Alabadem (Video)!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,

Bir çok güvercin yetiştiricisinin artık duyduğu resimlerden gördüğü ama canlı izleyemediği Alabadem ırkının genel hareketlerini izlemesi için kısa bir çekim yaptım iyi seyirler.

Videoda ki Alabademler Küllü ve Sarı Alı alabadem renklerindendir sarı kalemlere alemlere sahip olanlar Sarı alı diğer kızıl ve gövde renkleri kül rengi olanlar da Küllü Alabademlerdir.

İzlemek için tıklayınız.
[izlesene]952810[/izlesene]
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar ... ler/952810

maşallah hepsi birbirinden güzel hüseyin verdiğin emeğe saygı duymak gerekir
yanlız bişey soracam.daha önceki konularda kanarya akbaş resimleri vardı. onları geldiğimdede görememiştim.kanarya akbaşları elinden çıkarttın mı acaba ?

BATILI' Alıntı:
maşallah hepsi birbirinden güzel hüseyin verdiğin emeğe saygı duymak gerekir
yanlız bişey soracam.daha önceki konularda kanarya akbaş resimleri vardı. onları geldiğimdede görememiştim.kanarya akbaşları elinden çıkarttın mı acaba ?

MErhabalar,

Daha önce Bursalı,Kanarya akbaşlar vardı 4 ay öncesine kadar!Fakat düz renklerin birbiriyle eşleşme riski olduğu için ve büyük sakınca doğuracağı için ve bu renkleri kontrol edemediğimden dolayı elimden çıkardım.Şimdi Küllü ve sarı alı renkleri var bu iki rengimizinde birbiriyle eşleşmemesi gerekir fakat bu riskli durumun şöyle bir tarafı vardır bu iki renk yani küllü ve sarı alı geçmişten günümüze o kadar çok bir biriyle eş olmuş ki ve o kadar güzel bu iki renk uyum sağlamış ki alınan yavrularda geldiğimiz noktada sonuç yaşamamaktayız yani bu demek değildir ki küllü ve sarı alı da eş yapılabilir ama olduğu takdirde de ziyan olacak kuşlar çıkmaz yine ya, küllü çıkar ya sarı alı ve çıkan yavrularda damızlık olabilir alabademde bu iki renk küllü ve sarı alı bir biriyle çalışılabilir renklerdir bu durumların tümüne karşı yine bizler alabademlerimizi rengi rengine eş yapmak zorundayız!Olması gerekende kanımca budur!Küllü ve sarı alı eş olma açısından töleranslı olduğu için ben bir arada besliyorum ve yine rengi rengine eş yapıp üretim yapıyorum.

Durum böyle Hayrettin kanarya akbaş ile bir bursalının eşleşmesinden geleceğe dair güzel kuşlar üremez küllü ve sarı alının kaçamak yapmasından zarar gelmez fakat risksiz üretim de şarttır bunların hiç birinide bahane etmememiz gerekir.Tek ırk tek renk her zaman güvercin yetiştiriciliğinde başarının anahtarı olarak gösterilmiştir. Hoşçakal.

bilgileriniz çok aydınlatıcı fakat ben alabadem kuşunun oyun sitilini anlmadım birazda bu konuda bizleri aydınlatırmısınız???

Sevgili Hüseyin abicim,yine çok güzel ve anlamlı bir paylaşımda bulunmuşsun.Alabadem ırkı için vermiş olduğun mücadeleyi buradan sadece taktir ederek izliyorum.Ve günden güne bu ırkla gerçek anlamda tanışma istediğim bir o kadarda artıyor.Renklerin kendi aralarında ıslah edilmesi her zaman savunduğum ve inandığım bir doğrudur.
Bu güzel emeğin için teşekkür ediyorum değerli abim.

Merhaba Hüseyin bey maşallah yerde ne güzellikler gördüm öyle,eleştiri gibi algılamanı istemem ama kovadan yem yiyen erkeğin alası açık değilmi bildiğim kadarı ile bu bir kusurmu? Tekrar yazıyorum eleştiri gibi algılamayın lütfen.
Saygılarla hoşçakalın..

masallah kuslariniz saglikli ve istahli renklerde guzel saygilarla
ferhat

cnbc1980' Alıntı:
Merhaba Hüseyin bey maşallah yerde ne güzellikler gördüm öyle,eleştiri gibi algılamanı istemem ama kovadan yem yiyen erkeğin alası açık değilmi bildiğim kadarı ile bu bir kusurmu? Tekrar yazıyorum eleştiri gibi algılamayın lütfen.
Saygılarla hoşçakalın..

Merhaba Ertuğrul bey,(mantıklı eleştiriye açığımdır eleştiri de yapabilirsiniz) :buyrun: Çok doğru görmüşsünüz iyi bir gözlemcisiniz bahsettiğiniz alabademin alası çok açıktır hatadır da, çok köklü bir damızlık olduğu için bazen hataları görmezden gelirim (vereceği yavrular benim için kuşun kendisinden daha önemlidir)(çoğu zaman) ! ilginize teşekkür ederim.

