Altına yumurta kaçırdığım kısır bakıcılar bir tane daha yumurtladı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 988
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Kısır sandığım bakıcı pal kuşlarım yumurtlamadan yatmaya başlamışlardıki altılarına yumurta sürdüm.... ama 2 haftadır yatarlarken bir de baktım yumurtalar 3 e çıkmış....

Kuşlar çok iyi bir şekilde nöbetleşerek yatmaya devam ediyorlar....

Ama daha önce 3 yumurtaya yatan güvercinlerin sonunda ne yaptıklarını hiç görmedim...

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa çok memnun olurum....

Yavruları çıkartırlamı?...Büyütürlermi?...

Saygılarımla esenkalın

Merhaba arkadaşım kuşun kalıbı iyiyse yumurtaları kapatabilirse sorun yok.Ben pek pal ırkını bilmedimden kesin söyleyemiyorum.Bende muhabereler var.Bazen mecbur kaldıgım anlarda yumurtanın 3 oldugu oluyor.Yavru çıkmada büyütmede sorun olmuyor.Kuşun marifetine kalmış artık.Ama bunun normali 2 yumurta baktırmak saygılar.

3 tane nadirde olsa oluyor ama saglıklı büyüyeni çok az yumurtaların birini alman daha iyi olur bana göre

selamun aleykum 2 hafta yumurta yatmış pekı obur yumurta kaç gunluk eger denk degılse yazı edersınız
ıkısı fark zamanda yumurta bı kısmınkını oldurmesıne sebeb olur bence yenı yumurtayı kaldırın atın

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler...kuşlar şuan için yatıyor 3 yumurtayıda sağlam bir şekilde altlarına çekiyorlar... sürdüğüm yumurtaları işaretlemediğim için hangisinin yeni hangisinin eski olduğunu bilemiyorum ve sürdüğüm yumurtalar çok kaliteli oynarların yumurtaları bu yüzden bir tanesini atarak risk almak istemiyorum... bekliyip görücez artık ama tahminimce yavruları çıkartıcaklar erkek te dişide kalıplı iri kuşlar ama sanırım tek yavruyu büyütebilirler diye düşünüyorum...Yada iki yumurta çıktığında diğer yumurtayı alı atıcam artık... başkada yapıcak bişey yok gibi...

Saygılar teşekkürler

tengelli' Alıntı:

Komik olan ne anlayamadım....?????????

haltbar' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Komik olan ne anlayamadım....?????????

bana ceva yazarken bilgiyle yazdıgını düşünüyordum. ona güldüm aradan iki hafta geçmiş yumurtayı soru olarak 3 bakarmı yazmışsın şimdide

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler...kuşlar şuan için yatıyor 3 yumurtayıda sağlam bir şekilde altlarına çekiyorlar... sürdüğüm yumurtaları işaretlemediğim için hangisinin yeni hangisinin eski olduğunu bilemiyorum ve sürdüğüm yumurtalar çok kaliteli oynarların yumurtaları bu yüzden bir tanesini atarak risk almak istemiyorum... bekliyip görücez artık ama tahminimce yavruları çıkartıcaklar erkek te dişide kalıplı iri kuşlar ama sanırım tek yavruyu büyütebilirler diye düşünüyorum...Yada iki yumurta çıktığında diğer yumurtayı alı atıcam artık... başkada yapıcak bişey yok gibi...

Saygılar teşekkürler

2 haftalık tutmuş yumurtayla 2 veya 3 günlük yumurtayı işaretlemedim hangisi diyorsun bu yumurtaları ayırammıyorsan ben sana cevap vermekle en büyük hatayı yapmışım bu son zati :=)

birde şunuda yazıyım catlarım yoksa maya nasıl kusar 3 yavruya birde bunu düşün derim.

tengelli' Alıntı:
birde şunuda yazıyım catlarım yoksa maya nasıl kusar 3 yavruya birde bunu düşün derim.
Ben zaten bilgisizliğimden dolayı açmışım bu yazıyı...benim başıma ik defa geliyor diye açmışım dikkat edersen!!!!

Hee ama bilgimi istiyorsun bilgi bende çok!!! tecrübede... sana bişey anlatayım biraz küçük hayal dünyan genişlesin ;

Daha önceleri Pakistan'da yaşarken senin hayatında görmediğin ve hayal bile edemeyeceğin Afganistan güvercinlerinin 4 yavruya baktığınıda duydum hatta 2 yumurtanın yanına bir de tavuk yumurtası koyup civciv çıkarttıran Afganistan'lı arkadaşlarım bile var!!! ama ben yaşamadığım için bir bilgim yoktu zaten konu bunun için açılmış bir konu!!! burada bir bilgi paylaşımı yaratmak amaçlı ve bilmeyen arkadaşlarında bilgilenmesi amaçlı yazdım!
Senin gibi ukalaların dalga geçmesi için değil!

Başkalarının yaşadıkları kendisine tecrübedir! Sizin yaşınız büyük ama biraz aklınız küçük kalmış gibi geldi bana...

Yoksa böyle hırs dolu saçma sapan şeyler yazmazdınız...zorunuza giden bişey varsa benim tarafımdan söyleyin yani.... çekinmeyin...

Bu arada bu aralar çok gözüme batmaya başladınız...bu kulağınıza küpe olsun.!

haltbar' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
Ben zaten bilgisizliğimden dolayı açmışım bu yazıyı...benim başıma ik defa geliyor diye açmışım dikkat edersen!!!!

