Alabadem ırkımızın kanat telek sayıları ve özellikleri.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Herkese merhabalar,

Kanat telek sayıları en ideali ve olması gerekeni 7-7 dir.

Farklılık gösteren kanat telek sayısı 7-6 5-6 8-7 9-7 4-5 6-6 gibi telek sayılarına rastlanmaktadır.
Telek sayılarının önemi bir çok ırkımızda olduğu gibi alabadem ırkımızda da önem taşımaktadır fakat kanat omuz başlarında ki pır pır dediğimiz ve bir çok farklı ismi bulunan küçük kanat teleklerinin kapalılığı önem taşır biz yöresel olarak üst pır pır ve alt omuz pır pırları deriz bu küçük teleklerin her iki kanattada hem sayısı hemde ana telekleri uyguladığı kapalılık etkisi kuşun omuz başlarında ki ana telek''beyaz'' renklerine etki etmektedir.

Alt kısımda ki kanarya akbaş alabadem:Kanat omuz başlarına alttan bakıldığında dağanık bir biçimde ''beyazlık,sarılık'' istenmez hatadır.Pır pırlar alt kısımda da görev görür üstten kapalı olan kusursuz küçük telekler alt kısımda ki omuz başlarını küçük tüğlerle sararak istenmeyen küçük beyaz tüğleri kamofile eder.
alt kısımda ki kusursuz bir görünüştür.

Alt kısımda ki bursalı alabadem:Baş parmağımla bastırdığım yer küçük kanat teleklerinin olması gereken şeklidir bu pır pırlarda eksiklik olduğu zaman zaman görülebilir fakat ana teleklerin görünümünü olumsuz etkiler göze hoş gelmez bu yüzden pır pırlar önemlidir.

http://www.trakyaguvercindunyasi.com

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.bir de kuyruk sayıları ve kuyruküstü olup olmadıgı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.83 84 yıllarında bende de kırmızılarından vardı iki adet.14 kuyruk ve kuyruküstü yoktu.orjinali bu mudur.Selamlar sevgiler

rey2466' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.bir de kuyruk sayıları ve kuyruküstü olup olmadıgı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.83 84 yıllarında bende de kırmızılarından vardı iki adet.14 kuyruk ve kuyruküstü yoktu.orjinali bu mudur.Selamlar sevgiler

Öncelikle lginize teşekkür ederim Alabadem ırkımızın kuyruk telek sayıları genelde 14 telektir.16 olanlarına da rastlanmaktadır bu da kabul görür kusur sayılmaz kısacası 14-16'dır diyebilirim.Kuyruk üstüne kesinlikle bakılmaz yağ bezesi vardır ya da yoktur hiç farketmez yağ bezesi önem taşımaz bazı alabademlerde vardır bazılarında yoktur.Ben de sırf araştırmak için yağ bezelerine bakıyorum normalde hiç bir yetiştirici yağ bezesi olmalı veya olmamalı ifadelerini kullanmaz.

Sizi biraz 83-84 yıllarına götürmek istedim.

hiç beslemedim ama çok güzel duruyolar

maaşallah

Teşekkürler ,gerçekten güzel bir paylaşım.Bir ay kadar önce ist.edirne kapı pazarında 12 kuyruk limoni bir erkek vardı.Beni eskilere götürdü.Selamlar sevgiler

Paylaşım için tşkler güzel kuşlar.bunların özelligi ne acaba.dönek mi dolapçı mı oyunlumu ögrenebilitmiyim.Uşaktan SERDAR ARSLAN

arslan64' Alıntı:
Paylaşım için tşkler güzel kuşlar.bunların özelligi ne acaba.dönek mi dolapçı mı oyunlumu ögrenebilitmiyim.Uşaktan SERDAR ARSLAN

Merhabalar ilginize teşekkür ederim.Aşağıda ki linke bir göz atarsanız sorularınızın cevabına ulaşabileceğinizi sanıyorum. viewtopic.php?f=180&t=3912#p31202

evet alabademde kuyruk üstüne bakılmaz. ayrıca mercan çok güzelmiş maşallah.

Geri