Ana ve yavrusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar/abilerim ,

Benim 1 cift kusun yavrusu var , 1 haftalik..babasi az once kayboldu , belki geri gelir ama diyelimki gelmedi.
Yavru tek , anasini tek basina buyutebilirmi bu yavruyu ?

Teskkurler.

tek yavru ise bakar ama seninde takviye yapman gerekir 2 yavru ise zor diye düşünüyorum .

Fenerbahcem' Alıntı:

Benim 1 cift kusun yavrusu var , 1 haftalik..babasi az once kayboldu , belki geri gelir ama diyelimki gelmedi.

Teskkurler.

büyütür ama diğer kuşları ondan ayırman lazım anne ve yavruyu almadan etrafını fiğer kuşlardan ilşkisini kesecek şekilde ayır ( sağ sol ve üst cep hesini tahtayla diğer kısmı ızgara gibi bir şeyle ) hayvan kümesin içini görsün başka kümeste sanmasın kendini ve yem su koy. çünki dişiye başka erkekler kur yapar ve eş alırsa bırakır yavruyu ama dediğimi uygun bir şekilde yaparsan sorun olmaz yavruda daha erken yeme düşer kovalayan ve rahatsız eden olmadıgından.

tengelli' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

Teskkurler.

büyütür ama diğer kuşları ondan ayırman lazım anne ve yavruyu almadan etrafını fiğer kuşlardan ilşkisini kesecek şekilde ayır ( sağ sol ve üst cep hesini tahtayla diğer kısmı ızgara gibi bir şeyle ) hayvan kümesin içini görsün başka kümeste sanmasın kendini ve yem su koy. çünki dişiye başka erkekler kur yapar ve eş alırsa bırakır yavruyu ama dediğimi uygun bir şekilde yaparsan sorun olmaz yavruda daha erken yeme düşer kovalayan ve rahatsız eden olmadıgından.

Sagol Kenan abi dedigini dikkate alip elimden geleni yapacagim.

evet usta denilcek her şeyi demiş sana ama sen kuşa takviye yapmayı unutma babası gelsede gelmesede sen takviyeni yap yavru iicn iyi olur an kolayında sadece mısırı suya brak yumşasın ondan sonra yavru kendin besle kolay bir takviye şekli kuşun icin daha iyi olur

Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama dedikleri gibi takviye yapmakta fayda var.Çünkü belli bir zaman sonra anne yorulabilir nekadar erken yeme düşerse o kadar iyi olur.Kümeste onun büyüklünde başka kuşun altında yavru varsa aktarma şansın olabilirse bu farklı bir yol.

arkadaşlar takfiye yazmış sakın yapma yavruların yem isteme isteğini ic güdüsel keserse anne kesinlikle bir kaç denemeden sonra kusmayı bırakır ve hep sen bakmak zarunda kalırsın yemlemeyi biraz uzun tut ve günde 2 kez yap bu işi sabah akşam yavrularda yeme düşsün diye adarı ve taş mineral koy onların oldugu yere annede yesin ki kusumu kolay olsun.

fatih Eroğlu' Alıntı:
Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama dedikleri gibi takviye yapmakta fayda var.Çünkü belli bir zaman sonra anne yorulabilir nekadar erken yeme düşerse o kadar iyi olur.Kümeste onun büyüklünde başka kuşun altında yavru varsa aktarma şansın olabilirse bu farklı bir yol.

tengelli' Alıntı:
arkadaşlar takfiye yazmış sakın yapma yavruların yem isteme isteğini ic güdüsel keserse anne kesinlikle bir kaç denemeden sonra kusmayı bırakır ve hep sen bakmak zarunda kalırsın yemlemeyi biraz uzun tut ve günde 2 kez yap bu işi sabah akşam yavrularda yeme düşsün diye adarı ve taş mineral koy onların oldugu yere annede yesin ki kusumu kolay olsun.

TheMetaor' Alıntı:
Eş tutmazsa sanmıyorum bırakıcagını yawruları ölüme bırakmaz.

Sagolun sevgili arkadaslar abilerim , ama kaybolan kus ertesi gun geri dondu yani suan hicbir problem yok.Yinede bu bilgileriniz benim yasadigim ayni olaylari yasayan arkadaslar icin faydali olur tabi ilerde olasi ayni durumda bende bilgilenmis onlemimi almis olurum.Tesekkurler.

Ya bir kus bukadarmi aptal olur ya yine ayni durum yine ayni hikaye..adami hasta kanser yapar bu kus ya.
Tekrar yavruladilar felan , yavrular 9 gunluk 2 gun once bu kus tekrar havalandi kayboldu gitti 2 gundur yok annesi tek basina bakiyorlar 2 yavruya , artik bekleyecegim yapacak fazla birsey yok zamandan dolayi yavrulada bakamam ben sizce bir ihtimal 2 yavruyuda buyutebilirmi boyle bir ihtimal varmidir.Yoksa kesin olarak olurlermi ?

Birde bu kus neden boyle yapiyor anlayamadim , nezaman ucsa kayboluyor ya ayni gun gec saatlerde geri geliyor yada ertesi gun geri geliyor ama bu son olaydan sonra 2 gun ortalikta yok.Zaten elden cikarmayi dusunuyordum ama neden boyle yaptigina bir anlam veremiyorum.dangalak ya benide sinir etti :sinirli:

selamlar kuşu sizinb oralarda bir yerden mi aldın ?

tengelli' Alıntı:

3-4 kilometre ilerden bir kuscudan almistim , ama pesinden kosmaya hic niyetim yok.Eger oraya geri uctuysa o kisinin beni aramasini beklerim telefon numaram zaten onda ama ben gidip oraya indimi diye aramam.
Neyse hayirlisi ya , yavrulardan birini bir baska ciftin altina surebilirim 6 gun fark var diger yavruyla belki kurtarabilirim birtanesini olmazsa da kismet degilmis ne yapalim.

selamunaleykum ali
gecmis olsun kus bisey deyilde yavru sorun tek yavru ile anayi bir bolmeye koyarsan baska kuslar rahatsiz etmesler anayi biraz gezdirir tekrar yavrunun yanina koyarsan fazla yuk olmaz sanirim boyle seyler oluyor insan uzuluyor kusculuk boyle seninde yasadigingibi
saygilarla ferhat

Fenerbahcem' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

3-4 kilometre ilerden bir kuscudan almistim , ama pesinden kosmaya hic niyetim yok.Eger oraya geri uctuysa o kisinin beni aramasini beklerim telefon numaram zaten onda ama ben gidip oraya indimi diye aramam.
Neyse hayirlisi ya , yavrulardan birini bir baska ciftin altina surebilirim 6 gun fark var diger yavruyla belki kurtarabilirim birtanesini olmazsa da kismet degilmis ne yapalim.

selamlar sanırım kuş yer arıyor ondan kayboluyor bulamadıgındada geri dönüyor. genelde kuşlar yavru bakarken yada yavruya kusarken kendi ilk kümeslerini daha iyi hatırlar sanırım seninkide öyle bir şey kümesini bulamazsa kesin geri gelir.

Geri