ince memed
Üye
- Ad Soyad
- Mehmet Bektaş
- Meslek
- kamu
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Haklısın kardeşim.Soyu bozulmamış demeyelim de Ankara bozları olarak düzeltelim.Resimdeki bozlar Ankara yerli kuşu tarifine birebir uyuyor.Bu bozlardan eski değerli ustalarımızda gördüğümüz gibi zaman zaman biz de besledik.kuscu_marik' Alıntı:mehmet kardesim baska siteden bulup neslini biemediginiz kusların soyu bozulmadıgına nasıl emin olabiliyorsunuz kusları yada sahiplerini tanırmısınız yada soyu nesli yani ırkı kırılmamıs taklacı kus varmıdır billgi ve tecrübelerinizi paylasırmısınız bunları anlatmamdaki amaç genç kusakları yanlıs bilgilendirmemek adınadır
saygılar
Size katılıyorum.Ankara yerli kuşlarında portakal renge bende rastlamadım.Sarılar var onlarında üzeri her zaman gri, küle benzeyen bir ton ile örtülüdür.şeref' Alıntı:Ankara kuplarında Portakal renk varmıydı ? Bu renk Güneydoğuanadolu yada ırak kökenli kuşlarda mevcut diye biliyorum ,Şuana kadarda hep buşekilde duydum, ilk defa Portakal rengin Ankara kuşlarınada da mevcut olduğunu ifade eliliyor üstteki iletide .
Acaba kast edilen renk çoğumuzun bildiği Portakal rengimi ? yada başka bir renkmi anlayamadım . Ben kendi adıma Ankara kuşlarında bu rengin olduğunu düşünmüyorum . selamlarŞEREF
“Ankara’nın ünlü üç beyaz”ı olarak bilinen Ankara Keçisi, Ankara Tavşanı ve Ankara Kedisi yanında, daha az bilinmekle birlikte bilinçli güvercin yetiştiricilerinin ve uzmanların yakından bildiği Ankara’nın bir diğer özgün türüdür “Ankara Takla Güvercinleri”. Takla güvercinleri ile birlikte Ankara ünlülerini “dört beyaz” olarak tanımlamak daha doğrudur. (Süt) beyaz ve beyaza yakın renklerin çoğunlukta olduğu ve kuşçuların “Ankara Taklaları” olarak nitelendirdiği takla güvercini türü gerçekten de Türkiye’nin ve dünyanın performansı en yüksek takla güvercinleri arasında yer almaktadır.gelgel1900' Alıntı:Bir kere Ankara taklacısı diye bir şey yok. O resimdeki kuşları tanıyorum. Yapışan,uçmayan kuşlar. Fizik güzel ama içi boş.