Ankara'dan İnekçi Muharrem'in Kuscular.org Röportajı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Kuscular.org piknik etkinliği çerçevesinde Ankara'da birçok değerli yetiştirici ile röportaj yapma fırsatı bulduk. Bu röportajlardan Ankara'dan İnekçi Muharrem ile olan röportajı sizlerle paylaşıyorum.
İyi Seyirler.

[dailymotion]xfc4he[/dailymotion]

Sitemiz üzerinden izleyemeyenler için alternatif link;
http://www.dailymotion.com/video/xfc4he ... jy_animals

muharrem amcaya saglikli uzun omur dilerim kusu anlatisi cok guzel yasiyarak anlatiyor icindeki kus sevgisi cok buyuk
insallah tekrar sohbetlerini dinleme sansimiz olur
saygilarimla

MUHARREM DAYI YAŞAYAN TARİH.. ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERİR İNŞALLAH..

devaminı yollıcanızmı ?

muhrrem dayıya sıvacı ömer rahmetili kuş vermemiş galiba ama röptajından anladığım kadarıyla bana öyle geliyorki muuharem dayı hala o kuşların peşinde bu benim görüşüm

KENDİSİNİNDE DEDİĞİ GİBİ ADAM ELEĞİ ASMIŞ ABİ DAHA KUŞU NE YAPSIN..

orhan02' Alıntı:
muhrrem dayıya sıvacı ömer rahmetili kuş vermemiş galiba ama röptajından anladığım kadarıyla bana öyle geliyorki muuharem dayı hala o kuşların peşinde bu benim görüşüm
muharrem dayi ve rahmetli cok iyi arkadaslarmis her rahmetliden bahsinde gozleri doluyordu kusdan ziyada arkadasini kaybetmenin uzuntusuydu muharrem dayinin anlatmak istedikleri ama video paylasimin da zaman sorunu oldugu icin hersey tam anlasilmamakda muharrem dayiyi iki kere ziyaret ettik kendisi de bizi kirmadi kuscular org ankara piknigine geldi insallah gine guzel muhabbetler olur kendisi ile ve tekrar burada izleriz
saygilarimla

ferhat kardeşim muharrem dayını bu yaşta maşallahı var trt bundan önce çektiği güzel yarim güvercin belgeselinide izledim bukadar zaman geçmiş hala kuş dediği zaman gözleri parlıyor heyecandan konuşamıyor
kuşculuk öyle birşeykine kolay kolay elek asılmıyor kim elek astıki siteden okuduklarımdan röportajlardan saygı değer rahmetli ustalar hasta yataklarında dahi kalkarsam bir kuş uçuracaki dediklerini duyduk ahmet sayın kardeşim

saygılarımla

VALLA DOĞRUDUR ORHAN ABİ :)

muharrem dayinin kuslarinin resimleri var sitede eminimki bir cogumuz gormustur yanilmiyorsam son resim de bir bozdumanli akkuyruk yavru var muharrem dayi o yavruyu gostererek bunu ucuracam ve elegin yanina bir elek daha asacam dedi tabi bu cumleyi kendi agzindan dinlemek ve icindeki o heycani gormek cok guzeldi
saygilarimla

ferhat kardeşim herkuş ayrı bir heyecan ayrı bir elek bizde bu merak heyecan bitmez allah sağlıklı ömürler versin muharrem dayıya ve bizlere daha çok elek ler asarız

saygılar

bu iş otekı tarafta da devam eder..orada da ucurmaya devam ettıklerınden emınım..:) Allah gıdenlere rahmet..kalanlara ıbret versın inş..

face arkadaşlar arasında gezinirken kuşcular org un muharrem dayıyla yapılan röportajın video sunun altında selçuk pehlivanın yorumunu okudum selçuk bey haklıysa biz kuşcular org üyelerini aydınlatmasın rica ediyorum
selçuk bey yazısını onaylar arkasında durursa o zaman muharrem dayının eleği kütüğe değilde kümese asması gerekiyor
selçuk beyin yazısını yazdığı şekilde kopyalıyorum

