ANKARADA BUKADAR KUŞÇU VARKEN İSTANBULDA HİÇ Mİ YOK ? :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali DEMİR
Meslek
MUHTELİF
İlgi Alanı
Kediler
SA ARKADAŞLAR ,bi abimizin ankaralı kuşçular adı altında çok güzel bir konu başlığı ekledi, ben bu hobide çok eski değilim, merakım hep kesintiye uğradı ve çok kuş yetiştiricisi tanımam, ancak tanımak isterim, istanbulda bu işi eskiden beri yapan daha tecrubeli abilerimiz kardeşlerimiz varsa bu konuda bize çok açık adres vermeden ve kuşlarının direk soylarını söylemeden bilgi verir ,tanıdıkları eski ve yeni üstadların bilgilerini bizimle paylaşılarsa sevinirim, selamlar

OLMAZMI ALI KARDESİM KUSCU HER YERDE VAR KİMİSİ ORTAYA ÇIKMAK İSTEMEZ KİMİ HADDINDEN FAZLA MÜTEVAZİDİR KİMİ HIRSIZDAN ARSIZDAN ÇEKİNİR KUSCU ÇOOOOK DA İŞDE AYIRT EDİLEMEYEN KUS BESLEYENLE KUSCU OLABİLMENİN FARKLARI KUS BESLEMEK FARKLI KUŞÇU OLABİLMEK DAHA FARKLI HEPSİ BU

SAYGILAR

sonuna kadar haklısın muharrem abi, benim burda isimlerini öğrenmek istediğim kuşlarının performansından çok adamlıklarıyla insanlara örnek olan yetiştiricilerin bilgileri, yoksa heryer kuşçu...

hiç yok sanırım...

SELAM

1 Topkapı Ülker fabrikasının orada Topkapılı Yavuz Güzel çakmaklılar maviler oynattı.
2 Ermeni Nazar (toprağı bol olsun) Kendisine heryerden kuş gelirdi.Çoğunu satardı
3 Terlikçi Orhan (Ohannes Toprağıbol olsun) Ankara Urfa arasında kuş yüzünden servet harcamıştır.
4 Yedikulede Papaz Mavileri çakmaklıları Beyazları Meşurdu.
5 Mehmet Ömürlü Zeytinburnu
6 Şirinevlerde Kemal Recepoğlu Urfa taraflarının kuşlarını besler.(Çok eleştirirler kaçırdığı kaybettiği kuşları hiç piyasaya çıkmaz:)))
7 Eyüp Taraflarında Mardinli Şadi abi Edirnekapıda Kuşta satardı.
8 Kaptan Bora Kendisiyle sohbetim olmadı ama duydum
Aklıma geldikçe eklerim fakat kendim Cevdet beyden Yaşça küçüğüm ve gezme olanağım olmadığı için listem uzunolmayabilir.

eline sağlık, devamını bekliyoruz, bu saydıkların hep avrupa yakasında ve ben şahsen sadece nazar dayıyı çok duydum,onun kuşlarını beslediğini iddia eden birkaç kişiyle de tanışma fırsatım oldu ama benim görüşüm belki dayı çok iyi bir kuş yetiştiricisiydi ama gerçekten efsane haline getirilmiş nazar dayı, ermeni bir dayımızmış Allah amelince rahmet eylesin hala duyuyoruz ismini bu da abartıldığı kadar olmasa da adını anmaya üstad demeye deyecek bir usta olduğunu gösterir, selamlar

her mahalleye 10 kuscu dusuyor mutlaka vardır içlerinde.benım tandıklarım içinde hakıkatten ömrunu adamış tabiri caizse kusu bokundan tanıyan buyukler var ama sorsan ben bilirim demez.kısmet olur otururuz bir gun sohbet ederiz ali kardeşim inşallah.

