Aladaki Kırmızı Göz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dogukan cetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Dogukan Çetin
Meslek
Lise Ögrencisi
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar abiler;
mardın yani ala cinsi taklacı kusumun 2 gözüde ırmızı bu bir ekşiklikmidir?kuşu daha ucurmadım ama odada 3 adet takla atıyor...

İyi günler...

gfbilker58' Alıntı:
Kırmızı göz bence bir eksikliktir.
görüştügüm bazı kişilerde eksiklik dedi...

Oyunkuşu besleyenlerin çoğu bu konuyu mesele etmez , bebde etmem , ama iyi bir kuşsa etmem ..
Kaliteli düzgün oyunkuşu uçurmak güç zaten , birde kaşını gözünü süzersek olay daha da zorlaşıyor ..
Aksini düşünenlerde var, hem oynasın hemde göze gözüksün diyenlerde ..
Onların fikri benim içinde önemli ,lakin beni bağlamaz ..
Ha çarşıda pazarda alırken satarken kusurdur evet , tercihde edilmez .. Yani sen kararvereceksin .. KUŞUNUN DEĞERİNE KIYMETİNE .. SELAMLARşeref

izleyip aldım..2-2,5 saat civarı ucuyor..bol taklalı fişekli...alırkn göze hiç dikkat etmedim bende etmem ama,cevremdekiler kusurdur dedigi için bi sorayım dedim;)

İzleyip aldıysan ve oyunundan memnunsan boşver milleti .. Sonra pişman olmakta var .. Birde merak etim şu kuşcağızı, varsa resminide paylaşmanı isterim .. selamlarŞEREF

kostüm kuşlarına baktığımız zaman genelde araya farklı bir damar sokulamamış ise bu kuşlar kırmızı gözlü devam ederler.. ben bunu düşünür ve kırmızı gözden şaşmam.

şeref' Alıntı:
İzleyip aldıysan ve oyunundan memnunsan boşver milleti .. Sonra pişman olmakta var .. Birde merak etim şu kuşcağızı, varsa resminide paylaşmanı isterim .. selamlarŞEREF
yarın 1 veyahut 2 adet fotografını eklemeye calısacagım abi...

Bahsi gecen kuşun fotografı;
fotoraf0118i.jpg

fotoraf0119.jpg

fotoraf0120i.jpg

Açıkçası sıfatına bakarak ben çok birşeye benzetemedim , öyle albenili bir kuş değil .. Ama dediğim gibi oyun şeklini seviyorsanız sizin bileceğiniz bir konu .. selamlarŞEREF

resimdeki kuşa baktım da açıkçası kuş kırmızı göz değil kuş sarı gözdür en azından istanbulda oyle deriz ve bu sarı gözler eski sivas kuşlarının gözlerinde olan renk olarak biliyorum ama bilemiyorum tabi duydukarlım oyle bende de 1 tane arap sarı göz var öntepe yakaladım kuşu odada 3 4 vuruyor ama yavrusunu alınca uçuracam kuşu çok sıkı oynuyor ve tuyleri yumuşacık görücez bakalım ne çıkacak ama göze felan bakma oynarken mest ediyorsa seni gerisi teferruattır zaten rengini açalım felan derken kuruttuk canım performans kuşlarımızı bende dahil

saygılar

Bu sarı gözdür sarı gözler tutulmaz.Kırmızı gözler herzaman iyidir.

arkadaşlar gercekten yorumları okurken,şaşırıyorum,gercek kuş merakçısı bu kuşun ya annesi yada babasının beyaz oldugunu bilir,beyaz kuşu başka rengli eşe çiftleştirirsen onun renginde(yani beyaz)yavru vermesse başka renk verse yuzde doksan dokuz gözleri kırmızı olur o yavrunun bunu bilmeyen merakçı bunu eksiklik sayıyor kesinlikle eksiklik deildir bu kuşun ya annesi yada babası beyazdır ondan gözler kırmızı çıkar çogu yeni kuş besleyen arkadaşlar bunu bilmez

Geri