Ankarada Yeni Demir Kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Republic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

Republic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim yıldız
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bütün Herkese selamlar saygılar degerlı kuscular.org
Halen tamamen bitmeyen kümesimin fotografları sizinle paylsamak istedimşimdiden yorumlarınız icin tşk ederim
Daha kümesin dısına tamamen tuğla kaplancak ve çatı yapılcaktır...

saygılarımla

Ekli dosyalar

• IMG_0172.webp
    IMG_0172.webp
    546.2 KB · Görüntüleme: 8,333
  • IMG_0174.webp
    IMG_0174.webp
    580.7 KB · Görüntüleme: 6,586
  • IMG_0176.webp
    IMG_0176.webp
    540.8 KB · Görüntüleme: 7,554
Kümes güzel yanlız girip çıkmanız sorun olablir...

Devamı

Ekli dosyalar

• IMG_0175.webp
    IMG_0175.webp
    704.8 KB · Görüntüleme: 6,274
  • IMG_0178.webp
    IMG_0178.webp
    703.8 KB · Görüntüleme: 6,168
  • IMG_0179.webp
    IMG_0179.webp
    577.2 KB · Görüntüleme: 6,044
Tesekkurler melıh kardesım dha ıyısı senın olsun 2mt uzunluk 1 m yukseklık 1 genıslık var kumeste kapı bazen zorluyo ama ustesınden gelcem inşallah :)

Selamlar İbrahim bey,

Kümesiniz "salma" hayırlı olsun, sağlıklı güzel günlerde güvercinlerinizi beslemeyi, yetiştirmeyi Alllah nasip etsin. Benim sorum demir kümes "salma" yapmışsınız, bunun etrafını neden tuğla ile öreceksiniz ve çatı yapacaksınız. Birde yeni eklediğiniz resimleri gördüm ve ilave etmem gereken bir konuyu fark ettim. Yuvalıklarınız çok dar orada 4 tane güvercin olacak bunuda dikkate almanızı rica edeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Kümes yazın demirin icinde kuslar cok bunalır sıcaktan ve asırı icerisi sıcak olur diye ve arkasındaki duvarla uyumlu olması acısından tuğla hem kış hem yaz ısıyı iletmeyecegi icin oyle bi planım var aykut bey catı heryere lzm :)

saygılarımla...

Selamlar İbrahim bey,

Tuğlaları demir kümes "salma" ebatlarında mı? öreceksiniz yoksa demir kümes "salma" içinde kalacak şekilde geniş mi öreceksiniz. Bunu sormamdaki neden demir kümesin "salma" havalandırma delikleri çok küçük birde tuğla ile ördüğünüzde havalandırmayı nasıl sağlayacaksınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Demir kümes salma ebatlarında olcak fakat etrafını profil ile genis bi şekilde çevreleyip tel örgü ile kapatcam ilerleyen zamanlardaki projem bu yönde insallah olcak

saygılarımla...

Selamlar İbrahim bey,

Umarım herşey gönlünüze göre olur. Sizden ricam ilerleyen aşamalarıda bizlerle paylaşmanız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Kümesiniz güzel hayırlı olsun.Bende demir bir kümes yaptırmayı düşünüyordum.Sizin kümes kaç liraya mal oldu bilgi verirseniz teşekkürler.

GULE GULE BESLE KARDESIM KUMESIN GUZEL OLMUS FAKAT YUVALIKLARIN COK DAR O YUVALIKLARI TEKRAR DUZENLERSEN IYI OLUR KENARLARINI TUGLAYLA ORUP USTUNE CATI YAPMAKDANSA ŞINGILLA GUZEL BIR CATI YAPABILIRSIN BENIMDE DEMIR KUMESIM VAR ONUN ICIN SÖYLEDIM .. YANLIZ KAPINI SAGLAMLASDIRMANI TAVSIYE EDERIM IKI GÖMME GÖRDUM ONA BIRDE VANA SISTEMI YAPDIRIRSAN COK GUZEL OLUR MALUM SEREFSIZ COK PIYASADA KISIN ICINI STRAFORLA IYI OLUR KENARLARDAN ALTTAN SANA TAVSIYEM BUDUR

Yumurtalıklar Çok dar.. Kümes boyuda en az 1,80 cm olmalı, hem sen içine rahat girebilirsin, hemde kuşlar rahatça dolaşabilirler..

