ankara kuslari ne kadar bozuldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan londurali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

londurali

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ala
Meslek
alo
İlgi Alanı
Kediler
SELAMIN ALEYKUM. Ben londuradan ferhat(londurali)15 senedir londurada yasiyorum.cocuklugumdan beri kus besliyorum.Benim cocuklugumda herkesde seyredilecek derecede oynayan bir kus bulunurdu.Simdi ise seyredilecek kus bayagi azaldi,bunun sebebi kendi gorusume gore ankaraya degisik irklarin cok gelmesi.(SEBAB CAKMAKLI MISKE)v.s. bunlarin ankara kuslarina bayagi kirildigini dusunuyorum.Bu dusuncemi sizlerle paylasmak istedim.Ben on senedir londurada ANKARA kusu besliyorum.Ankara kuslari gene oynar tabi eski damizlikcilarin sayesinde.FERHAT Herkese kolay gelsin.(ESKI ANKARA KUSLARINA SAHIP CIKALIM)

ankaranın eskileri yine duruyor ama hırsız derdine gömüldüğü yerden çıkarılmıyor... nerde kuş oynasa ertesine hırsız damlar...şebapların yerlilerle kırıldığı doğrudur ancak inan saf damarlar hala duruyor...

Çakma kuşçularda ( kuş besleyenlerde ) kırma kuş bol miktarda bulunur.BU işi harbi harbi yıllardır köklü bir şekilde yapanlar hakiki kuşları halen beslemektedirler.mühim olan kişileri iyi bilmektir.

Hırsızın suçu yoktur,onun işi şerefsizce çalmak çırpmaktır.önemli olan onlara fırsat vermemmektir.Bunun yoluda SAĞLAM KÜMES,SAĞLAM KAPI dan geçer. :tamam:

ANKARA KUŞLARI BOZULMADI

ANKARAda kuş satmak için bazı kendini bilmez kuşcular ham kendilerini ve kuşlarını
leklam yapmak için arkadaşlarının kuşlarını gözlerine baka baka yüzlerine baka baka arka pazarı kendilerine RANT sağlamak için KARALAMAKTADIR bu böyle olunca tabi herkes birbirine sitem ediyor şahsım gibi bir ÇOK damızlıkcıda bu olayı uzaktan seyir ediyor yukarıda sizlerinde bahsettiği HIRSIZ KONUSU SAHSI tanımıyorsun geliyor FAKAT NE niyetle
geldigini bilemiyorsun iyimi kötümü BU YÜZDEN HEKESTEN ŞÜPELENİLİYOR buna benzer
bazı konnular ankarada kuş var ama TÜRK ÜYEDE MERAKLI YOK HERKES SATICI OLMUŞ
SELAMLAR dursun ALLAHA EMANET OLUN

Evet renk kuşları ile bir miktar kırılmalar mutlaka olmuştur .Bu kaçınılmaz ancak ben Ankara demeyimde iç anadolu diyeyim konuya ,iç anadoluda halen bol miktarda oyun kuşu var SAĞLAM KUŞLAR VE AZBULUNAN KUŞLAR BUNLAR .
Belki de heryerden daha çok şunuda söyleye bilirim iç anadoluda çıkma olan kuşlar birçok yerde kuş diye itibar bile görebiliyor .Ben bunu bir kaç yerde bizzat tacrübe ettim ,Diyarbakıda bulunduğum 4 yılda Kırıkkaleli bir memur arkadaşımın bıraktığı kuşlar ve onların kırıkları o dönemde ortağı olan adaşım bir arkadaş tarafından ( adı şeref) Diyabakırda ünlü idi çoğu dükkanlara düşmüş bolpaçalara kırılmış ama renk ve fizik yapıları içanadolu kuşuna yakın kuşlar .
bu kuşları lafa başlayan pek çok insan övüyor meet ediyordu kuşların asılsahibi '' Hayati ''isminde Kırıkkaleli bir memur arkadaş ben sadece tanıştım kendisi ile bir alış verişim de olmadı kümesini ve kuşlarını da birebir görme şansın olmadı
Bu arkadaş tayin olupda gidince kuşlarını anlatan insanlar ve ismi üzerinden pirim toplamak isteyen baya insan la karşılaştım tabii Diyarbakırada iyi kuş beslemeye ve uçurmaya gayret eden arkadaşlarda var ben iyi kuşlarda izledim bağlarda- sanayide -bismilde- falan diyarbakırkuşunun iyi tarafı harmanlayarak bol taklalı iner boş düşmez .
kimseyi kötülemek adına söylemiyorum şu an bendede var Diyarbakır kökenli kuş . Anlatmak istediğim şu Ankara dan ve civarından herdaim iyi kuş çıkar ve çoğu yerden daha çok çıkar .
Benim Ankara ve civarı ile ilgili paylaşmak istediğim şey , biraz konu dışına çıkacağım ama söylemek ve birazda sitemle affınızada sığınarak sizlerle paylaşmak istiyorum . İç ana doluda hırsızlık , birbirine zarar verme ,olayı aşırı güvensiz ve agresif bir ortam fazla . Bakın diyarbakırda iyi kuşu az gördüm ama çok çok siportmen kuşçu abiler tanıdım bunu bir şans olarak kabul ediyorum .
Malesef iç ana doluda kuşu çok gördüm siportmenliği ve dostluğu az gördüm . Bilmiyorum bu duruma nezaman ve ne şartlarda gelindi.
Belki kuşun para etmesi ile aşırı hırslı insanlar körükledi belkide başka birçok şey doğuda insanlar rakibini sevmesede pek çamur sürmez.
Yok sayar sadece ,konusunu azına dahi almaz , ve çalmak çok ayıp . Tespit edip sili yorlar adamı . Çatısına basmak falan bunları saymıyorum yani daha siportmence yarışıyorlar . Bunlar benin geçen 8-- 10 senede gördüklerim ve algıladıklarım kimseyede haksızlıketmek istemem sanırım iç anadoluda ki kuşçu dostlarda aynı sorunlardan muzdariptir sizlerle paylaşmak istedim selamlar.ŞEREF

Eski topraklar En iyi oyun kuslarının hep Ankaradan çıktığını söylerler.Şimdi durum nasıl bilmiyorum ama eskisi kadar iyi olmadığı kesin

Ankarada kuş çok ve hala oyunları ve fizikleri yerinde. Hırlıdan hırsızdan arsızdan uzak kalmak için saklı olarak besleniyor bu kuşlarlara benzerkuşlar pirim ve para ediyor bunlarıda herkes biliyor ama sesleri cıkmıyor.

Geri