Alistirmak icin yere..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
erde guvercin beslemeye basladm 7 tne var ama 10gundr bnde olan miskim erkek kacti cnku tam karsimdada catida besleyen var szce nasl alistra blirim yere îyice.

beslediğiniz bölgenin en az biraz açık olması gerekiyor havaya kalkan kuşun kümesini ve yerde gezindiği bölgeyi görmesi gerekiyor. sonraki husularda ise kuşların yuvayı beyenmesi ve stresten uzak durmsı yani kuşları öyle hop ele all hop kola gibi etmenlerden uzak tutmalısın. salıcaksın sakin sakin gezincekler kümese sokacagı nzmanada yavas yavas kolıyacaksın ürkütmeden. kuşların kanatlarını saldıgında ise 1-2 hafta sen kolamıyacaksın onalr kendisi uçup kendisi ineceklerdir. sen saldım kanadını hadi uçsun alışşın diye kolarsan yada havaya atarsan kuşu kuş ürkerek o bölgeden uzaklaşacaktır.

Yerde kus gormeynce gtti ya braz kpali ama inse inerdi bde ac oldgu hlde klkti inmedi

her aç kuş kalktıgı yere inecek diye birşey yok aç uçurmadaki amaç açıklık bir yerde sendne yüksekte olan bir yere kuş inerse oradan senin bölgene kuşu çekmek kolay olsun diyedir.

Eğer kuşlarına iyi ve rahat bir ortam sunmuyorsan kaçabilirler. Ama alıştırmak içinde biraz zaman bekle , ilk defa kuşun kümesten dışarı çıkıyorsa kanatlarını bantla ve öyle sal. İlk önce çevreyi iyice bir tanısın. Yoksa yerini yurdunu bilmeden direk salarsan arkasına bile bakmaz gider..

Peki yere alisip alsmadigini nerden anlayabilirim ?

Yerde besliyorum acemiyim.

Düsüncem erkekleri salman disilerin kanadini bantlaman.
ilk sefer bir kac kusum kacti sonra disileri hep bagladim birde damlara konuyorlardi erkekte pesinden gidiyor.

disilerin kanadini bantlarsan erkek fazla damda durmuyor yada daginik duruyor ilk basta.
etrafi taniyan kusun vasa yumurtali yavrulu yada kümes agasi bunun erkegini yada cok ucan kusu salman.

eger gelmekte zorlanirsa etrafta fazla görünme kendiliginden düsüyorlar,sanirim bendekiler bazen yanlizlik istiyor ama hemen geliyor.
bir tane gözde arap var cift di ama es tutmamisti disisi ilk seferde kacti.
erkekte daha önceden kestirdigi yeni disiden ayrilmadi.
kusu ne zaman salsam tek inis yeri kümesin önü yada direk kümesin kapidan giriyor.
yan sokaklarda alistirma yaptim uzaktanda atsam Masallah hemen kümesin önüne düsüyor
bu kusla eger yere alistirmak istedigim kuslar varsa hep birlikte ucuruyorum
sonradan yere alisiyor digerleride
simdi tüm erkekler ucuyor bir cogu gecen cuma geldi 30 bir 12 13tanede bir geldi 40 yakin kus bunlarin nerdeyse hepsinin erkeklerinin kandadi acik günlük alistiriyorum kendime bu sayede digerleride alisiyor.
yavrular cogaldikca disileri birakcam gelen gelir misali.
gece damda yatan kus kalmadi hepsi hava kararmadan geliyor yada 15 dakikami aliyor.
kuslar aksam kümes icinde tika basa doyuyorlar
sabah avuc avuc yerden yiyorlar minarel taslarinin üstünde
kuslarla zamanim cok bu sebebten 2 bilemedin 3 saatde bir 2 ser yada 1er saat günes görüyorlar,sonra ucmak isteyen ucuyor piriltili sonra yerde daha sonra kusu iceri alip serin yerde muafaza ediyorum.
buda benim yaklasimim az gecmisten kalma az forumlarla googldan yaralanarak ic güdülerimle kuslari izliyerek hareket ediyorum belki daha eksigim vardir ama icin rahatsa herkez rahat olur.

Yerde besliyorum acemiyim.

