Alistirma icin yardim lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S,a Arkadaslar
Benim sorum olacak ben iki gün önce bir cift usbek güvercini aldim bu güvercinlerin alismasi nekadar sürer disari salmam icin yeni aldigim güvercinle 12 kusum var 10 alisik ve usbekler bir birbirine kur da yapiyorlar ve son sorum disinin pacalari baya bir büyük üstüne cok bazib duruyor uclarini biraz kisaldsam makas ile birsey olurmu
Cevaplariniz icin tesekürler

Yasar Kasim

Ekli dosyalar

• DSCI0007.webp
    DSCI0007.webp
    765.7 KB · Görüntüleme: 1,487
  • DSCI0004.webp
    DSCI0004.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,448
sanırsam paçalardan dolayı kısaltma olursa pek bir şey olmaz diye dusunuyorum.. çok derinden kesmeyinde =)

paçası uzun kuşlar yavru ilk çıktığı günler erkek,dişi yavruya yatıp kalkarken paçasına takılıp yuvanın dışına düşen çok yavru gördüm malesef öldü bu yavrular,eğer yavru alacaksan kuşlar yumurtladığında paçalarını çok dibe girmeden kes derim alıştırmaya gelince aceleci davranma kuşlar yuvasını benimsesin iyice

kuşların alısması yuvanın konumuna alısık kuslarına ve kusun ırkına baglı olarak degısır.ama gozlemledıgınde alısmıs kus kendını bellı eder.ona gore ucuracagın zamanı kestırebılırsın.paca konusunada gelınce madem kusun yurumesıne zararı var olese kısaltman gerek.hicbir şey olmaz merak etme

Hepinize cok tesekür ederim bugün kisaldim pacalari kusun oh be deyisi yüzünden okunuyordu ;)

Hakan usta saten ben gülük temizliyimi yapdiyim icin kolay kolay pislemiyordu sadece hayvan kendisi takilip duruyordu bide erkek pesinden kosdugu icin pacaya basip disi de ondan kurtulamiyordu kolay kolay ;) simdi bakalim yumurtlarsa eyer yavruya bakabilecekmi burlarda kime sorduysam kolay kolay bakamas diyorlar gagasi ufak oldugu icin oda beni biraz korkutuyor güzel yorumlariniz icin tesekür ederim

Saygilar Yasar Kasim

kardesim paçalarını kesme öyle kalsın we alıstırmak ıcın 1-2 hafta beklet kafeste sonra sal saygılar

arkadaşlar özür dilerim ama bir sorum olacak bir ay önce iki miskim çalındı ama dün bir erkek dolapçı hediye geldi giç karışmadım bıraktım dışarı kaçmadı uçup uçup geri geliyor ama bu gün kanadlarını bantladım sorum şunlar
1)ne zamana kadar alışır ve bir çift güvercinim 3 yumurtaya bakıyor erkek dolapçıya birşey yapmıyor ama dişi dolapçının peşinde dolapçı nereye gitse gidip dövüyor :hhh: ne yapmalıyım
YARDIM...

kuşların kanatlarını bantlayıp dısarı cıkar bi haftaya kalmaz alısırlar pacaları kesme konusunda ise bu resimdeki gibi yaparsan daha iyi olur örnek vermek gerekirsin bu linkdeki resimde var bi örnek
http://www.google.com.tr/imgres?q=demke ... 24&bih=571

Geri