Alkol sirkesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mechelen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Mechelen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa Altnsoy
Meslek
Belcika
İlgi Alanı
Kediler
Basliktanda okundugu gibi benim bulundugum yerde alkol sirkesi bulunuyor evdede var.

Bu alkol sirkesi kuslara verilirmi ve yan etkileri olurmu,diger sirkeler gibi alkol sirkeside ise yararmi ?
%8 icerikli oldugu yaziyor
cevapla icin simdiden tesekkür ederim

TURŞUYA , PASTALARA, ...KULLANILABİLMEKTE.

EN NİHAYETİNDE MAYALANMA NETİCESİ OLUŞMAKTA , KUŞLARIN SULARINA KOYMAK ZARAR VERMEYECEKTİR, KANAATİNDEYİM..(ASETİK ASİT İÇERİR.)

Cevap icin tesekküler.
bende bir mahsuru olmadigi kanaatindeyim,hani olur ya
kafa yapar sarhos olur basini bir yere vurup ölürler diye korktum yalan degil.
icme sularinada katacam arada bir,degisiklik fark edersem yazarim.

Selamlar.
ben sitede yeniyim, birkac gün önce kesfettim ve cok ilgimi cekti. Almanyada yasiyorum ve yiyecek icecek uzmaniyim, bunu da verecegim bilgideki "ukalaligimi" affettirmek icin yaziyorum yanlis anlamayin:)
Genel olarak bütün sirkeler alkolden elde edilir (Balzamik sirke haricinde) yani meyve saraplari mayalanmaya devam edip sirkeya dönüsür, sirkede hic alkol kalmaz!!Asit orani keskinligidir. Kuslara tavsiye edilen elma sirkesidir, elma sarabindan yapilir. Insana da, hayvanlara da en yararli sirke türüdür. Sirke ruhu vardir bir de, restoranlarda maliyeti düsürür, konsantre sirkedir yani. Aman ha onu sakin normal sirke gibi kullanmayin! 5-10 kat inceltmek lazimdir. Umarim kimseyi SIkmamistir bu bilgiler. Bütün kussever dostlara selamlar.
Kamil Cetin

Geri