Düsüncem erkekleri salman disilerin kanadini bantlaman.
ilk sefer bir kac kusum kacti sonra disileri hep bagladim birde damlara konuyorlardi erkekte pesinden gidiyor.

disilerin kanadini bantlarsan erkek fazla damda durmuyor yada daginik duruyor ilk basta.
etrafi taniyan kusun vasa yumurtali yavrulu yada kümes agasi bunun erkegini yada cok ucan kusu salman.

eger gelmekte zorlanirsa etrafta fazla görünme kendiliginden düsüyorlar,sanirim bendekiler bazen yanlizlik istiyor ama hemen geliyor.
bir tane gözde arap var cift di ama es tutmamisti disisi ilk seferde kacti.
erkekte daha önceden kestirdigi yeni disiden ayrilmadi.
kusu ne zaman salsam tek inis yeri kümesin önü yada direk kümesin kapidan giriyor.
yan sokaklarda alistirma yaptim uzaktanda atsam Masallah hemen kümesin önüne düsüyor
bu kusla eger yere alistirmak istedigim kuslar varsa hep birlikte ucuruyorum
sonradan yere alisiyor digerleride
simdi tüm erkekler ucuyor bir cogu gecen cuma geldi 30 bir 12 13tanede bir geldi 40 yakin kus bunlarin nerdeyse hepsinin erkeklerinin kandadi acik günlük alistiriyorum kendime bu sayede digerleride alisiyor.
yavrular cogaldikca disileri birakcam gelen gelir misali.
gece damda yatan kus kalmadi hepsi hava kararmadan geliyor yada 15 dakikami aliyor.
kuslar aksam kümes icinde tika basa doyuyorlar
sabah avuc avuc yerden yiyorlar minarel taslarinin üstünde
kuslarla zamanim cok bu sebebten 2 bilemedin 3 saatde bir 2 ser yada 1er saat günes görüyorlar,sonra ucmak isteyen ucuyor piriltili sonra yerde daha sonra kusu iceri alip serin yerde muafaza ediyorum.
buda benim yaklasimim az gecmisten kalma az forumlarla googldan yaralanarak ic güdülerimle kuslari izliyerek hareket ediyorum belki daha eksigim vardir ama icin rahatsa herkez rahat olur.

en kolay hangi ırk güvercin alısır

sezo4434' Alıntı:
erde guvercin beslemeye basladm 7 tne var ama 10gundr bnde olan miskim erkek kacti cnku tam karsimdada catida besleyen var szce nasl alistra blirim yere îyice.

Lütfen Öncelikle güzel türkçemizi düzgün kullanalım ki biz size yardım edelim.

Duz uçan guvercin yapicam taklacilarimi degisip pacasiz .baska bango. ws.. Gibi nesliycem sizce ne besliyim ozellklerini soler misinz ?

Biraz garip geldi yazmak istedim.
özellikle taklacilari cikarip düz ucan kus istemenize sasirdim.

Bende takla atmayanda var düz ucanda var takla atanda.
dün birini yakalayim dedim kanadi 4tel bantli kus öyle bir hamle yapip etrafinda döndü sasirdim.
ilerde hep beraber ucacaklar.
illa takla atsin dönsün oynasin diye bir lüks yok.
benim kuslar istyen takla atar isteyen döner hepsi hünerini gösterisin.
buda her bir oyundan zevk alma ile bana geri döner.
düz kuslar olmasi sedece irk olan kuslarimi beslemek oluyor?

Benim için var postayla yada bango baska gibi ırkla oyunlu bi güvercini uçur bakalım nasl fark var gör oyunlu olan güvercinin oyunu bozulur onlar gibi uçmaya başlar zaten oyunlu güvercin tek yada 2 3 tane uçurulur izlemek için.. benim yazdigim farkli birşey.

Balkonda Taklacı Güvercin Beslenirmi

Öncelikle selamlar. Ben acemi bir kuşçuyum balkonda beslemekteyim. Taklacı güvercin beslemek olumsuz diyorlar bazıları ise beslenir diyiyorlar. Arada kaldım bilen ve güvercinden anlayan birisinin cevabını bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler... :)

evet adminin dediğine katılıyorum mesaj yazarken güzel ve düzgün bir şekilde yazmaya dikkat edelim.
saygılar
Oğuz ÜSTÜNDAĞ

Geri