alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan23_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakan23_06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet türk
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
selam ben bu siteye bugün üye oldum yaklaşık bir aydır kuş besliyorum yeni başladım ve 1 çift arap aldım fakat çift olduklarını düşünmüyorum sanki ikiside erkek gibi mesala geçen hafta 2 çift yine aldım son aldığım çiftler hep beraber gezerken kümeste bile yanyana dururlarken araplar hep ayrı yerde duruyor ve bir ay oldu hala çiftleşmediler ve ikisde kabarıp boyunlarını kabartıp kümeste kendi bölmelerinde dönüp duruyorlar ben bunların cinslerini nasıl anlayabilirim. ve bugün geçen hafta bir tanıdığımdan aldığım bir çift güvercinin süt beyaz olan erkeğinin kanadındaki firketeyi çıkardım rahat bıraktım kafesin üzerine bıraktım yere kondu hemen dişinin yanına.değişik yerlere kümesten uzak bir yere koydum yine dişinin yanına kondu sanırım birazcıkalışmış zaten ben kümesi açıyorum kendileri hemen dışarı çıkıyor ve kendileri içeri giriyor dışarda sularını ve yemlerini dışarda veriyorum sizce kuşumu havaya atmalımıyım yoksa kendisinin uçmasınımı beklemeliyim birde araplarım eğer ikiside erkekse yani çift değilse (1 ay önce aldığım) kümese alışmış gibi görünüyorlar onlarıda değişik yerlere koydum hemen kümese giriyorlar(kuşlarımın hepsinde kanadında firkete var ) kuşlarımı balkonda 4. katta besliyorum bana yardımcı olurmusunuz lütfen çünki kuşlarımı uçarken görmek istiyorum kuşların uçup tekrar yuvaya dönmesi için illaki çift mi olması lazım ve birde yavru bir kuşum var o da bir haftadır bende onuda salsam kaçar mı ?

neden bana kimse cevap yazmıyor lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Kuşlarınızı akşam hava kararmak üzere cıkarıp beslerseniz kaçmalarına bi nebze engel olmuş olursunuz daha erken alışırlar...böyle bir hafta bekleyen kuş alışır..Ama balkonda besledıgınızıde göz ardı etmemek gerek kuş oyun kuşu oldugundan rahat gelemeyecegi için siz bu süreyi iki haftaya cıkarın..ayrıca kümesin içinden dışarıyı görme olanagı olursa daha iyi olur cevreyi tanırlar..Balkonda dışarı çıkarttıgınızda ürkütmeden bu tanıma işleminide yapmalarını saglayabılırsınız.

balkona çıkarıp yemlediğim zaman balkonnun demirlerine file çekiyorum zaten balkonumun önü bomboş hiç ev yok

Abim balkonunuzun önü bom boş hiç ev yok diyorsunuz ..evet bunu siz görebiliyorsunuz ama kuşlarında görmesi gerek fileden görülebiliyorsa sorun yok..Zaten kuşa baktıgınızda anlarsınız boynunu geniş atar saglı sollu izler sanki kaybolmuş gibi :)

sakın yavruyu salma kendine ısıt ve sew sewgi önemli kendi büyüdükçe uçmaya çalışacaktır

Geri