Anaç kuş olmadan yavru sökülür mü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DumanlıHastası
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Eray
Meslek
Elektrik Elektronik
İlgi Alanı
Kediler
Cümleten selamün aleyküm abilerim size bir sorum olacak aslında arayıpta bulamadığım bir soru bu siteden baktım yok yavru sökme diye bir konu var ama orda da yavruların yanına iyi uçan bir anaç katılması gerektiği söyleniyor . İki tane yavru kuşum var zaten biliyorsunuz daha önceki konularımdan onlar şuan 40 45 günlük oldular yani uçmaya hazır ve sabırsızlanıyor bu site sayesinde daha henüz 12 13 günlükken büyüttüm bu site sayesinde hastalıktan kurtardım yine bu site sayesinde onları sökmek istiyorum inşallah . Öncelikle kümesimi soracaksınız yani uçum için uygun mı diye evet uygun çatıda ve Burdaki en yüksek yer bizim o yüzden rahat uçabilirler diye düşünüyorum . Yanlız zaten bi çift mavim var onlarda yavru yaptı yavru bakıyorlar ki zaten damızlık kuşlar yani çatıya çeken tiplerden o yüzden malesef ki onlarla atamıyorum yavruları yaklaşık bir haftadır elimle havaya atıyorum ilk zamanlar direk çatıya iniyorlardı ama bugün öyle yapmadılar ikisini hava attığımda bir anda hızlıca yere çakılıp havada bi tur dönüp tekrar kümese indiler ne yapmalıyım anaç kuş yok yavruları böyle sökebilir miyim? Birde yavru kuşa karışık yem vermek ne kadar doğru uçaçakları için yağlanma olur diye korkuyorum . Konuyu toplayacak olursam asıl sorum yanlarında kuş olmadan yavru sökülür mü ?
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp

Son düzenleme:
Öncelikle selamun aleykum. maşallah diyorum. su anda kuş beslemeye tekrar başladım ancak 11 12 sene kadar once beslediğimde bir arkadasımdan 1 takım yavru almıştım ve sadece onlarla başlamıştım. ilk ucurmaya başladığımda dama attılar attılar attılar sonra yan damdan gelirken bel kırmaya başladılar. daha sonra taklayı cevirmeye başladılar. yan dam ile aramda 5 metre var bu kuslar bir zaman sonra yan damdan atladıklarında benım catıya askıda kalmaya ve 2 3 takla ile inmeye başladılar. biraz daha zaman geçti 2 hafta gibi bu hayvanlar 5 metrelik mesafede nefes actılar arkadasım. 2 3 saat ucar oldular. noktaya cıkıyorlardı. ve indiklerinde bi gram yorgunluk belirtisi olmuyordu. herkeze aynı olacak diye birşey soylemiyorum yanlış anlasılma olmasın benım yaşadıgım durum bu. benım bu şekilde söktüğüm yavrular anasından babasından dedesinden daha iyi cıktı. ne ucurmayı ne de kuşla ilacmış hastalıkmış ilgilenmeyi bilmiyordum. sanırım buna acemi şansı demek gerek. ancak bu olaydan tecrubem yavrularımı takım takım ucururum. iki kardeşi beraber ucurmaya özen gösteririm. yaşadıgım bu olaydan bende boyle yapıyorum ancak üstatlarımız buarada illaki var onlarında fikirleri başımızın üstünde yeri var. Bol şans.

Öncelikle selamun aleykum. maşallah diyorum. su anda kuş beslemeye tekrar başladım ancak 11 12 sene kadar once beslediğimde bir arkadasımdan 1 takım yavru almıştım ve sadece onlarla başlamıştım. ilk ucurmaya başladığımda dama attılar attılar attılar sonra yan damdan gelirken bel kırmaya başladılar. daha sonra taklayı cevirmeye başladılar. yan dam ile aramda 5 metre var bu kuslar bir zaman sonra yan damdan atladıklarında benım catıya askıda kalmaya ve 2 3 takla ile inmeye başladılar. biraz daha zaman geçti 2 hafta gibi bu hayvanlar 5 metrelik mesafede nefes actılar arkadasım. 2 3 saat ucar oldular. noktaya cıkıyorlardı. ve indiklerinde bi gram yorgunluk belirtisi olmuyordu. herkeze aynı olacak diye birşey soylemiyorum yanlış anlasılma olmasın benım yaşadıgım durum bu. benım bu şekilde söktüğüm yavrular anasından babasından dedesinden daha iyi cıktı. ne ucurmayı ne de kuşla ilacmış hastalıkmış ilgilenmeyi bilmiyordum. sanırım buna acemi şansı demek gerek. ancak bu olaydan tecrubem yavrularımı takım takım ucururum. iki kardeşi beraber ucurmaya özen gösteririm. yaşadıgım bu olaydan bende boyle yapıyorum ancak üstatlarımız buarada illaki var onlarında fikirleri başımızın üstünde yeri var. Bol şans.
Aleyküm selam dostum öncelikle zamanını ayırıp cevap yazdığın için çok teşekkür ediyorum aslında bu sabah anaç kuş olmadan da yavru kuşun sökülebileceğini öğrenmiş oldum sabah 6.30 civarında yavru kuşlarımı havaya diktiğimde havada 2 dakika kadar kaldılar bu beni çok mutlu etti bazen bel kırma işlemini de yaptılar 2 dakika sonra tekrar yanıma çatıya indiler biraz bekledikten sonra tekrar attım bi tur dönüp komşu çatıya kondular gelmeyeceklerini düşündüm ama yanılmışım iki üç dakika arasında ordan kalkıp yine havada 1 2 dakika kadar kalıp kümeslerine indiler . Buda demek oluyor ki zamanla özgüvenleri ve nefesleri artıkça bu iş olcak video çektim ama burda yayınlayamayacağımdan size havadaki fotoğraflarını Atıcam öncelikle Burdaki yönetici hasip abime çok teşekkür ediyorum onun sayesinde bunuda başardık hepinizden Allah razı olsun .
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp

