Ani Ölüm!!!! Acil yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serdaruzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

serdaruzun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serdar uzun
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Son iki gündür kümesimde özellikle yavru kızması bir kaç kuşum hiç sebepsiz öldü. Hayvanlar gayet sağlıklıydı , yem yememe kırgınlık halsizlik vs hiçbir belirti yoktu. Ancak ertesi gün ya da aynı gün içinde hayvanların ölüsünü buldum. Lütfen bana bu konuda yardım edin. Herkese teşekkürler.

bence kuslari daha iyi gozetle kolla o zaman kesin bulunur cunku verdigin bilgilere gore cok zor belki bateri enfeksiyonu olabilir oda yem ve suyla ilgili yani

LUTVEN KONU BASLIGINDA ACIL KELIMESINI KULLANMAYALIM
yazdiklariniz dan ben genc kus hastaligina benzettim sadece tuyunu duzmemis yavru ve yavru ekesi kuslar etkileniyor sayet oysa kesin cozumunu bilmiyorum ama size bir iki sey onere bilirim hasta kuslari ayri tutmaniz vitamin takviyesi bir sure yavru almamak gibi gecmis olsun kolay gelsin
saygilarla

evet kuşlarınız genç kuş hastalığıda denilen adenovirüs olmuş.türkitede malesef bunun ilacı yok.benimde her yıl başıma gelen bi olay ölen ölüyo yapacak bişey yok.2 yıldır düzenli aşılarını yaptığım halde yinede bu hastalık baş gösteriyo.geçmiş olsun

ADENOSAN tahminimce eve teslim bir elli euroya varir heralde

arkadaşlar tedavi çok basit bizler ince tüy hastalığı diyoruz .hayvan önce kuyruk bitimi kalça ve sırt bölgesinden tüye girer buralardan bolca tüy yolmanız kusu oldukca rahatlatır.a vitamini vermediğiniz için bu sorun oluşuyor.deneyin tecrübe en iyi ilaçtır saygılar

1.si bu hastalık kümese girmişse kızma ve yavruların ölmesi kaçınılmaz. Tek çare kazık tüğleri çıkmaya başladığında aşılamak oda tam iyi gelmesede hafif atlatmasına yardımcı oluyor.
2.si coli stop diye bir ilaç var 7 gün boyunca veriyorsun eğer kuşların aşılıysa 2-3 gün içinde düzelmeye başlıyorlar ama aşıları varsa (aşısını yapmayı unuttuğun bir kuşum diğerlerinden sonra yakalanmasına rağmen 2 günde öldü)
3.sü 7 gün sonra 3 gün süre ile vitamin takviyesi yapmak.
4.sü ve en önemlisi kuşlarınızın yem yiyip yemediğini elinizle kursaklarına bakmak suretiyle mutlaka yoklamalısınız. yoksa kuş yerde yeme vuruyor ama alamıyor aç kalıyor o zamanda vücudu kuvvetsiz kalıp hastalanıyor.
hepinize sağlıklı kümesler.

Vaktinizi ayırıp bu konuda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. İki vkadan başka ölen olmadı Allahtan. Bu ara da bir kaç kişiden de duydum aynı şekilde belirtisiz kuş kaybı olduğunu. Çok sağolun....

Geri