Alıştırma,Kavga etme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercin11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yokkki
Meslek
yokkki
İlgi Alanı
Soru 1 8 katta oturuyorum büyük balkonum üstü yarim açık taklacı besliyorum ama ben kuşu dişarda dolaştırdim 1 aydır kanatlari bantli ama dişariyi göremiyo çünkü duvar yani bu kuşlar dişariyi görmesimi lazim (çevreyi) ?

Soru 2 Kavga etmeye başladilar 2 çift kuşum var ama erkekler kavga ediyor neden
bölme yaptım kümesi ayirdim bu sefer dişardada rahat birakmiyorlar birbirini burnu kanadi dişariya salamiyom ?

TEŞEKKÜRLER HERKESE ŞİMDİDEN

Kuslar disariyi gorup cevreyi ogrenmezlerse kaybolurlar ama 1 2 hafta disarida yemle cevreyi gorsunler
2 hafta sonra falan eger es tuttusalar erkeklerin kanadini ac kendi haline birak sakin kovalama
yavas yavas onlar kalkip inerler ilerleyen gunlerde disileride salarsin

Ikinci sorunda cevabim bence zaman icinde kavga etmeyi birakirlar

Benimkiler bi tavsiyedir sen baska yorumlarida bekle ona gore bakarsin
Kolay gelsin

teşekkürler, tamam ama çevreyi nasıl tanitcam yerde geziyor sadece balkonum duvar var demir değil en üst kattayim yerim iyi ama kümesim yerde yukarida kaldirabilme sansım yok >> çevreyi görmese alişirmi << umarim anlatabilmişimdir :heyo:

Elimle alip göstersem olurmu sizce ne yapmam gerek

Resim ekleseydiniz daha rahat bilgilendirme yapabilirdik. Genel olRAK Kuşcuların salma dediği 4 tarafı kafes teli ile çevrilmiş balkonun ölçülerine göre bir Kafes yapın onun içinden etrafı görsünler

ÖRNEK SALMA RESİMLERİ

Ekli dosyalar

• hqdefault.webp
    hqdefault.webp
    14.7 KB · Görüntüleme: 1,090
kümeste sıkıntım yok kümesim telden görüyo dişariyi ben anlatamadiğim kuşu nasıl karşı binayi yani çatilari göstercem yerde geziyo duruyo kümeside yükseltemiyom umarim anlamişinizdir

Kuşları aç bırakıp erkekleri salın, dişilerin kanatlarını kesin,bantlayın yada kanat başından başlamak üzere 6-7 teleğini- tüyünü çekin. erkeklerinizin kanatlarını bantladıysanız 1 haftadan fazla bantlı tutmayın.Kuşların kanatlarında tutukluğa neden olur . Aç karnına erkekleri yerden sopayla duvarın üzerine kaldırın yere yem atıp inmelerini sağlayın bu şekilde 15-20 süreyle kuşlar etrafı görür ve alışmaya başlar daha sonra iyice kovalayıp tur atmalarını sağlayabilirsiniz.

samedovic' Alıntı:
Kuşları aç bırakıp erkekleri salın, dişilerin kanatlarını kesin,bantlayın yada kanat başından başlamak üzere 6-7 teleğini- tüyünü çekin. erkeklerinizin kanatlarını bantladıysanız 1 haftadan fazla bantlı tutmayın.Kuşların kanatlarında tutukluğa neden olur . Aç karnına erkekleri yerden sopayla duvarın üzerine kaldırın yere yem atıp inmelerini sağlayın bu şekilde 15-20 süreyle kuşlar etrafı görür ve alışmaya başlar daha sonra iyice kovalayıp tur atmalarını sağlayabilirsiniz.

teşekkürler işallah kaçirmam duvara kalktiğinda ya kaçarsa ne yapmam lazim nasil onu tekrar getirebilirim çok uzaklaşirmi kiymetli kuşlarin var kaçmasindan korkuyorum

Kümese girip çikiyolar bantli eş olmaya çalişiyor 1 çiftim eş oldu salmalimiyim onu

Geri