Bu arada sizi koruma birliği toplantısın da göremedim bir türlü tanışamadık belkide tanışıyoruz :evet: ileriki dönemlerde aramızda olmanızı isterim hoşçakalın.

silik dumanlı' Alıntı:
bilgileriniz çok aydınlatıcı fakat ben alabadem kuşunun oyun sitilini anlmadım birazda bu konuda bizleri aydınlatırmısınız???

MErhabalar,

Kubilay bey,

Alabadem ırkı hakkında merak ettiklerinizi ilgili bölümden (forum alabadem bölümünden) ulaşabilirsiniz merak edipte ulaşamadığınız bilgi olursa buradan aktarmaya çalışırız ilginize teşekkürler hoşçakalın.

Merhaba Ertuğrul bey,(mantıklı eleştiriye açığımdır eleştiri de yapabilirsiniz) :buyrun: Çok doğru görmüşsünüz iyi bir gözlemcisiniz bahsettiğiniz alabademin alası çok açıktır hatadır da, çok köklü bir damızlık olduğu için bazen hataları görmezden gelirim (vereceği yavrular benim için kuşun kendisinden daha önemlidir)(çoğu zaman) ! ilginize teşekkür ederim.

Bu arada sizi koruma birliği toplantısın da göremedim bir türlü tanışamadık belkide tanışıyoruz :evet: ileriki dönemlerde aramızda olmanızı isterim hoşçakalın.

Bende damızlık gibisinden olabileceğini tahmin ettiğim için dikkat ettiysen üzeri kapalı eleştirdim :tamam:
site üzerinden takip ettiğim kadarı ile 2toplantı yapıldı ama ikiside nöbetçi olduğum zamana denk geldi yetiştiricilerle tanışmayı bende çok isterim bi Zafer abiyle (cicik) muhabbetim var sadece.Aslında sima olarak tanışıyor olabiliriz gördüğün yüzleri unutmuyor isen.Memduh'un orada birkaç kez görmüşlüğüm var seni yine senin olduğunu bilmiyordum ama sitede resimlerini gördükten sonra olayı pekiştirdim.
Hoşçakal..

cnbc1980' Alıntı:

Bende damızlık gibisinden olabileceğini tahmin ettiğim için dikkat ettiysen üzeri kapalı eleştirdim :tamam:
site üzerinden takip ettiğim kadarı ile 2toplantı yapıldı ama ikiside nöbetçi olduğum zamana denk geldi yetiştiricilerle tanışmayı bende çok isterim bi Zafer abiyle (cicik) muhabbetim var sadece.Aslında sima olarak tanışıyor olabiliriz gördüğün yüzleri unutmuyor isen.Memduh'un orada birkaç kez görmüşlüğüm var seni yine senin olduğunu bilmiyordum ama sitede resimlerini gördükten sonra olayı pekiştirdim.
Hoşçakal..

MErhabalar,

Edirne küçük yer ve (kuşçular dediğimiz) topluluk bir biriyle muhabbetleri olmasa da bir bilrlerini simaca tanıyorlar bunu bir kez daha pekiştirdik :evet:

Birlik toplantılarında ki nüfusumuzu arttırmak ve görüşmek ümidiyle ilginize bir kez daha teşekkür ederim şimdilik hoşçakalın.

Hüseyin bey çok oyalıyorum seni ama Birlik toplantılarına katılmak için herhangi bir kriter varmı peki? Bendekiler şu an bursalı cinsi gerçi senin davetin üzerine geleceğim ama hani sadece bursalı var başka bi alabadem beslemiyor bu adam bizim aramızda ne arıyor gibisinden içten içe konuşmalar olurmu? Bunu merak ediyorum.
Saygılar.

cnbc1980' Alıntı:
Hüseyin bey çok oyalıyorum seni ama Birlik toplantılarına katılmak için herhangi bir kriter varmı peki? Bendekiler şu an bursalı cinsi gerçi senin davetin üzerine geleceğim ama hani sadece bursalı var başka bi alabadem beslemiyor bu adam bizim aramızda ne arıyor gibisinden içten içe konuşmalar olurmu? Bunu merak ediyorum.
Saygılar.

Estafurullah,

Birlik toplantılarına katılım için hiç bir gerekçemiz yoktur, tüm yetiştiricilerimize açık bir birlikteliktir.Alabadem ırkı dışında farklı bir ırk yetiştiriyorda olabilirsiniz hiç farketmez Alabademi öğrenmekte istiyor olabilirsiniz veya sadece meraktan da katılım için aramızda bulunabilirsiniz,kısacası yetiştiriciler fikir vermek için dahi aramızda olabilir vb sebeplerden katılabilirsiniz bu konuda kimseye sen katıl veya sen katılamazsın diyemeyiz :buyrun:

Bizim aramızda tüm yetiştiriciler olgun insanlardır Zafer Cici 'abimizi tanıyorsunuz ne demek istediğimi anlamışsınızdır bu bir örnekti diğer birlik üyelerininde isimlerine bakarsanız (içten içe konuşma yapmayacak kadar olgun açık sözlü ve üst düzey güvercin yetiştiricilerinden oluşan bir birlik olduğunu görebilirsiniz) bu yüzden içiniz her türlü konuda rahat olsun temel olan güvercinler gibi gözükse de asıl olan dostluk çerçevesinde bir şeyleri başarmaktır.

Hassasiyetiniz için teşekkürederim hoşçakalın.

Geri