Yerde besliyorum acemiyim.
Düsüncem erkekleri salman disilerin kanadini bantlaman.
ilk sefer bir kac kusum kacti sonra disileri hep bagladim birde damlara konuyorlardi erkekte pesinden gidiyor.
disilerin kanadini bantlarsan erkek fazla damda durmuyor yada daginik duruyor ilk basta.
etrafi taniyan kusun vasa yumurtali yavrulu yada kümes agasi bunun erkegini yada cok ucan kusu salman.
eger gelmekte zorlanirsa etrafta fazla görünme kendiliginden düsüyorlar,sanirim bendekiler bazen yanlizlik istiyor ama hemen geliyor.
bir tane gözde arap var cift di ama es tutmamisti disisi ilk seferde kacti.
erkekte daha önceden kestirdigi yeni disiden ayrilmadi.
kusu ne zaman salsam tek inis yeri kümesin önü yada direk kümesin kapidan giriyor.
yan sokaklarda alistirma yaptim uzaktanda atsam Masallah hemen kümesin önüne düsüyor
bu kusla eger yere alistirmak istedigim kuslar varsa hep birlikte ucuruyorum
sonradan yere alisiyor digerleride
simdi tüm erkekler ucuyor bir cogu gecen cuma geldi 30 bir 12 13tanede bir geldi 40 yakin kus bunlarin nerdeyse hepsinin erkeklerinin kandadi acik günlük alistiriyorum kendime bu sayede digerleride alisiyor.
yavrular cogaldikca disileri birakcam gelen gelir misali.
gece damda yatan kus kalmadi hepsi hava kararmadan geliyor yada 15 dakikami aliyor.
kuslar aksam kümes icinde tika basa doyuyorlar
sabah avuc avuc yerden yiyorlar minarel taslarinin üstünde
kuslarla zamanim cok bu sebebten 2 bilemedin 3 saatde bir 2 ser yada 1er saat günes görüyorlar,sonra ucmak isteyen ucuyor piriltili sonra yerde daha sonra kusu iceri alip serin yerde muafaza ediyorum.
buda benim yaklasimim az gecmisten kalma az forumlarla googldan yaralanarak ic güdülerimle kuslari izliyerek hareket ediyorum belki daha eksigim vardir ama icin rahatsa herkez rahat olur.