inşallah kardeş herzaman... işte benım kuşçu ADAM dediğim insanlardan kastım bu,yer nerdeydi ümraniyemıydı senın

ben beylikdüzündeyim avrupa yakası olur yolun duser beklerim her zaman.

huseyiin' Alıntı:
ben beylikdüzündeyim avrupa yakası olur yolun duser beklerim her zaman.
merhabalar bende avcılarda oturuyorum bır cayımı bır cayınızı ıcmek ısterım herzaman.

istanbul un eski kuşçuları

Ekli dosyalar

• eskiler.webp
    eskiler.webp
    8.9 KB · Görüntüleme: 1,428
  • eskiler2.webp
    eskiler2.webp
    10.9 KB · Görüntüleme: 1,411
  • eskiler1.webp
    eskiler1.webp
    11.1 KB · Görüntüleme: 1,453
ankara kuşları türkiyenin heryerine yayılmış durumdadır.oyun kuşları kostüm kuşlarıyla kırıldı.çok kuşda da ankara kuşu kanı vardır..

burak kardeş rüzgarsız havadamı gelelim :))

nihat albay sebap guzellıgınde cakmaklıları ve percemlı beyazlarıyla ıstanbul cennette ıyı kuslar ucurup ızletmısdır suan sagdır 90 yaslarında... ibrahim başçavuş iyi beyazlar vede bozkirliler ucurmusdur basınköyde...

k.murat' Alıntı:
istanbul un eski kuşçuları

Selamınaleyküm
Resimler büyümüyor eğer bir daha atarsanız bakma şansım olur.Teşekkürler

büyümeyen resimlere yavru hapı ver hasan kardeşim :)) selamlar...

ben istanbuldan yakup yorumlarınız begenerek okudum istanbulda bildigim kadarıyla rahmetli olan haylende yaşıyan bir çok abilerimiz ve kuş üstatlarımız bulunmaktadır.kendilerini hiçbir zaman ön planda göstermeyen fakat kuştan ve irklarından çok iyi anlayan ustalardır.rahmetli olanlara allah rahmet eylesın kalanlarada saglılı mutlu günler versın saygılar. ulaşmak isteyen arkadaşlar [email protected] bize ulaşa bılır.

Benim yaşım 30.. Bizim çocuklugumuzda İstanbul'da rüzgar yok muydu? Yoksa şimdiki kuşlarda mı iş yok?
Uçmayan,yapışan(düz konuş)fırtık,sıfır ses, saatlik olmayan ki bunların çogu hiç uçmuyor vb.
Taklacı,performans taklacısı,sefer kuşu,oyun kuşu,damcı degil,
Gerçek Mardin,Urfa özelligi olan kuşların İstanbul'da uçurumculuk yönünden oldugunu sanmıyorum..

Mardin,Urfa'yı il olarak söylemedim.Gerçek Mardin-Urfa ırkının bilinen özelliklerini havada yansıtan anlamında yazdım. Yazıyı dikkatli okursanız....
Ayrıca Mardin'den çok iyi kuşlar getirip uçuranalar da var. ama bunlar da bilinen hakiki Mardin özelligi göstermiyorlar.

URFA'da ESKİ KUŞÇULAR ARALARINDA KONUŞURKEN ŞÖYLE DEMİŞLERDİ BİR SORUM ÜZERİNE.KUŞ URFADA DOĞAR,ANKARADA UÇAR,İSTANBULDA YATAR.O ZAMANLAR BU SÖZLERİ TUAF KARŞILADIM ANLAM VEREMEDİM. SONRA O SÖZLERİ SÖYLEYEN USTAYA DEDİMKİ SEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEDİN AKŞAM BEN ANLAYAMADIM NİYE BÖYLE SÖYLEDİN O DA BANA URFA'DA ZAMAN BOL YER SORUN DEĞİL İYİ KUŞLARI ÇOĞALTIĞIMIZDA BİR İKİ TAKIM BIRAKIR DİĞERLERİNİ SATARIZ ÇÜNKİ ÇOK KUŞ VAR ,ANKARA MERAKLI UÇURMAYA VERDİMİZ KUŞLAR HEP ANKARADA UÇTU,İSTANBUL'LUNUNDA PARASI VAR YERİ YOK, ZAMANI YOK O YÜZDEN KUŞLAR İSTANBULDA YATAR DEMİŞTİ .