Hee ama bilgimi istiyorsun bilgi bende çok!!! tecrübede... sana bişey anlatayım biraz küçük hayal dünyan genişlesin ;

Daha önceleri Pakistan'da yaşarken senin hayatında görmediğin ve hayal bile edemeyeceğin Afganistan güvercinlerinin 4 yavruya baktığınıda duydum hatta 2 yumurtanın yanına bir de tavuk yumurtası koyup civciv çıkarttıran Afganistan'lı arkadaşlarım bile var!!! ama ben yaşamadığım için bir bilgim yoktu zaten konu bunun için açılmış bir konu!!! burada bir bilgi paylaşımı yaratmak amaçlı ve bilmeyen arkadaşlarında bilgilenmesi amaçlı yazdım!

Başkalarının yaşadıkları kendisine tecrübedir! Sizin yaşınız büyük ama biraz aklınız küçük kalmış gibi geldi bana...

Yoksa böyle hırs dolu saçma sapan şeyler yazmazdınız...zorunuza giden bişey varsa benim tarafımdan söyleyin yani.... çekinmeyin...

ben zeytinburnu doğma büyümeyim bizim orda afkan tatar özbek kazak ve türkmen coktur ve ben ayni zamanda tek dişinin 4 yavruya nasıl bakıcılık yapabileceğinide biliyorum baktırıyorummda istediğimde bir de gözüne batmak hiç önemli değil önemli olan karşındakini doğru anlamak sen beni anlaya bilcecek karekterde değilsi bu göze batma olayını gale almıyorum ve kendimden özürdiliyorum benimle zıt bir kişinin konusuna yazdığımdan bu son :=) bilgi bilinen şeye kadirdir.

tengelli' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

ben zeytinburnu doğma büyümeyim bizim orda afkan tatar özbek kazak ve türkmen coktur ve ben ayni zamanda tek dişinin 4 yavruya nasıl bakıcılık yapabileceğinide biliyorum baktırıyorummda istediğimde bir de gözüne batmak hiç önemli değil önemli olan karşındakini doğru anlamak sen beni anlaya bilcecek karekterde değilsi bu göze batma olayını gale almıyorum ve kendimden özürdiliyorum benimle zıt bir kişinin konusuna yazdığımdan bu son :=) bilgi bilinen şeye kadirdir.

Peki sizin oralarda Amerikalı veya İranlı varmı? yada Hindistanlı? yada Pakistanlı... :ckmk: Zeytinburnu benim yanı başım
nasıl bi yer olduğunu ben senden daha iyi biliyorum zaten merak etme o konuda için rahat olsun :evet:

İnsanları kendi ülkende tanımakla olmuyor o bilgi birikimi .... gidip yaşıycaksın suyunu içip ekmeğini yiyeceksin orada insanlarla duygularını paylaşacaksın hayatı paylaşacaksın.....ama sen Ze burnunda bunlardan çok uzaksın...

Ben kendimi sana usta yada oynar ustasıyım diye tanıtmamıştım yada çok bilgiliyim ben bu güvercin olayını çözdüm koydum kenara üstüme usta yok diyede bir tavırda bulunmadım ama anlaşılan senin bir kaşıntın varmış kendi kendine gelin güvey oluyosun salak salak surat işaretleri falan yapıyosun durduk yerde...

Kardeşim benim konularımı takip ederek bir hır çıkarmaya çalıştığını biliyorum ve herkes bunun farkında zaten yazılarından ve anlamsızca geri viteslerinden bu anlaşılıyor bi zorun varsa benimle açıkca yaz lafı geveleme!

Zeytinburnulu olduğun zaten bu tavırlarından belli oluyor... mesela kendinden özür dilemeler falan... :ckmk:

Ne bu yani illa bir kuşun 3 yumurtaya yatmasını bilmek zorundamıyım yada bilmediğim veya bildiğim halde buraya paylaşım amaçlı bir konu açamazmıyım? ayrıca sanane benim bilgisizliğimden!!! sen kimsin bana yok bilgisizsin bilgilisin diye itapta bulunuyorsun!!!! Ama ben alıştım artık her forumda senin gibi kendini forum yöneticisi sanan birisi çıkıp insanların canını sıkar illa...

KONUYU BİLGİSİZ OLDUĞUMDAN DOLAYI BELKİ BURADAKİ BİLGİSİ OLMAYAN ARKADAŞLARA BİR FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN AÇTIĞIMDAN DOLAYI FORUM YÖNETİMİNDEN VE BÜTÜN ÜYELERİNDEN AYRI AYRI ÖZÜR DİLİYORUM.

LÜTFEN KUSURUMA BAKMAYIN tengelli ARKADAŞIMIZ KADAR BİLGİLİ OLAMADIĞIM İÇİN....

salak kelimesini aynen sana iade ediyorum gerisi önemsiz yaşın ilerlemiş ama daha bisiklet cağındasın.

bana ceva yazarken bilgiyle yazdıgını düşünüyordum. ona güldüm aradan iki hafta geçmiş yumurtayı soru olarak 3 bakarmı yazmışsın şimdide

Saygılar teşekkürler

bu yazdığını kuşcuysan bilmek zorundasın.

şunuda ekliyim benim seninle cıkarabilecek hırım olamaz senin yeterliliğin müsait değil sen ancak mahallendeki yeni kuş besleyen cocuklarla kuş konusunda muabbet ediyordursundur kuş beslemek le yetiştirmek arasında fark var herkez kuşcu olabilir ama yetiştiricisi olamaz.

Abi yapmayın kocaman adamlarsınız ya çok güzel örnek oluyorsunuz genç arkadaşlarımıza.
yakışık aldımı sizin bu yaptığınız?
Osaman bey sizi uyarıyorum konusmalarınıza dikkat edin "salak" kelimesinide kınıyorum.
İkiili çatışmalarınıza,tartışmalarınıza siteyi karıstırmayın özel mesajdan konusun.
daha önceki konuda neden bahsedildi bilmiyorum.
Konu kilitlendi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri