıcı bilgiler aktarmak için bu başlığı açmış bulunuyorum.

İlgi ve alakanıza teşekkürederim.Esenkalınız.

Bursalı Alabadem.

huseyın alabadem konusundakı calısmaların ve emegını gercekten cok takdır edıyorum.. banada alabademı sevdıren sensın...
bu ırk form olarak bukadar guzelken trakyalılar neden yerlılerın ucumuyla degıl de kostumlerıyle ugrasır anlamıs degılım..zaten form olarak cok guzel bır kusunuz var..
alabadem kumeste cok hareketlı ve neselı bır kus.bır okadarda uyumlu ve sakın bır kus.ben bursalı alabademlerden oldukca memnunum..
sormak ıstedıgım bu kusların rengı renge esleme dısında farklı renklerde bırbırıne uyum saglayan esleme konusunda problem yapmayan renkler nedır..yada hangı renkler hangı esleme sonucu ortaya cıkmıstır...
sevgılerımle..

tekinn' Alıntı:
huseyın alabadem konusundakı calısmaların ve emegını gercekten cok takdır edıyorum.. banada alabademı sevdıren sensın...
bu ırk form olarak bukadar guzelken trakyalılar neden yerlılerın ucumuyla degıl de kostumlerıyle ugrasır anlamıs degılım..zaten form olarak cok guzel bır kusunuz var..
alabadem kumeste cok hareketlı ve neselı bır kus.bır okadarda uyumlu ve sakın bır kus.ben bursalı alabademlerden oldukca memnunum..
sormak ıstedıgım bu kusların rengı renge esleme dısında farklı renklerde bırbırıne uyum saglayan esleme konusunda problem yapmayan renkler nedır..yada hangı renkler hangı esleme sonucu ortaya cıkmıstır...
sevgılerımle..

Sevgili Tekin abim Merhabalar, ilgi ve alakana öncelikle çok teşekkürederim.

Sorularını düşüncem ve bilgimce cevaplamaktan mutluluk duyarım.

tekinn' Alıntı:
form olarak bukadar guzelken trakyalılar neden yerlılerın ucumuyla degıl de kostumlerıyle ugrasır anlamıs zaten form olarak cok guzel bır kusunuz var..
1.Souna cevap

Trakya yerlisi kırılmaya oynanmaya çok çok meğilli bir ırktır!Fiziği ve kostüm özelliğinin göz bebeği tepesiyle oyanamak Hilal tepeyi bozmak mantolularla bunları kırmak kısa gagalı bulgar kuşlarına vurup daha sonradan küçülterek trakya yerlisine benzetmeye çalışmak ''ustalıktır''en azından böyle sanılıyor :hhh: :buyrun:
Ama alabademle oynıyamazsınız bunlar denenmiştir biz bunları çocukluğumuzda gördük şahit olduk tepeli sarılarla kanarya akbaşı kırmaya tepeli kırmızılarla mercanı kırmaya çalışanlar oldu ama TUTMADI!kan çakıştı çıkan yavrular bouktu alabadem böylelikle saf kalmayı kendi kendine başardı.''göz önünde ki güzellik her zaman gözükmez'' böyle olduğu içinde alabdemin kıymeti bilinmiyor hiçte bilinmedi!ben eminim ki şu ırk Almanya da olsa bizim SİMSARLARIMIZ BUNU ÖZEL GİDİP GETİRİRLER ÜRETİLER yetiştiricilere SUNARLAR BUNA EMİNİM!.ama burnumuzun dibinde yaa bu yüzden ilgilenen yok itilip kakılyo görüldüğü gibi!
Trakya her daim yapma kuşu sevmiştir oynanmış kuşa bayılırlar bizde ilginçlik enterasanlık göz boyamacalar da iyi yapılır :hmm: Durum böle olunca yetiştirici elindekinin kıymetini de bilmiyor!Yenilikler de rağbet görünce yetiştiric kendi ırklarından göt göde uzaklaşıyor nasıl ki bursada ki yeni nesil kelebekçi taklacı vs yi daha fazla seviyorsa Trakyada da aladebm yerine posta,taklacı,vs daha çok seviliyor çünkü bunlar değişiklik içeriyor ve tabiki doğal oalrak cazibe taşıyor zevk hobisylede uğraşmamızdan dolayı yapcak hiç bişi yok saygı duymak şart.Ama bunların hepsini bir arada değerlendirdiğimizde sonuç yöresel ırkların zarar görmesiyle devam ediyor!

