alıştırma yardımm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taklacı mardinn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cagatay bakkal
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
selam ben kuşçuluğa yeni başladım 6 tane cikcik taklacılarım var bunlar nezamana alışır ve büyük kuş görünce havalanırmı....

Abi Çift olucak güvercinleri ayrı ayrı yerlere kapat çift olsunlar. Birde kanatlarını bantlayıp aradabir sal. Gezinip çevreyi tanısınlar. Salarken başlarında dur ama bir iş gelmesin başlarına. Bazı güvercinler sıcak kanlıdır. eline almak isteyince kaçmaz. Ama geneli ele alınmayı sevmez. O yüzden iyice alışana kadar çok fazla kovalayıp eline alma. Sonra yavas yavas alıştırırsın kendıne. Daha sonra duruma göre eş olanlardan güvendiğin erkekleri bırak. Ama kesinlikle kovalama. Hayvanlar korkarsa kaçıp gidebilir. Aç olarak bırak. 1 saat sonra felan yere yem atar parıltı verirsin. Eğer dolaşıp gelirlerse daha korkma. erkeklerden bi hafta sonrada dişileri salarsın. Öğle sıcagında olmamasında yarar var. bir çatıya konup kalırlar sonra. Akşama dogru veya sabah erken saatlerde olabilir. Birazda kısmet işi. Kuşun damarı iyiyse yem yediği yuvayı bulur bi şekilde. Ama kuşçuluğa başladıysan illaki kaçırcakların olcaktır. Kaçırırsanda moralini bozmamaya çalış. Eksiğim veya yalnışım varsa üstadlarımdan düzeltmelerini rica ediyorum.

Saygılar..

tamam da kardeş cik cik eş olurmu ki

ha pardon abi. ufak bi yalnış anlaşılma oldu. Yuvaya alışkın büyük kuş olursa onlarında alışması daha kolay olur tabi. Tek alışması değil diğer şeylerde daha kolay ve hızlı olur. sürekli kapalı bi yerde olmasınlar. gezinip çevreyi tanısınlar. bir kaç haftaya alışırlar.

tamam saol kardeş sabah ve akşam üstü dışarda yemlıyom yuvaya girip çıkıyolar

ürkmeden hayvanlar önce yerine alissin yerinde huzur olmazsa hop baska dam cati arar kendine ...

:hhh:

Yavru taklacı alman çok iyi olmuş ekeler genelde durmaz kaçarlar cülüklerin kanatlarını 3 4 gün bağla dursunlar sonra aç ama hemen uçurma daha cikcik ötüyorsa 2 hafta damda gezinsinler kafaları esince uçsunlar daha sonra sen uçurmaya başla senin dama bir tünek oldularmıydı oturdugun şehirin neresinden salarsan sal geri gelirler.

mehmet1994' Alıntı:
Yavru taklacı alman çok iyi olmuş ekeler genelde durmaz kaçarlar cülüklerin kanatlarını 3 4 gün bağla dursunlar sonra aç ama hemen uçurma daha cikcik ötüyorsa 2 hafta damda gezinsinler kafaları esince uçsunlar daha sonra sen uçurmaya başla senin dama bir tünek oldularmıydı oturdugun şehirin neresinden salarsan sal geri gelirler.

Gercekten baska yerden atsam gelirmi kusum yani eve 2 km mesafe nasil bak kus gelmezse geri seni bulurum :hungur:
posta kusu besliyorum dememis bende acemiyim acaba bu uygulamada kac kus kaybederim diye düsünmeden gecemiyorum.
Bize kendi kuslarinizi uzak bir yerden atip video ile cekerseni bilgilenmis oluruz.
saygilarimla

Taklacı beslemeye yeni başladım ben adana besliyorum.Ama şöle 3 4 aya kadar tünek oldukları zaman göreceksiniz atacam başka yerlerden.Dikkat etmiyormusunuz şehrinizde kurulan pazarlarda bazı kuşçular kuşlarını atıyorlar neden atıyorlar?Eve tekrar gitsin die.Taklacı damına 1 alıştımıydı bi yere gitmez gittgii yerdende geri gelir pazarda satılan eke taklacıların çogu tünek kus kuşu bantlarsın salarsın uçtugu gibi eski damına geri gider.Ama tünek olması için o damda en az 3 ay kadar uçması lazım sonra istedigin yerden sal:D

damin ustunde uctuda götürüp baska yerden atmak mi kaldi :) zaten o mevkide ucsa belirli yukseklikten sonra kus tum sehri nerdeyse görür ben o uygulama ile zamaninda baya kus kaybettim kah atmaca aldi kah hayvan attigim yerde kaldi :) ha oyle bi hobin varsa al bir cift posta iyi egitim ile senin gidemeyecegin yerlerden gelir ama gunumuz sartlarinda o da cok masrafli en guzeli gene muhabbet kusu birak odada ucsun degilmi ...

Valla Muhammet kardeşim taklacıyı başka yerden bırakmak biraz cesaret işi açıkcası :) posta gibi iyi ucucuları bile atmaya felan alabiliyor :) Bir taklacıyı daha rahat alabilir bence :) Yuvayı bulması biraz kuşun damarına zekasına bağlı. Biraz şans işi. iyi oyunlu bir kuşsa, yorulup inmek istediginde çatıya inemeyip yere inebilir, sonra kedi kapabilir, Birisi yakalayıp kanatlarını çekebilir. Atmaca alabilir. Şimşek çakabilir. Yıldırım düşebilir felan :)

Hadi bir baskasi o anda kuslari gördü ve pirilti verdi kendi kuslarini saldi.

Sayet benim burda taklaci bir bende var baska kimsede yok ona sahitim her yere bakiyorum hep posta kuslari var ve havada 20,30 tane ucusuyorlar bunlarin pesine takilma ihtimalide var

Ben gözden cikaracagim kuslardan 2 sini postamin pesine takacam.
posta kusum 2Li olarak 10 km uzaktan atmistim ertesi gün sadece bir tanesi geldi,digeri sanirim evini bulmus oda bu civardandi ev numarasi yüzügünün üstündeydi.
posta bile 1 gün sonra geldi gerci hayvan geldiginde cok yorgundu ve boyun tüylerinde azalma vardi sanirim tüy dönemindeydi diye bir dahada atmadim
postam damar degil o yüzden sahibinide bilmiyorum kus bir gün gidebilir.
bana geldiginde catida bir zift maddenin üzerine düsmüs ve kuyruguyla alt bölgesinde tüyler yoktu kuyruk tamamen gitmisti.
iyilesti zamanla bende serbest biraktim ama gitmiyor nasil postaysa kizdim bunlar cok yem yiyor diye uzaktan atdim
sadece bir tanesi geri geldi yakinda bir kac kusla birlikte uzaktan atacam.

hayvanların 1 çifti ni ve de 1 tane ala almıştım 3 ünü saldın hepsi kaçtı

taklacı mardinn' Alıntı:
hayvanların 1 çifti ni ve de 1 tane ala almıştım 3 ünü saldın hepsi kaçtı

Abicim dogru yoldasin üzülme umudunu yitirme.
Senin basaracagina inaniyorum bu isin sonunu birakma.

Üzülme ilk zamanlar böyle şeyler olur kaçan kaçar kalan kalır kalanda bir daha bi yere gitmez ondan sonra kolay kolay kuş kaçırman alışkın kuşun olunca.

alıştığı nereden anlaşılıyor

Kendi kendilerine yuvaya girmeye başlarlar zaten kanatları geldiginde alısmıs olurlar duvara fılan cıkıp etrafı tanısınlar sonra kaldırırsın ucarlar.

Geri