güncel

Bende Küçükçekmecede oturuyorum yukarıdaki listeden Kaptan Bora ile Topkapılı Yavuz'un kuşlarından izledim.Nazar dayıdan da buralarda birçok kişi kuş aldı ama çoğu dirsek açtı.Nihat Albayın kuşlarınıda izledim bunların arasında belki en iyisidir.Bunların hepsi namlı adamlar.Ayrıca Basınköy de meşhur Erol Abi ve yemci hakanda iyi soylar vardı.Sefaköydede Meşhur kuşçu Ziya ve Serhanın çok iyi kuşları vardı işhanının üzerinde uçururlardı.Orada İstanbulun en iyi kuşçularının kuşları uçtu.Gültepe derneğinin arkasında Gökhan vardı gördüğüm en iyi kuş orada gördüm mavileri vardı derneğe gittiğimizde denk geliyorduk ben daha iyisini görmedim bugüne kadar,izlemedim de.Ama artık beslemiyor sanırım.

istanbulda didişme var atışma var sataşma var ne ararsan var .seyretmeye gel diyorsun kimse gelmiyor şirketleşme var bazı gruplarda .atıyorsun kuşu orda seyretmeye gelmemişler telefondan birbirilerine onun kuşunu bunun kuşunu izlettiriyorlar birbirilerine senin kuşunu seyreden yok .emege saygı yok her kes emege saygı deyip duruyor ama kimsede buna uymuyor

Bende Küçükçekmecede oturuyorum burada bahsedilen kuşçuların çoğunuda biliyorum.Gültepe derneğinin orada besleyeni tanımıyorum ama banada denk geldi.Kuşlar gerçektende olağanüstüydü hiç öyle masada atıp tutanlar gibi değil.Adamlar bulmuş helal olsun.

Canım kardeşim İstanbul da tabiki bir sürü kuşçu var İstanbul 18- 20 milyon nufusa sahip bir baştan yani silivriden gebzeye kadar 100 -110 km mesafe tabiki kuşçularda kendi aralarında besledikleri kuşlara göre değişik yer ve ilçelerde ( 35-37 İlçe ) postacılar ,kelebekçiler( Sayacılar) dönekçiler ,bangocular,baskacılar,çakalcılar ,tipçiler,dolapçılar ,mardinçiler kendi aralarında semt mezatlarında veya Edirnekapı kuş pazarında buluşup konuşuyorlar bilgi alış verişinde bulunuyorlar davet olursa evlerine ve kümeslerine götürüyorlar ben şahsen 55-58 senedir kuş besliyorum beş veya altı kümese gitmemişimdir çünkü kümesler çoğusu ev terasında ve aile içinde geçilip giriliyor anca müsait ise ve israr olursa belki ne deddikleri anlatabilmişimdir saygılarımla.

1990'larda her mahalle veya semtte cok iyi uçurumcular vardı..
Günümüzde var mı iyi uçurumcular?
Saatlik,
Has Mardin uçumlu; yavaş, agır çekim, alçak ve yörünge takipli uçan
sert ve güzel başlar yapan,
indirilemeyen, bastırılamayan zevk kuşları ve uçurumcuları?

Sefaköy ve civarında en iyi kuşlar yemci Hakanın kuşlarıdır.Tüm kuşları izlenerek,görüpte alınmıştır.Yukarıda bahsedilen Serhan ve Gökhanın kuşlarının soylarıda Hakandan gelmedir.Daha onların üzerinede kuş uçmamıştır.

Geri