Selçuk Pehlivan
ben açıklayım dede ık,mık diyo yakışmıyo sana..bozoğlunun sorduğu soruya muhatab kişi benim iyi dinlenecek olursa inekçi dedeyi,biri sana bende var demiş diye bi soru soruyo dayıda haaa o erdoğandan almış çok eski diyo yani kabul ediyo oldu...ğunu ve sona laf arasında yok ağzından çıkıyo..konu şöyle...
muharrem amca ile kazan köyde bi arkadaşımın çiftliğinde karşılaştık,ben oraya varmadan evvel arkadaşlar bahsetmişler selçuk geliyo onda ömer ağanın kuşları var demişler oda aynı şimdi olduğu gibi iddia etmiş yok diye ben konunun üzerine geldim..Tanıştık hemen bana kuşları sordu tipi nasıl şekli ne gözleri ne renk vs.ben konuya fransızım tabi o ana kadar kısaca tarif ettim ama ayrıntıya girmedim nerden aldın sen bunları diye sordu bende erdoğan abiden gelme kuşların aslı dedim,bu arada erdoğan hangisi derken sen emsal dedim muharrem amca erdoğanları karıştırdı ve yok o benden 20 yaş küçük falan dedi muhabbet böyle devam etti ben kuşları anlatmaya başladım,duman göz,kısa bacak,yürüyüşleri ördek gibi salllana sallana falan filan derken amca demiş yalan söylüyo arkamdan konuşmuş.derken ilerleyen saatlerde erdoğan abi ile telefonda konuşurken dedim inekçi muharrem var burda dedim oda ver onu bana dedi ve aralarında konuşma geçti sonra muharrem amca bana döndü ve şimdi oldu işte dedi aynen böyle dedi ben elektrikçi erdoğan sandım bu erdoğan benim çocukluk arkadaşım ve can ciğer dostum dedi ömerden kuş alacak tek kişi var oda erdoğan dedi olay tatlıya bağlandı ve tekrar şimdi tamam sen doğru söylüyosun dedi.Buradada benden bahsediliyo fakat muharrem emmi bi var diyo bi arada yok diye ağzından kaçırıyo buyur emmi misafirim ol varmı yokmu kendi gözünle gör sonrada kuşçuluğu bırak çünki çok keskin konuşuyon!!!!

ömer kardeş ilk başta böyle üstadlarla röportaj yaptığınız için sizi canı gönülden tebrik ediyorum.başarılarınızın devamını diliyorum.benim bir sorum olacak muharrem dayıyla yapılan röportajın devamı yayınlanacakmı yoksa bu kadar mı?şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar...

Asıl ben teşekkür ediyorumbegenıp ızledıgınız için.
Aslında vıdeonun devamı vardı yada başı vardı ama sanıorım bir aksilik oldu kaybettık ya cengız abı play tuşuna basmamış :)
Yada üstüne başka çekim yapılmış yani kayıp :(

