Alıştırma da Sorun Var Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
http://www.kuscular.org/cozume-ulasmis-sorular/yardim-lutfen-irk-ve-alistirma-t18201.html

Selam Arkadaşlar
Daha önceeden Yardımınız oldu Ama Bi tersilk Var

hypnotize_ ' Alıntı:
Birde Alıştırmam nasıl olur güvercinler genç daha hiç salınmamışlar 3 gün sonra şehir dışına çıkıcam 15 gün yokum Yemini suyunu Teyzem verecek yani yaklaşık 1 Ay kadar kümeste kapalı önü telli manzaralı :) gelditen sonra salmayı düşünüyorum Nasıl yapmalıyım bu işi- Yada 3 gün içinde birşeyler yapayımmı - alışınca sürekli düzenli olarak hergün salcam
baktığım yer Çatısız 2katlı evin üstü tamammen acıklık yakında yüksek bina yok binalar 3-4 kat bana göre güvercin için ideal yakın yerlerde güvercin bakanda yok.

mehmet1994 ' Alıntı:
1 ay orda durmaya dururlar.Bir çok yerde kuşlar kapalı kafeslerde satılıyor.Ama kuşların saglık acısından sorun olur kanatlarını kağıt bantla bantla SAKIN ELEKTRİK BANDI İLE BANDLAMA daha sonra teyzen hergün belirli saatte açsın yem su versin biraz gezinsin kapatsın

--' Alıntı:
14 gün tut ve kanatlarını sal kaçmazlar ama kendin atma sal gezinsinler

Cevapların Aynısını yaptım 5 gün oldu geleli İlk gün bantları çözüp Akşamları saat 5 de saldım gezinip aralarda 5-10 Dk fazla uzaklaşmadan ucup sonra catıya geliyorlardı 6 / 6:30 gibi kümeslerine giriyorlardı 3 gün böyle oldu
4üncü gün Yarım Saat çatıda durduktansonra bi uzaklaştılar o gidiş Yaklaşı 400/500 metre uzakta ki evlerin çatılarında gittiler yaklaşık 10 evin çatısında bi birine bibirine 15 dk birinde 15 dk birinde Ve Birtürlü bizim çatıya gelmediler yaklaşıyorlar 10m ötedeki evin çatısına konuyorlar bize gelmedilerr hiç geceyi 200m uzaktaki evin çatısında gecirdiler ve bizim evi Ve beni sürekli görüyorlar ama gelmediler bu günde gelmediler 4/5 saat catıda bekledim benigörüyorlar ama gelmiyorlar sonra Saat 14 de bulundukları evin çatısına kümesi götürdüm yem attım ve kümese girdiler orada sonra bizim çatıya götürdüm
kaçmamaları geri gelmeleri için ne yapmalıyım :hungur: LÜTFEN TECRÜBELİ ARKADAŞLAR YARDIM
TEŞEKKÜRLER :tamam:

Kuşların sıka girmiş olabilir.Ondan dolayıda düştükleri çatılardan snn dama gelemiyorllardır öyle kümesi ayaklarına taşıma habire:)Bence bantlama hayvanları salık bırak yanlıs hatırlamıorsam 1 dişi 1 erkekti dişinin kanadını bantla erkegi salık bırak gitmezler artık bi yere.

4 gün önce 1 tane miski getirdi arkadaş bugün uçurdum yarım saat uçtu kaçmadı.Damın acaba çevreden gözükmüyormu benim dam mahallenin en yüksek damı oldugu içinde belki çabuk alısıyorlardır.

mehmet1994' Alıntı:
4 gün önce 1 tane miski getirdi arkadaş bugün uçurdum yarım saat uçtu kaçmadı.Damın acaba çevreden gözükmüyormu benim dam mahallenin en yüksek damı oldugu içinde belki çabuk alısıyorlardır.
Yoo evlerin çoğu 2 kat bizimdi 2katlı artı 1 tane 4 kat birtanede 3 katlı ev var o kadar kışların kondukları çatılarda hepsinden beni ve çatıyı görüyorlardı :S
Sıka derken *? Şokamı *?
Erkek hangisi Dişi hangisi tam bilmiyorum Hareketleri çok karışık :s