2.soruna cevap
tekinn' Alıntı:

Öncelikle RENKLERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAK HER ZAMAN PROBLEM ÇIKARTIR bunun aksi yoktur düşünülemezde.Her nekadar bu tipte üretim yapanalr olsada bizim ilk hedefimiz bunun önüne geçmektir ki as renkler devam edebilsin yoksa her rengin kendine has özellikleri günden güne kaybolmakta yuva alı da olması gereken bir özellik bir bakıyorsunuz nudi de var!çünkü eş yapılıyor!İşte buda bu ırkın yok olması demektir günümüzde as yuvalı kalmadı gibi bir durum söz konusudur!Günümüzde olanların bir çoğunun içinde nudi var ve yuva alının altından nudi gelmekte!Küllü sarı alı atıyor!kanarya akbaş mercan atıyor!Bunlar hep geçmişte ki yanlışlıklardan kaynaklanmakta fakat bunlar söylendiğinde sanılıyor ki bu tip durumlar normaldir hayır efendim ne münasebet kesinlikle yapılmaması gerekn bir durumdur lütfen biz Edirne de sırf bu durumun önüne geçmek için kapı kapı gezmekteyiz.Tek tek durumun ciddiyetini anlatmaktayız buna rağmen ırka zarar veriliyor!yapçak pek fazla bir şey yok imkanı olan koruyacak sahiplenicek bozmayacak amacımız budur.

Kesinlikle yapılmaması gereken eşleştirmeler diyerek bunları yazmak istedim.
Bu eşleştirmeleri kesinlikle yapmamamız.
Küllü-Sarı Alı
Nudi-Yuva Alı
Mercan-BUrsalı
Mercan-Kanarya Akbaş

Bu eşleştirmeler yapılmamalıdır.
Küllü-küllü,mercan,mercanla vsvsvs neyse o onunla eş yapılmalıdır.

Saygı ve sevgilerim esenkal abi.

hüseyin bey , alabademle ilgili çalışmalarınız takdir edici , alabademlerin uçuşları nasıldır ? uçuş stilli, yüksekliği ve süresi ile ilgili bilgi verirmisiniz
saygılar
erdem

erdemz' Alıntı:
hüseyin bey , alabademle ilgili çalışmalarınız takdir edici , alabademlerin uçuşları nasıldır ? uçuş stilli, yüksekliği ve süresi ile ilgili bilgi verirmisiniz
saygılar
erdem

Erdem bey ilginize ve onare edici düşüncelerinize teşekkürederim.

Alabadem ırkı filo uçucusudur yuşak kanat kökünden değil genelde kanat uşlarıyla yumuşak bir uçuş stiline sahiptirler.Perforomans yükseklikleri genelde orta hava ve üstü diyebileceğimiz yüksekliklerdedir.Zaman zaman nadirde olsa bulutların arasına girebilirler.Alabadem ırkımızın performansı geliştirilebilir ortalama 1 ila 3 saat arasında rahatlıkla uçabilirler bu süre arttıralabilir.MAkaracı orjine sahip olan Alabadem ırkı neşeli bir makaracıdır çok iyi bir akrobat değildir havada ki tek düze makaralarıyla keyif ve neşe saçmayı iyi becerebilen bir ırktır.

Esenlikler dilerim.