ya 1.80 boyunda kümes hiç görmedim ankarada bence bu kümes büyük bile olmuş :) denebilir bende yaptırcam ankaradayım hurdacılardan alıcam ama ne kadar tutar yaptıran arkadaş neyi ne kadara alıp ne kadarı kaynakçıya verdini söylerse sevinirim bide kapı çok basit olmuş bijon taktır kapına vede profil kaynattır ağır ve sağlam olsun kapın vede havalandırma deliklerin yetecek mi sence bende tam bilmiyorum bu konuyu bilen arkadaşlar kümes havalandırmasını nasıl yaptırcamızı açıklayabilirmi ?

güzel kümes ama yuvalıklar çok dar

Ekli dosyalar

• DSC02300.webp
    DSC02300.webp
    249.6 KB · Görüntüleme: 1,778
tayfun kardesim kumes bna yaklasık 400 lıra mal oldu ben bunu kestirdim kapı fln yaptırdım biraz ugrastirdi

saygilarimla

Gebetto kardesim haklısın ankarada nadir var 1.80 kümes :) ben bunu hurdacılardan 200 liraya aldım bu su takıydı 4 m uzunlugunda kestirdim bunu yanını kapatmak icin sac aldım dha sonra bi demirci ile anlastım demirci ilede 200 anlastım yan tarafı kapattı kapı fln yaptı bijon taktircm ilerleyen zamanlarda delikler gayet iyi kumese gore hepsini birlestirince hesaplayınca kocaman bir pencere oluyor umarım yardımcı olmusumdur..

saygılarımla

Osman kardesim teşekkurler icini diyilde dısını straforla kaplıycm tugla orerken tugla hem kıs hem yaz cok ıyı oluyor soguk sıcak iceri vermez malum bu demir kumes sende biliyorsun..

saygılarımla

ibrahim bey peki bu su tankı gibi kalın saclı metallerden hemen bulabilirmiyim yoksa sana denk mi geldi gitmeye üşeniyorum taa ivediğe :D bide şunu söylüyüm kapının içinede dışınada E şeklinde profil kaynattır kapının kilitlerini içine alan profilinde yanına kalın etli bi profil daha kaynattır

dediğin şekilde olabılır yalıtım ıcın ama guvvenlık ıcın dedıklerımı uygula sonradan bsın agrımasın

s.a ibrahim kardeş yuvalıklarınbece yanlış yanlarda olsa daha iyi olur çünkü kuşların yeri dararıyor yanlarda olursa hem yerin genişlemiş olur hemde temizlemesi rahat olur kapın pek saglam degil hele ankarada oturuyorsan kapının içlerine kalın lama attır çapraz mentejenin arkasınada kalın lamadan koy daha saglam olur yinede emegine saglık saygılarla

s.a sevgili kardeşim lama 1cm kalın uzun demirdir birsaz serttir zaten dedigim E sürgü onla oluyor

s.a E sürgüsü kapının iç tarafından yapılan kilit sistemi kapının içinden oldugu için levye olsun herhangi bir mazeme açamıyor.adı üzerinde E kapıyı 3 e bölüyor üst orta alt bir buna içden kilit taktınmı tamam

Kardeş kümesin güzel ama sen o kümesi yere monte etmezsen kaldırır götürürler Ankarada kuş hırsızı çok hemen tedbirini al harç yap yere monte et derim ben

Güzel Kümes Ama Herkezin Söylediği Gibi Kümesi Dünekliklerle Doldurmussun Daraltmıssın Tek Tafara Duneklık Yapsaydın Daha Guzel Olurdu Bide Cok Dünek Var ve Dar Dünekler Maksimum 6-7 Çift Beslenir o Kümeste. Sağlık Acısından. Dünekleri Azaltıp Geniş 10 Tane Dünek Yapsan Sana Yeterde Artar.

kümesiniz ölçülerini solermısınız acıll

sana tavsiyem o öndeki delikleri aşağıdan yapman kümesin alt kısmından delmen. ve tavanda büyükçe bir baca yapman.kolay gelsin...

ARKADAŞIN KUŞLARI ÇALINDI BİR SÜREDİR SİTEYE GİRMİYOR..

bu ebatlarda kumese bu folluk sayisi cok fazla ben bu kumese en fazla 5 cift kus koyarim.

Geri