Selam...Öncekini konuna biraz göz geçirdim.Kuşlarını alıştırmak istiyorsan zorlama kendileri kalksınlar sağa sola havaya ve kuşlarının yerini sevmesi önemli alışması için mesala güneşli havalarda saldığında önlerine bi leğene su koy banyo etsinler dışarda yemle kümese giriş cıkışlarda sürekli elleme kendileri girip çıkmasına özen göster.Ve en önemlisi alıştırman için bir çift daha kuş alırsan daha iyi olur ilk etapta erkekleri alıştırıp sonradan dişilerle beraber uçurursun böylece alışır.Bir takım kuşun kaçma riski çoktur sağdan soldan kuş görür gider sağı solu belli olmaz ama biri kalktığında yerde kuş gördüğünde inmesi daha kolay olur...İnşallah alıştırırsın zevklede uçurursun kuşlarında genç kuşlara benziyor tam uçum zamanında gibi fotolardan yanılmıyosam...

Sıka girmiş demek sürekli takla atarak uçma anlamına gelior hayvan düz uçamıor sürekli takla atıor indigi yerden zor kalkıor.Birde serkanfvz dediği gibi yerde ne kadar çok kuşun olursa kuşu indirmekte bi o kadar kolay olur....

serkanfvz' Alıntı:
Selam...Öncekini konuna biraz göz geçirdim.Kuşlarını alıştırmak istiyorsan zorlama kendileri kalksınlar sağa sola havaya ve kuşlarının yerini sevmesi önemli alışması için mesala güneşli havalarda saldığında önlerine bi leğene su koy banyo etsinler dışarda yemle kümese giriş cıkışlarda sürekli elleme kendileri girip çıkmasına özen göster.Ve en önemlisi alıştırman için bir çift daha kuş alırsan daha iyi olur ilk etapta erkekleri alıştırıp sonradan dişilerle beraber uçurursun böylece alışır.Bir takım kuşun kaçma riski çoktur sağdan soldan kuş görür gider sağı solu belli olmaz ama biri kalktığında yerde kuş gördüğünde inmesi daha kolay olur...İnşallah alıştırırsın zevklede uçurursun kuşlarında genç kuşlara benziyor tam uçum zamanında gibi fotolardan yanılmıyosam...

serkanfvz Teşekkürler
DEdiğin gibi zorlamıyorum kapakları acıp bırakıyorum ve çatının bi koşesindenBakıyorumHareketlerine Ne yapıyorlar diye
Saldığım zaman Yem Ve Mineral Serpiştiriyorum yere dediğin gibi
Leğenide 1 kez yapmıştım gittiklerinden 1Gün önce Ve cok güzel banyo yapıp güneşlenmişlerdi

O zaman tek yapmam gereken dişi nin kanatlarını bantlayıp erkeği serbes bırakıp salmak 1/2 hafta boyle yapıp salarım Sonrada cıkan sonuca katlanırım Neyapayım dediğiniz gibi bu kış bitene kadar 1 çift ten fazlasına bakamam yerimi ona göre yaptım Ve 2nci cifti almaya Ve kümesi büyütmeye durumum yok :hayir:

Dediğin gibi kuşlar daha genç alıştırma kolay olurdiye düşünüyordum bu yüzden :p

Birde dişi hangisi tam bilmiyorum
Kümes dışında çok öpüşüyorlar İlk hamleyi ve öpmekiçin birazcık kovalayan Erkek diye düşünüyorum Doğrumudur Dişiyi elime alıyorumÇatıda geziniyorum erkek peşimden geliyor Ve Gurk Gurk ses çıkarıyor Erkeği alıyorum Dişi de pek bi hareket yok uzaktan pakıyor Bu Cinsiyet tahmini doğrudur sanırım :dans:

mehmet1994' Alıntı:
Sıka girmiş demek sürekli takla atarak uçma anlamına gelior hayvan düz uçamıor sürekli takla atıor indigi yerden zor kalkıor.Birde serkanfvz dediği gibi yerde ne kadar çok kuşun olursa kuşu indirmekte bi o kadar kolay olur....
Hımmm Sıka Diye bi problem yok sürekli düz üçüyorlar daha takla attıklarını Görmedim :hungur:

Daha sökülmemiştir kuşlar sökülünce takla atmaya başlarlar bence güzel bi dolap çak çok para tutmaz 15 20 tl ye 4 gözlü bi dolap yapabilirsin kendi imkanlarınla.

Geri