Merhaba Hüseyin bey,bende Edirne'de ikamet etmekteyim ve alabadem irkina meraklıyım.Şuan elimde 1çiftten ürettiğim 4çift bursalım var.Mercan ve kanaryaakbaş cinsindende edinmek istiyorum ama yetiştiricilerden kimseyi tanımıyorum.Mezatlardanda takip ettiğim kadarını söyliyim doğru düzgün kuş gelmiyor,eğer siz yetiştiriciyseniz bana yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkürler sağlıcakla kalın..

cnbc1980' Alıntı:
Merhaba Hüseyin bey,bende Edirne'de ikamet etmekteyim ve alabadem irkina meraklıyım.Şuan elimde 1çiftten ürettiğim 4çift bursalım var.Mercan ve kanaryaakbaş cinsindende edinmek istiyorum ama yetiştiricilerden kimseyi tanımıyorum.Mezatlardanda takip ettiğim kadarını söyliyim doğru düzgün kuş gelmiyor,eğer siz yetiştiriciyseniz bana yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkürler sağlıcakla kalın..

MErhabalar Ertuğrul bey yardımcı olurum tabiki bende şuan Sarı Alı ve Küllü ve Mercan renkleri mevcut fakat mercan renklerini daha yavru ve yeni edindiğim bir renk yavrularından mutlaka size vermek isterim eğer çok acilse burda çevremiz çok geniştir bir arkadaşımızdan alırız.

Mezatlara alabadem gelmiyor ki iyisi çıksın! :hhh: zaman zaman bende istediğim özellikte ki ve renkte ki alabademi bulmakta güçlük çekiyorum geçtiğmiz 3 ay boyunca Sarı Alı dişi aradım yok olanı da beğenmiyorum durmadan gönlümüze yatanı arıyoruz ama şu var ki bazen çok güzel Alabademler mezatlara çıkıyor şans meselesi biraz da.Uzun zamandır mezatalara da gitmiyorum ve artık hiç gitmemeyi de düşünüyorum çok sigara dumanı oluyor!Bir temiz bardaktan çay içmek iki çift sohbet etmek dahi imkansız bu kış 5-6 kez gittim ne zaman gitsem hastalanıyorum mezatalar dernekler mikrop yuvası oldu artık.

Bir hafta sonu buluşuruz kümes ziyaretleri yaparız bir damızlık bulmaya çalışırız detayları özelden konuşalım.

Hüseyin kardeş gerçekten alabadem ırkı hakkında çok güzel çalışmaların var ve bende seni diğer arkadaşlar gibi canı gönülden takdir ediyorum... yıllar önce bende nudi dediklerinden vardı ama ben yıllar önce bu kuşu dönek kırması bişey sanmıştım ama gerçekten uçurmaya başladığımda çakallarla uyum sağlıyordu hatta çok yüksek uçuyordu neşeli makaralar yapıyordu ama ben onun alabadem olduğundan habersiz yıllar geçti gitti ama şimdilerde yeni yeni o kuşun alabadem olduğunu senin verdiğin bu güzel bilgiler ve resimler sayesinde anlamış oldum..çok teşekkür ederim dostum esenlikler

sLm hüseyin abi öncelikle gözden kaçırdıgımız yada görmezden geldimiz böyle ayrıntılara degindiginiz için çok teşşekkür ederim.Alabademleri ilk defa görüyorum ucuşları ve özelliklerini anlatırsanız sevinirim.dolapçı gibi oynarlar mı yada dönek gibi.?UŞAK'TAN SAYGILAR

SERDAR ARSLAN...

arslan64' Alıntı:
sLm hüseyin abi öncelikle gözden kaçırdıgımız yada görmezden geldimiz böyle ayrıntılara degindiginiz için çok teşşekkür ederim.Alabademleri ilk defa görüyorum ucuşları ve özelliklerini anlatırsanız sevinirim.dolapçı gibi oynarlar mı yada dönek gibi.?UŞAK'TAN SAYGILAR

SERDAR ARSLAN...

Merhabalar Serdar kardeşim ilgine teşekkürederim bu sayfanın üst kısmında ki yazılara ve sorulara göz gezdirirsen aradığın cevapları bulabilirsin eksiklik varsa merak ettiğin yerleri yine yazarım üst tarafa bir göz at kardeşim hoşçakal.

Geri