altın bas

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
bende sarı kafa sarı kuyruk kelebekler var bır kısım bunlara altın bas dyor bır kısım da sarı kafa sarı kuyruk dıyor altın bas baska bır ırkmıs galıba ben bugune kadar sadece kırmızı muradıye baktım altın bas kuslarının resmı olan besleyen varsa atabılırmı acaba bu baslıgın altına

Sarı/Kırmızı kafa kuyruk köstümlü kuşlarla karıştırmayın. Bu ırkın sadece kafası renklidir, kuyruğunda belli belirsiz hafif kirli bir kırmızılık olur. Kafadaki kırmızılıkta bildiğimiz kırmızı değil değişik mat bir kırmızı tonu , havada güneş arkadan vurduğunda altın gibi parıldadığından Altınbaş diye adlandırılmışlardır .

Ben çocukluğumdan beri gerçek altınbaşlardan görmedim , Manisa ve İzmir beslenen birkaç kümes dışında zannetmiyorum kaldığını .

kenan81' Alıntı:
Sarı/Kırmızı kafa kuyruk köstümlü kuşlarla karıştırmayın. Bu ırkın sadece kafası renklidir, kuyruğunda belli belirsiz hafif kirli bir kırmızılık olur. Kafadaki kırmızılıkta bildiğimiz kırmızı değil değişik mat bir kırmızı tonu , havada güneş arkadan vurduğunda altın gibi parıldadığından Altınbaş diye adlandırılmışlardır .

Ben çocukluğumdan beri gerçek altınbaşlardan görmedim , Manisa ve İzmir beslenen birkaç kümes dışında zannetmiyorum kaldığını .
bılgı ıcın tesekkuler googledede arastırdım ama resım olarak bulamadım ınsallah bırgun denk getırır alırım bende tekrar tesekkuler

Geri