Alabadem Nudi Çeşidini Hep Beraber İnceleyelim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Herkese merhabalar,

Alabademin en çok karıştırılan renkleri nudi ve yuvaalı çeşitlerini hep beraber inceleyerek soracağım sorularla ve çok değerli katılım ve yorumlarınızla merak ettiklerinizle birlikte hep birlikte ele alıp bilgi paylaşımı yapmak istiyorum.

Aşağıda görünen iki adet nudi arasında ki farklar nedir ve hataları nelerdir soru cevap şeklinde nudi rengimizle paşlayalım akabinde diğer renklere hep beraber pekiştirerek geçelim.
Lütfen aklınıza takılan her detayı sorunuz.
İki kuş arasında ki hatalar ve farklılıklar nelerdir?Hata varmıdır?

Alt resimde ki Nudi''nohudi'' rengimizin alemlerine dikkatlice bakalım ve inceleyelim.

http://www.trakyaguvercindunyasi.com

Ben hiç anlamam alabadem ırkından ama hüseyin abimin konusuna destek olsun gördüklerimi yazayım dedim.
kolonları farklı birisinin kolonu (çizgisi,kalemi) simsiyah birisinin ise kahverengilik var.

selam değerli dostum..alemler arasında sadece diyebileceğim birisi simsiyah diğeri kahve rengi karışık , üst resimde alemle bel tarafında birleşmiş diğerin de açıklık göstermiş ,üst resimde kuyrukla son alem arasın da gri tüyler var alt resim neredeyse son alemle bitirmiş,üst resim de kafaya yakın olan ilk alem bütün alt resim deki kafaya yakın olan ilk alem tamamlamamış
hüseyin değerli dostum anladığımdan değil ama sadece alemlere bakarak farkları söylemeye çalıştım ..

selam hüseyin bey
bende anlamam bu kuştan ama bence hiç bi fark yok 2 sindede kafa yapıları çok az fark oda biri erkek biri dişi olduğundan heralde :):) :evet:

üstteki daha sağlam gibi duruyor alttakinin tüy rengi ve çizgi ile kuyruk renginde farklılık var ve üsttekinin gözleri daha parlak

ustam sadece kolonlarda var birisi siyah birisi kahve rengi bende fazla anlamam bu kuşlardan ama yazayım dedim arasında göze carpan bi fark bu var :unlem:

MErhaba sevgili arkadaşlar,

Üst resimde nudi ve yuva alı eşleşmesinden oluşmuş bir Yuva alı var alt resimde de yine aynı eşleşmeden fakat nudi dediğimiz renk var.Yani almeli renklerin tonları bir birine girmiş ama azda olsa yinede yuva alı ve nudi diye ayırt edebiliyoruz zorda olsa :hhh: Burda dikkat etmemiz gereken en önemli detay rengi rengine eş yapmaktır alabademlerimizi rengi rengine eş yapalım ve üst kısımda ki gibi alem,kolan farklılıkları yaşamayalım ve renklere baktığımızda acaba bu yuva alımı yoksa nudi mi diye düşünmeyelim!Ve en önemlisi renklerimizin olması gereken görünümü bozulmasın.Sizlerinde bahsettiğiniz gibi alemlem arasında farklılıklar var koyu siyah olması gerekiyor ama renleri zıt eş yaptıkları için yukarıda ki gibi kahverengi tonlarda üretimler mevcut hatta bazı yetiştiricler alemlerin yuva alı rengimizde kahve tonlarında olması gerektiğinden bahseder ama bu yanlış bir bilgi aktarımıdır alemler siyah olmalıdır (yuva alı ve nudi renklerinin alemlerinde kahve rengilik varsa bu geçmişte bu rendin içinde sarı alı veya küllü renginin olduğuna işarettir)ve olumsuz üretimlerdir.

İlginize katılımlarınıza teşekkürederim.

Slm Hüseyin bey;
Pazardan bir takım alabedem aldım, kendi ırk özelliklerini yansıtıyormu ?

Erkek;

Dişi;

Merhabalar,

Gökay bey öncelikle Alabadem ırkımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim ve sizi yürekten kutlarım bu ırkımızı besledikçe keyif alacak içine girdikçe üretimler yaptıkça ne kadar farklı olduğunu anlayacak ve gerçektende neden beslenmediğine şaşacaksınız!!!

Alabademleriniz hayırlı uğurlu olsun güle güle besleyin.

