ALTINBAŞ KELEBEKLER HALA VARMI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yurtsever
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

yurtsever

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ayhan YURTSEVER
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Kuşlar
Sevgili kelebek ve saya yetiştiren arkadaşlar eskiden altınbaş diye tabir edilen paçalı, komple beyaz sadece kafası kırmızı bencikli kuşlardan aranızda yetiştiren varmı varsa siteye resmini eklermisiniz şimdiden teşekkürler

ben samet garip bursa mustafakemalpaşa lıyım evet kelebek altın başlar bizde mevcut kendimde yok ama beskeyen arkadaşlarım var haftalık mezatlarımız oluyo ordada fazlasıyla bulunabilir yardımcı olabilirim no:5358343941

VAR KARDEŞ

MRB.M.K.PAŞADAN HAVACI
BENDE SARI ALTINBAŞ VAR. HEMDE ÇOK İYİ KUŞLAR GÖRMENİ TAVSİYE EDERİM.

Re: VAR KARDEŞ

havacı' Alıntı:
MRB.M.K.PAŞADAN HAVACI
BENDE SARI ALTINBAŞ VAR. HEMDE ÇOK İYİ KUŞLAR GÖRMENİ TAVSİYE EDERİM.
selamlar
sayın havacı sarı altınbaş demişinizi merak ettim kuşlarınızın resmini koyarsanız sevinirim görüşmek üzere...

Sayın Havacı resim eklerseniz görmüş oluruz zahmet olmazsa eğer teşekkürler

MRB. BENDEKİ SARI ALTINBAŞALRIN FOTOLARI
BUNLARI OYLESINE CEKMISTIM AMA BUNDAN SONRA DAHA ÖZENLİ ÇEKECEĞİM. KUŞLAR ÇEKTİĞİM DÖNEMDE TÜYDE İDİ .ÖZELLİKLERE GELİNCE.GÖZLER ÇAKIR (BEYAZ) OLDUKÇA SADE RENK TONLARI DA KOYU VE BASKIN. HATTA DİŞİMİN BİRİSİ 2007 M.K.PAŞA GÜZELLİK YARIŞMASININ ŞAMPİYONUNUN YAVRUSU.
BENDE İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
İZMİRİ GÖRMÜŞ VE İKİ YIL KALMIŞ BİRİ OLARAK ORAYI ÇOK SEVİYORUM.
GÖRÜŞMEK ÜZERE SAĞLICAKLA...

Ekli dosyalar

• 31102008880.webp
    31102008880.webp
    212.5 KB · Görüntüleme: 4,432
  • 31102008883.webp
    31102008883.webp
    184.2 KB · Görüntüleme: 4,269
  • 31102008886.webp
    31102008886.webp
    208.9 KB · Görüntüleme: 4,288
Selamlar sayın Havacı adınızı bilmiyorum kusura bakmayın öncelikle resimler için teşekkürler maşallah kuşlarınız güzel malesef benim bahsettiğim altınbaşlar bunlar değil konu başlığında söz etmiş olduğum altınbaşların kafası kırmızı BENCİKLİ olacaktı yani kafa kaplanlar gibi kafası bencikli vücudunun geri kalan kısımı beyaz olucak bakşa bir renk olmayacak ne omuzlarda ne sırtta benim bahsettiğim kuşlar eski kuşlardır bulması zordur o nedenle buraya yazdım acaba hala besleyen varmı diye sizin kuşlardan izmirde de mevcut yinede ilginize çok teşekkürler bol yavrulu ve sağlıklı kuşlar dilerim.

Merhabalar. Ayhan bey sanırım bahsettiğiniz kelebekler altta resmini eklediğim altınbaş dolapçının tipinde.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    180.4 KB · Görüntüleme: 4,257
  • 8.webp
    8.webp
    164.1 KB · Görüntüleme: 4,265
sanirim arkadasin dedigi kusta daha fazla kafasinda sarilik oluyor citir bas da diyolar

Hüseyin bey sizin ilk resimdeki kuş paçasız ve baş altında 2. rrsimdeki biraz benziyor tolgahan beyin dediği gibi sadece baş kısmında kırmızı noktalar olacak ve paçalı saya ırkı yinede ilginize teşekkürler benim bahsettiğim bu kuşlar benim çocukluğumun güzel kuşlaridi eskiler bilirler nege bölgesinde bulunur bunlar ancak çok az kaldı bunlardan inşallah biri sesimi duyarda o güzel oyunlu kuşu hep birlikte görür ve izleriz

MRB AYHAN BEY...BAHSETTİĞİNİZ KONUYU BİLİYORUM AMA BEN ALTINBAŞ DEYİNCE AKLIMA BİZİMKİLER GELDİ.
PEKİ SİZİN ARADIĞINIZ KUŞLARIN BAŞKA BİR TÜR ADI VAR OLABİLİRMİ?
BELKİ BİRDE ÖYLE ARAMALISINIZ. BİRDE BÖLGESEL BİR KUŞ TÜRÜ SANIRIM ESKİLER BİLİR DİYORSUNUZ.
ESKİLER DE GİRMEZKİ NETE AMA YİNEDE BOL ŞANSLAR DİLERİM... GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE...

