ALTINA KONURMU???????????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Faruk Yapar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuncer Çetin
Meslek
Makine Tekniker
İlgi Alanı
Kediler
büyüklere küçüklere sevgiler saygılar!!!
arkadaşlar 2 gün önce güvercinlerimden biri yumurtladı şu anda altında 2yumurtası var ve üstüne yatıyor her neyse
arkadaşlar sizce bu kuşun altına 2tane yumurtasının yanına bıldırcın yumurtası koysam olurmu sizce kaç tane konulabilir güvercin yumurttalara yatmaya devam edermi yoksa bıldırcın yumurtasına yatmazmı deneyenlerden ve fikri olanlardan yrm bekliorum!!!!!!!!

konulabilir tabi faruk abi ama fazla koyma hepsine basamaz bir güvercin en fazla 4 yumurtaya basabilir diye düşünüyorum . kolay gelsin.

merhaba aynı şeyi ben yaptım zamanında en fazla 4 tane konulabilir eğer bağdat gibi büyük bir kuş ise bu 5 olabilir ama bıldırcın olayı için bu mevsim uygun değil yazı beklemeni tavsiye ederim birde bıldırcınlar çıkınca hemen kuşun latından al bbıldırcın yavrularının çünkü güvercin beslemeye kalkıyor kendi yavrıusu gibi sonu hüsranla bitiyor benim kileri öldürdüler çünkü bıldırcınlar civciv gibi bakılıyormuş yanı anne kusarak değil de bıldırcın yavrusu kendi kendine yeme alışkanlığı varmış diye duydum aksi halde kuluçka maknelerinde çıkartılmaz bıldırcınlar çıktıktan sonra ayrı bir yere al civciv yemi ver bence ama bu işi yetirştirici olarak yapan arkadaşlar daha kapsambı bilgi verebilir ama benim görüşüm ve izlenimlerim boyledir

Kendi yumurtlarına yatmaya devam ediyorlarsa bence bir kaç yumurtadan fazla koymayın.Bir arkadaşında dediği gibi yumurtadan çıkma sürelerini iyi hesaplayın,yumurtadan çıktıklarında hemen ayırın.

arkadaşlar kesinlikle denemenizi tavsiye etmem...çünkü iki hayvanın yaşam şartları farklı..en önemlisi bu hayvanlarda yutak farkı vardır..güvercinler kuluçka döneminde kuş sütü dediğimiz mamayı kursağında hazırlar..ve yavru doğduktan kısa bir süre sonra ilk sütü kusar boğazına..dikkat edersenız bıldırcınlar suyu güvercin gibi emmez..gagasını yukarı kaldırarak yutar...kuş sütü de sudan biraz daha yoğundur...yavru akşam doğmuşsa ve güvercin sütü kusmaya kalkışınca sabah cesetlerini alırsınız çünkü kusarken boğacaktır..

bence koyma yatmaya bilir bende koydumm bir çifttin altına yattılar,ama diğer çifte koydum yatmadılarr belli olmaz...! ;)
saygılar

ben 3 bıldırcın yumurtası koymustum fındık kusunun altına xD 3 unude cıkardılar ama 20 gun fala nsurdu cıkmalarıı normalde 15-18 gun dıy yazıyor ama bıraz uzun suruyor sankıı 3 yumurtadan fazla olunca kaplıyamıyorlar hepsınıı 3 max sayı xD bu yöntemle 5 bıldırcın yavrusu buyuttum xD cıkan yavruya cok saskın bakıyorlarr xD korkuyolar birde xD

Geri