Cümleten selamün aleyküm abilerim size bir sorum olacak aslında arayıpta bulamadığım bir soru bu siteden baktım yok yavru sökme diye bir konu var ama orda da yavruların yanına iyi uçan bir anaç katılması gerektiği söyleniyor . İki tane yavru kuşum var zaten biliyorsunuz daha önceki konularımdan onlar şuan 40 45 günlük oldular yani uçmaya hazır ve sabırsızlanıyor bu site sayesinde daha henüz 12 13 günlükken büyüttüm bu site sayesinde hastalıktan kurtardım yine bu site sayesinde onları sökmek istiyorum inşallah . Öncelikle kümesimi soracaksınız yani uçum için uygun mı diye evet uygun çatıda ve Burdaki en yüksek yer bizim o yüzden rahat uçabilirler diye düşünüyorum . Yanlız zaten bi çift mavim var onlarda yavru yaptı yavru bakıyorlar ki zaten damızlık kuşlar yani çatıya çeken tiplerden o yüzden malesef ki onlarla atamıyorum yavruları yaklaşık bir haftadır elimle havaya atıyorum ilk zamanlar direk çatıya iniyorlardı ama bugün öyle yapmadılar ikisini hava attığımda bir anda hızlıca yere çakılıp havada bi tur dönüp tekrar kümese indiler ne yapmalıyım anaç kuş yok yavruları böyle sökebilir miyim? Birde yavru kuşa karışık yem vermek ne kadar doğru uçaçakları için yağlanma olur diye korkuyorum . Konuyu toplayacak olursam asıl sorum yanlarında kuş olmadan yavru sökülür mü ?Ekli dosyayı görüntüle 58973Ekli dosyayı görüntüle 58974Ekli dosyayı görüntüle 58975Ekli dosyayı görüntüle 58977Ekli dosyayı görüntüle 58976
Kuşları elinle havaya atman doğru bir davranış değil bence 2 ile 2buçuk metre arası bir çubuk kullan ve fazla ürkütme zorlama bu gün 2dk yarın 5dk diğer gün 10 gibi aşama aşama onlar yükseltir uçuş sürelerini kanına göre de ne varsa kanında yapmaya başlarlar ama sabırlı olman lazım hedefinden ürkmemesi lazım kuş zaten belli eder kendini.
Sorunun cevabı evet sökülür anaç kuş olmasada sökülür

Teşi
Kuşları elinle havaya atman doğru bir davranış değil bence 2 ile 2buçuk metre arası bir çubuk kullan ve fazla ürkütme zorlama bu gün 2dk yarın 5dk diğer gün 10 gibi aşama aşama onlar yükseltir uçuş sürelerini kanına göre de ne varsa kanında yapmaya başlarlar ama sabırlı olman lazım hedefinden ürkmemesi lazım kuş zaten belli eder kendini.
Sorunun cevabı evet sökülür anaç kuş olmasada sökülür
tesekkür ederim dostum bu yazın için kuşları hergün düzenli olarak uçuruyorum sabah 6.30 civarı bugün de uçurdum gayet güzel uçuyorlar günden güne daha yüksele çıkıp bel kırmaya çalışıyorlar herşey şimdilik güzel . Havaya atmak mı daha sağlıklı elinde bi sopayla korkutmak mı derken bana havaya dikmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum çünkü korkutmak bana biraz abes geliyor ben yavru oldukları için havaya atıyorum normalde kendi rızaları ile uçmalarını daha doğru buluyorum zaten biraz oynu sökmeye başlayınca hiç karışmayacağım zaten iki üç sefer kendileri kalkıp 5 6 tır atıp indiler yani gayet hevesliler uçmaya o yüzden şimdilik atıyorum havaya ilerleyen zamanda onuda yapmayacağım . Kuşları korkutarak değil kendi istekleri doğrultusunda uçurmak en mantıklısı ve daha çok verim alacağımızı düşünüyorum . Kafanıza silah dayayıp sizi zorla yapmak istemediğiniz bi işi yaptırmaya çalışmak ne kadar hoşunuza gider ki bence kuşta da böyle sobayı bi silah saymak çok doğru bi karar olur tabi herkesin kararına saygı duyuyorum ama bu benim düşüncem . Dediğim gibi şimdilik havaya atıyorum zaten öyle çok havaya atmıyorum sadece uçmaya teşfik edercesine bir metre kadar bırakıyorum zaten kümesim çatıda ve yüksekte olduğu için kolayca uçuyorlar tabi imkanlara göre bu değişebilir ama ben soba poşet taş tokaç işine karşıyım uçmak isteyen kuş zaten uçacaktır . Eğer anne babası ölmeseydi onlara hiç elemez annesi babası uçururdu ama ikiside olmadığı için anne babasının yapması gereken teşfiği ben yapıyorum saygılarımla herşey için sağolun.

Geri