Merhaba Havacı bahsettiğim kuşun adı altınbaş ege bölgesinde bulunan bir oyunkuşu önceki yazımdada bahsettiğim gibi eski bir soy mutlaka biryerde var bulursam sizlerle resimleri paylaşırım ilginize teşekkürler.

sanırım bahsi geçen kuş bu biz elma baş diyoruz ama.Uşaktan lavinya

Ekli dosyalar

Sayın Talip bey elmabaşı biliyoruz bu kuş o kuş değil yazımı dikkatli okursanız ne demek istediğimi anlarsınız teşekkürler.

evet şimdi anladım kardeş,senin bahsettigin kuşu başka bir sitede izmirli bi yetiştiricinin kuşlarının arasında görmüştüm 3-4 tane,sadece kafaları vucut beyaz,misal kafa şeşler gibi kafa sarı bencikli,eger bulursam o adresi sana yollarım,SAYGILAR

tamam bilader hatirladim senin dedigin kusu evet altinbas diyorlardi izmirde bende rahat 15 sene oldu gormuyeli o kuslardan belki daha fazla

yurt sever kardesım senın o fotoya koydugun kuslar kırmızı tanelı olanlar tıplerle kırılmıs kanat kuyruk yapısına bakarmısın beyaz kelebek ve krmızı kafa tıpten cıkmıs o kuslar kelebek demeyın ona kelebegın bır asaletı var

evet dediğiniz kuşlar eski kuşlar olduğu için pek bulunmuyorlar ama ara sıra izmir kuş pazaında görüyorum

elma baş diye biliniyor onlar genellikle manisada bir çok yerde gördüm

Buldugum bazı resimleri koymak istedim kırmızı çilli kafalı şeşler

Ekli dosyalar

• kaplan.webp
    kaplan.webp
    22.7 KB · Görüntüleme: 1,809
pacasız olan yanı sadece kafasında cııllerı olan dısı dolapcıdır.

kardeş senin istediğin altın bş bende var gerçekten süper bir kuş birde dolabı var görmen lazım inanamassıniletişim için 5069505068

yurtsever' Alıntı:
Sevgili kelebek ve saya yetiştiren arkadaşlar eskiden altınbaş diye tabir edilen paçalı, komple beyaz sadece kafası kırmızı bencikli kuşlardan aranızda yetiştiren varmı varsa siteye resmini eklermisiniz şimdiden teşekkürler
ben demek istediğinizi biliyorum fotolardan hiçbiri altınbaş değil uzun zamandırda görmüyorum eskiden izmirde vardı kuş pazarındada hiç denk gelmedim

bire bir altinbasin resimdeki gibi kuyrugunda yaldizlar olur kelebekler-saya/altinbas-yavru-t8421.html

Dediginiz kustan bende bulunmaktadir resimleri en kisa sürede eklerim kırmızı kaplan diyoruz biz.

bahsettıgınız altınbaşları bılıyorum ben ama uzun zamandır bende hiç görmedım 10 sene önce görmüştüm en son elimde vardı bir çift ama satmak zorunda kalmıstım :)
şimdi o tarz altınbaşlar yok malesef artık yenı model altınbaşlar var sadece kafa kırmızı geri kalan beyaz, kuyruk hafıf dumanlı yada beyaz yada kırmızı oluyor yenı ırk böyle
eskı ırk dan bulursanız banada haber verın bende almak ısterım :))

ilginize teşekkürler arkadaşlar bugün izmir pazarında bir ara sanki altınbaş görür gibi oldum baktım kuşa tam aradığım sandım ama bu kuş paçasızdı dediğim gibi benim bahsettiğim altınbaş komple beyaz sadece kafa kısmı bencikli sarı çok eski bir kuştur bulması zor

M.K.Paşa, ismini hatırlayamadığım otobüs müzesi olan bir abiydi çiftlik,te güzel altın baş ve sarı bademli, kırmızı bademli damızlık renkli güzel kuşlar görmüştük tavsiye edrim görmekte yarar var

Geri