ALINIK Makaracı Çakal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scutaro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

scutaro

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan Yalçın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Balıklar
İstanbul içi bu kostüme sahip Çakal güvercini olan varsa, fiyat konusunda anlaşırsak takım olarak alabilirim.

cakal001xu9.jpg

Canım kardeşim kırmızı çakal bayrak kırmızı erkeğim ile sarı çakal bir takım bakıcılık yapan takımım var sana hediye edebilirim ya Edirnekapı kuş pazarına gelirsin veyahut ben Bakırköy de oturduğun için sana ulaştırabilirim veya Rami de oturduğum için gelip alacağın günü yazarsan kümesten gelirken kutuya koyar sana veririm selamlarımla.

Öncelikle ince düşünceniz için teşekkür ederim. Kuşlar düz renk mi, sadece akkuyruk veya resimdeki gibi mi acaba.

Canım kardeşim erkek bayrak kırmızı kanat kuyruk dişi ise ak kuyruk tek kanadında bir veya iki saz var selamlarımla.

Hocam mümkünse 1-2 resim koyabilirmisiniz.

Canım kardeşim ben resim özürlüyüm o işleri pek beceremiyorum kümese gidip fotoğrafını çekeyim damatlar veya kızlar bizde toplandığında yükletebilirim ama bana göre kuşları kutuya koyup getirip vermek inan ki daha kolay he dişi sarı onu farkettim yazmamışım ister Bakırköye gelirim ister Ramiden alırsın ister pazara getiririm bana ona göre yazarsan memnun olurum.

Anladım hocam o zaman şimdilik askıya alalım, almaya karar verirsem özelden mesajla belirtirim.

Gökhan bey ,akkuyruk merakı nerden geliyor bir ara ben beslemiştim, kelebekle ucuracaksan tavsiye etmem ,makara özelliğinden dolayı kelebeğin ucumunu bozar.Birde bu kuşlar cok ucar prıltıya duyarlı değil ,canları isterse iner.Üç hafta önce edirnekapı kuşpazarı ziyaretimde bir hayli akkuyruk vardı, pazara girişte sağda bangocu bülent abide sarı dişi akkuyruk tek kanadında saz olmasaydı alacaktım.Aldığınız kuşlar akkuyruk olsada yavrularda bu saz-söz olayı mutlaka oluyor.

makaraci-guvercinler/cakallarim-t1220.html

Nizam bey, Makaracı Çakalları uzun süre uçtukları için seviyorum, aynı şekilde Budapeşte yüksek uçusununa karşı da ilgi duyuyorum. Belki bu hafta Edirnekapı kuşpazarını ziyaret edebilirim, akkanat ve akkuyruk olursa daha iyi benim için. Niyetim çift alıp çoğaltmak, yavruların teleklerinde saz olması benim için önemli değil illa ki arada olur öyle. İyi Çakallar için kuşpazarında ortalama ne kadar fiyat istiyorlar ? Kelebeklerin uçumunu bozarlar derken oyununu mu bozarlar ? Kelebekler fazla uzun süre uçan kuşlar değil zaten.

Çakallar makara denilen sarma şeklinde takla atarlar.Kelebeklerde bu kuşları taklit edip bel kırar.Mardin kuşuda aynı şekilde etki eder.Ama tip kuşu takla atmadığı için bir zararı olmayacagını düşünüyorum.

Bakalım belki Çakal yerine Budapeşte alırım, teşekkürler. Daha önce bu ırkları beslemediğim için denemek istiyorum.

Geri