Alerji oldum guvercin-kumesten olabilirmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seyyid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

seyyid

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali seyyid
Meslek
elektronika teknisyen
İlgi Alanı
Kediler
7 Sene guvercin besledim sonra kuslara yeterince zaman kalmiyor esimde kuslarin bakimina yardimci olmadigi icin kuslara iyi bakamadigim icin birakmistim.. simdi 3 sene gecti dayanamayip kosullari daha uygun yapip geri kumesimi (bahcede duruyordu) kurdum.
10 tane guvercin attim icine. 3 hafta oldu kollarimda basliyan daha sonra artan bir alerjik kirmizi renkli bir alerji belirtisi oldu.. doktor bakmadan telefonla bir alerji ilaci yazdi gecmesse randevu alip gidicem ilaci 3 gundur kullaniyorum dua ediyorum onemli birsey olmasin-guvercinle alakali olmasin..

hic boyle birseyle karsilasan oldumu.. aklima gelen sadece guvercin cunku tam guvercin beslemeye basladim 2 hafta-3 hafta sonrasi (2-3 buyuk kumes temizligi yaptiktan sonra) alerji basladi.. guvecinlerden bir tanesi hasta ama kumeste hasta olmadi oyle aldim( kusun gogsu siskin su toplamis gibi- birazda nezle gibi ses cikariyor arada )

elimde-gogsumde kirmizi ufak izler olustu sinek isirmis gibi.. ilaci kulanali 3 gun ve ilerleme yok ve gececek gibi alerjik izler hafiften koreliyor gibi gorunuyor..

tesekurler

GÜVERCİN İLE ALAKALI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM.

KÜMES TEMİZLİĞİNDE TOZ MASKESİ KULLANMAK SONRASI , İYİ BİR DUŞ ALMAK YETERLİ OLACAKTIR..

Evet katiliyorum.
sonucta denize girerdik eskiden okadar pisdi simdi temiz havuza giremiyorum.

eger bir alerjin varsa ve bu kuslardan geldigini saniyorsan söyle yapabilirsin.

Beyaz bir is tulumu yada boyaci tulumu derler cok ince önü fermarli yapiskanli olur kollarina kadar kapata bilirsin.
Kuslar disari cikarirken bunu giymen gereksiz sadece temizlik yapacagin zaman giymelisin.

Bu eve diger parazitleride getirmeni önlüyor.beyaz renktde oluyor kisin elbise üstüne giye bilirsin.

Kollarini sabunla yikayip köpüklü birakmakda bir tür koruma benim icin elimi kolumu sabunla yikiyorum sonra durulamadan öyle birakiyorum.
Daha sonra elimi suyla yikayinca hepsini temizliyorum.

sende yine iyi böyle alerji durumu.

benim evde 2 kedi
bahcede 45 küsür kus.
basimin arkasinda sifir vurduktan sonra sac kiran hastaligina yakalandim.
bozuk para büyüklügnde.
sonra sakalimin altindan cikti iki büyük bozuk para büyüklügünde,
kuslar kediler geldi geleli var.
önce hayvanlardan düsündüm ellerimi iyi yikamadigimi sandim
snra yukarda yazdigim durumu uyguladim.
hemen gecmedi ama diger tedavide uyguladim
kuslardan degil ama stres coktu son zamanda,birde ilk 10 kusum kacinca oldu bu durum.
sonra kedilerimden süpelendim gerci her hafta yikarim onlari özel sampuanla.
ama artik gelip beni öpmelerine izin vermiyorum.

Köpegimde oldu muhabbet kuslarimda oldu bunlari evde besledim kuslarim disardaki kümesde.
eger hastalansaydim diger kuslardanda gelirdi.
acemilikle basliyan bir sevda ve strese sokan bir baslangic her seyin tetikcisi olabilir.
Umarim yardimci olmusumdur.

:tamam:

cevap icin cok tesekur ederim.
1 haftadir olurda kuslardansa diye sonraki tetbirleri aldim
* ustume gecici sadece kuslara girip cikana kadar kullanacagim elbise giyiyorum ve kumes temizligi vs yaptiysam veya sadece bahcede onlari ucurma-yemleme bile yaptiysam bu elbiseyi icerir girer girmez cikarip yimakaya atiyorum
* aninda DUS yapiyorum yani elimi yikamakla kalmiyorum
* kuslarin kumesi ve etrafini dahi deterjanla yikadim ve fisfis deterjani sikiyorum etrafina
* kumeste tavan ozel delikli vs hava aliyor ama tuylenme mesvismi hep toz oluyor diye temizlik haftada 1 buyuk gunlukte kucuk yapiyorum yani toz min dustu
* temizlik yaparken agzimi kapatiyorum ve nefesimi sadece burnumdan almaya calisiyroum hatta 20 saniyede bir cikip disarda temiz hava aliyorum
* kumes tahdadan ve pvc den ust cati ozel delikli ve ustunde 10 cm bosluk sonra pvc cati var ve pencere sistemli kumes temizlik vs icin aninda kapi - penceresini aciyorum
cok buyuk degil ve dort tarafi bos, ve kirecli ici boyali.
kumesin capi yukseklik 2m - ve acisi 1.20m yani oyle cok toz olacak gibide degil cami-kapisi acilinca 1.20m 2 dakikada iyi havalanmis olur.

eskiden kumeste kus beslemistim. kuslari verdikten sonra oyle cok temizlik yapmadim kabasini aldim
simdi aklima su geliyor acaba kumeste eskiden hastalik vardi o bakteriler kumesten cikmamismiydi ?
ama hasta olan kusta olmadi simdiye kadar (gerci 3 hafta falan oldu olmadi kuslar geleni )

Önlemleri aldiktan sonra diger dezenfekte ilaclarini kendimiz icinde kullana biliriz.
El icin doktor ve hastanelerde bulunan temizlik jeli(sivi ilac).

Kuslarida mümkün olmadiginca elle tutmamak yada mutlaka eldiven kullanmak.

doktor ne oldugunu arastirmadan bir genel alerji ilaci verdi eger gecmesse neye karsi var diye kan tahlil vs yapacakti.. ama hamdolsun tamamen gecti.. guvercin degildir o zaman diye dusunuyorum.. ama artik onlemde aldim( temizlikte kumesi en az 10dak onceden havalandirma(kapi ve camlar)temizligi 10 dak yerine 20 dak boluyorum arada havalansin-kalkan toz gitsin. maske hala kullanmiyorum- ama insaallah bir ara agizlik maske alicam.. uzun vadede ancak faydasi olur..

tekrar tesekurler..

Hastalik yada rahatsizlik olsun olmasin,mutlaka tedbiri önceden almak gerek.
Maske yerine ne diyorlar su korsanlarin basina bagladigi yada kovboylar tozdan korunmak icinde kullaniyor boyunlarinda asili durur,oda olabilir maske yerine kullanabilirsin.
Yazin fark etdimde maskeler acayip terletiyor nefes almada zorlaniyorum m3 diye bir marka kullaniyorum normalde koruyor nefes almada iyi ama calisinca zorlaniyorum malum yerde ugrasimiz tavandan daha cok.

iyilestigine sevindim bende kesikle,cizikle,sarimsakla ugrastim durudum.
Kolda yada bucutda baska yerde bir durum yok allaha sükür sorun azaldikca azaldi ama sonucta moral bozuyor.
Temizlik her nekadar aksatilmasada bir sirayi bozdunmu hayvanlari asiri derecede etkiliyor,mutsuzlastiriyor.

Geri