Kuşlarınız tahminen Yuva Alı renklerimizden gelme Alabdemler özellikle dişi bunu aşina bir şekilde belli ediyor!Kuşlar standart renklerde değiller fakat standart renklerde yavru verme ihtimalleri çok yüksek!Ve vereceği yavrularda muhtemelen Yuva Alı rengimiz den olacaktır.Düşük bir olasılık Nudi de alabilirsiniz.Tepeleri gayet güzel badem biçimlerinde ufak tefek hatalar var fakat sakın sorun etmeyin! pürüzsüz 4/4'lük bir takım alabadem de zaman zaman bademlerde,alalarda hatalı yavrular verebilir!

Bu kuşlara koyu renkli Yuva Alı diyebilirsiniz! Size tavsiyem siteye aktardığım çizimli alabadem bilgilerini genel olması gereken özelliklerini incelemenizdir. 3 ay gibi kısa bir sürede kuşlarınızdan yavru da aldığınız taktirde rahatlıkla ırkı tanıyabilir bu ırkı yetiştirmenin üretmenin ne kadar heycan verici olduğunu yetiştiricide her yavruda merak uyandırdığını hissedirken de büyük keyif alacaksınız!Uçurduğunuz takdirde performanslarını ne kadar iyi olduğunu göreceksiniz , salma çatınızın üzerinde bahçenizde yapacağı hareketleri gözlemlemenizi tavsiye ediyorum bunun yanı sıra hava ahlağı ve yavruya bağlılığına dikkat ediniz aslında yetiştiricilerin aradığı bir çok isteğe rahatlıkla karşılık verecek bir ırktır alabadem ırkı yeterki bizler bunu farkedip sahip çıkalım yeni nesil hobistlerimize aşılayalım ki bu nadide ırkımız kaybolmasın.

Sizler Istanbul pazarında veya sağda solda Alabadem görebilirsiniz bu kuşlar kuş tüccarlarının elinde Edirne den toptan alınan kuşlardır (genelde) bu kuşların arasından çok iyi form özelliklerine sahip olan ve evveliyatı gayet köklü kümeslere dayanan alabademlerle karşılaşabilirsiniz fakat hiç bir zaman bu ırkımızı görüyorsunuz diye yok olmadığını sanmayınız bu ırkımız yok oluyor!!!ÜStüne basa basa söylüyorum bu gün standart kriterlerde ki alabadem sayımız çok azdır!İşte bu karşı karşıya kaldığımız zorlukları sizin gibi bilinçli meraklı ve özverili değerli yetiştiricilerle aşacağımıza inanıyorum sizin bu güzel düşünceli hareketiniz alabadem alıp beslemeniz beni ırkımız adına çok mutlu etmiştir canı gönülden teşekkür ederim.

Son olarak alabadem ırkımızın bizim ırkımız olduğunu hiç unutmayın sahip çıkın hiç şüpheniz olmasın ki Alabadem size performansta izletecek göz zevkide verecek yavruda bakacak keyifte sürdürecek elinizi biraz ona uzatın o sizi tanıyacak ve size bağlanacaktır (benim alabademlerim ben işten gelince eğer salık ve açlarsa beni bahçeme daha 10 mt kala havadan yanıma geliyorlar) inanın bu özellikte çok az ırk vardır! Siz onu tanıdıkça o sizi daha çok tanıyacaktır :buyrun: Alabademlere bir şans veriniz!kuşlarınız hayırlı olsun kuşlarınızdan yavru aldığınızda ben her bakımdan yardımcı olacağım! hoşçakalın.

Merhabalar,

Arkadaşlar Nudi rengimizi incelediğiniz için teşekkür ederim.Bu rengimizin rengi resimlerdeki kuşların genel gövde rendginden biraz daha açık olması makbuldür daha sabuni diyebiliriz ama hafifi giri tonda bir sabunilik diyebiliriz!Resimler de esas hata bu kuşların Yuva Alı ve Nudi renklerinden üretilmiş olmasıdır dolayısıyla iki farklı rengi üretirsek böyle hatalı renklerle karşı karşıya kalabiliyoruz ve yeni meraklılar acaba bu rengin yuva alı mı? yoksa nudi mi? olduğunu ayırt edemiyorlar bu kuşlara başka bir sitede zamanında bunlar yuva alı dır diyen arkadaşlarımız olmuştur!

Kuşlar yuva alı ve nudi melezidir.Kolonları(alemleri siyah olması gerekir)tespit eden arkadaşlara teşekkürler.

Geri