Alıştırma,yavru alma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan t2kral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

t2kral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yakup BEKLER
Meslek
Öğrenci---Bilgisayar---
İlgi Alanı
S.a. ben yeni kuş beslemeye başladım 2 tane beyaz perçem taklacı aldım eşleştirler bide perçemli yawru var. erkeği saldım 4. gün uçurmadım ama gitmedi. dişi ve yawruyu 5. gün sonra salacam.uçursam yawrunun gitme ihtimali varmı veya dişinin

bide bu kuşlarda ses falan yok babam KIRIKKALE dyken gençlik yıllarında kuş beslemiş beğenmiyo bu kuşları bıraktım ı yere basamıycan diyo.bakalım uçarken napacaklar :D

t2kral' Alıntı:
bide bu kuşlarda ses falan yok babam KIRIKKALE dyken gençlik yıllarında kuş beslemiş beğenmiyo bu kuşları bıraktım ı yere basamıycan diyo.bakalım uçarken napacaklar :D

selamlar kardeş baban gençlik yıllarında beslemiş en dogru fikir onun olur kuşları görüyor. eger begenmiyorsa baba nasihati dinle değiştir baban begenene kadar sonra onlara beraber baba ogul emek verirsiniz ayrı bir haz yaşarsınız birlikte kuş ucurdugunuzda.. insanlar yakınlarındakini genelde kuşçu olmasını istemez ben cok isterdim babam kuşçu olsun bence sen bu fırsatı nasıl değerlendirmen gerektiğini düşün derim.

Yakup bey bence kuşları fazla zorlama birkaç gün kendileri gezsin dolaşsın dışarıda zaten 1-2 gün etfafta gezdikten sonra varsa etrafındaki çatılara falan kalkarlar sen ondan sonra hafif hafif korkut kuşları ama dediğim gibi fazla zorlama mesela ilk gün 1 kere korkut tabi kuşlar aç olsun sonra yem göster gelsinler... Sonraki gün falan bidaha korkutursun... Öyle öyle alıştırırsın inşallah....

merhaba yavrunun kaçacağını hiç sanmıyorum ama dişi belki gider dişiyi biraz daha beklet bekletirkende dışarı sal etrafı görsün ha bu arada yavru senin yuvadan mı yoksa ana babayla beraber mi aldın eğer ana babayla aldıysan ve eski sahibide yavruyu uçurduysa yavruda bi ihtimal gidebilir

birde etrafta başka kuşçu var mı eğer varsa dikkat et kuşlar etraftaki kuşları görünce ya oraya inerler yada şaşırıp kaçarlar özelliklede yavru.

merhaba,arkadaşım babanı dinleme nerde eski kuşlar ,uçur kararını sen ver baban 1 ay sonra bırak derse bırakacakmısın,kararlarını net verme zamanın,hem yeni başlayana iyi kuş gerekmez sonra iyileştirirsin,bana kapkara gök aldığımda gülenler iki ay sonra gizliden izler olmuşlardı, ne malum beyazların oynamayacağı,kuşlar eşleşti demişsin dişinin kanatlarını değiştirmeli bir hafta bantla erkeği kaldırmaya başla alışır gibi olunca yavruyu at yanına ,arkadaşlarında dediği gibi aç olsun ve yemlerken ses çıkar öğrensinler yemleme zamanı olduğunu, çatıda kalırsa insinler. :slm:

hepinize çok teşekkür ederim.kuşlar alıştı ama karşı çatıya bi kere kondu dişi 3 üde oraya alıştı uçurunca oraya gidiyolar sonra bekle artık gelmesini açda bıraksam bekliyolar yarım saat falan.sinir hastası edecekler milletin kuşları çatır çatır uçuyo :(((( Kırıkkaleden kuş getirtcem bu yaz

sabret sabret kuş işi sabır işidir...

aha ilk siftah kuş yakaladım pek ii bişey değil kırma ama ilk başlangıç :D

Geri