Herkese selamlar,
Orhan bey face'den bu yazımı kopyalamış yapıştırmışsınız.Bu videodan bahsediliyordu ama daha yeni izleme imkanı buldum,Hatta bu video çekildiği günlerde bu mevzuyu bana tahir kemal ve ömer dostum anlatmıştı bende yukardaki yazımın aynısını daha ayrıntılı bi şekilde bu arkadaşlara anlattım...Burada amacım kimseyi rencide etmek,karalamak,yada pirim yapmak değil,beni tanıyan zaten tanır.Sorun şuki bilim insanları bile ellerinde kesin kanıt olmasına rağmen bir olayı açıklarken net,kesin konuşmaktan ziyade olasılıklar üzerinde duruyor örnek verecek olursak,güvercinlerin neden takla attıkları evrim konusu olmuş darwin ve sonrasında bir kaç çalışmalarda bilim insanları yapılan araştırmalarda takla atmanın bir patolojik olgu olduğu kanısına varmış gözükselerde kesin noktayı koyamamışlar.Günümüzde hala bu tür çalışmalar devam etmekte ve tübitakta bu çalışmalarda yer almıştır.Takla atmanın bir hastalık olduğu ve bu aile soyundan geçmiş ve süre gelmiş olduğu kanısına varılsada bu kesin bir netice değil gibi gözüküyor ve bende bunun bir hastalık olduğuna inanmayanlardanım.Burada halen çalışmakta olduğumuz bilimsel makaleleri zaman zaman dostlarımla paylaşağım şimdilik bu kadar edebiyat yeter.
Gelelim asıl konuya,var diyen yanıma gelsin,kesinlikle yok,ömer ağa vermez,saim usta 30 sene evvel öldü var diyeni bana getirin gibi laflar çok keskin ve sahibini bağlayan sözlerdir ve açıklık getirilmesi gerektiren cümlelerdir değilse sallamaya girer itibar zedeler.
Muharrem amcayı geçen yaza kadar ne gördüm ne tanıştım,nede kuşlarını bilirim.Kazan köyde benim can ciğer dostum olan aydın canıtez aynı zamanda akrabamdır bahçesi vardır her hafta sonu bu bahçede mangal yapıp kuş uçururuz her cinsten kuş vardır bütün oraya gelip giden dostlarımız bir iki uçuralım deyip getirir.Bi hafta sonu bahçeye gittim ve beni gören arkadaşlar işte geldi ömer ağanın kuşları var bunda deyip muharrem amcayı gösterdiler ben daha tanımıyorum Muharrem amca bana nerden aldın nasıl tipleri vs gibi sorular sordu daha ben gelmeden beni tanımadan demiş yalan söylüyor kimsede yok vs videodaki gibi kesin kanıya varmış.Bana kimden aldın diye sordu bende çok eski zamanlarda erdoğan abiden gelme onada ömer ağa can ciğer dostu o hediye etmiş dedim ve Elimde bira kutusu olduğu için hacı amcaya ayıp olur diye sorularını geçiştirdim ve kapalı bölmeye geçtim az sonra yanıma geldi.Fakat gene arkamdan yalan söylüyo demiş erdoğan benden 20 yaş küçük demiş halbuki erdoğanları karıştırmış bu önyargıdan başka birşey değil.
Derken yeğenim bi anlat nasıl nedir bu kuşlar dedi bende anlattım amca kusura bakma elimde bira var ben kaçtım yanından oda olsun sorun yok yeğenim bizde geçtik o yollardan dedi ve sohbet başladı,amca kuşlar bana burdan böyle geldi tipleri böyle böyle uzun uzadıya anlattım alttan 4-5 renk geliyo hatta yanar döner aldık bi defasında dedim ve o ara erdoğan abiyle telefonda konuşuyoruz dedim muharrem amca var burda ver o ....dedi bana çünki çok samimilermiş çocukluk arkadaşlarıymış,20-dk falan konuştuktan sonra Muharrem amca bana dönüp şimdi oldu yeğenim ben erdoğanları karıştırdım elektrkçi erdoğanı sandım o benden 20 yaş küçük bu erdoğan benim can ciğer dostum ömer ağadan kuş lacak bi tek kişi var ankarada erdoğan dedi.Ve olay tatlıya bağlandı zaten videoda tahir kemalin sorusuna evet o çok eski erdoğan almış diyor var onda diyor(benden için)sonada yok falan filan,
Belki 30 sene evvel belki fazla erdoğan abinin benzinlikte uçurduğu boz vardır ve muharrem amcanın sözüne burda hak veriyorum aynen katılıyorum yarım direkle başlayan ve ekeleştikçe uzatan bu kuşun soyundan gelme kuşlardır bendekiler ha çifte çift öp özü bendedir diyede bir iddiam yoktur.Ama aşağı yukarı 10 yıldır bu soya hizmet ediyorum ne saim ustalar uçurdum ne rahmetli arap hacılar herkes bilir bir çift arap için nerdeyse arap hacıya çeyizlik düzdüm yeniden everir gibi buzdolaptan tutta tv si makınasına kadar ama böyle atma ve gitme ben daha en azından uçurduğum meşhurlarda görmedim...
Burdan rahmetle saygıyla yad ediyorum ömer amcayı kuş oynuyorsa ankarada çok büyük emeği var...hatta ve hatta ankarada dört dörtlük oynayan bi kuş varsa oda ömer amcanın hatırına....buluttan atan,hedefe girerken cilve yapan ama yapışmayan,gezmeyi,atmayı ben bu kuşlardan öğrendim 8-10 dk geçirmeden oyuna gelen oyundan çıktıktan sonra göze gözükmeyen gezmeye giden bilmeyen bu kuş bi yere attı dedirten bu kuşlardır.asker gibi yürüyüp ayağını boynuna çarpan,duman mavisi gözleri be elbette boz,bozdumanlı,beyaz,renkleri ile

S A BÖYLE KIYMETLİ BÜYÜKLERİMİZİ USTALARI BURAYA TAŞIYAN GENÇLERİMİZİN BİLGİLENMESİNE VESİLE OLAN ZAMAN AYIRAN EMEGİ GEÇEN KUŞCULAR ORG AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM Adaşım kıymetli büyügüm muharrem amcaya saglık sıhhat uzun ömürler diler ellerinden öpüyorum

Sitenizi değerli üstadların röportajlarıyla daha da güzelleştiriyosunuz Amcamızada Allah daha uzun ömür versin gerçekten akıcı ve heyecanlı bir röpartaj yapmışsınız keşke diğer kısmınıda izletebilseydik sağlık olsun. bu çalışmalarınız için oyun kuşu sevdalısı olarak çok teşekkür ederim emeği geçenlere.Ömer bey sizlerden bir ricam olacak ileriki röportajlarınızda üstadların kuşları nasıl uçurduğunu yavruları nasıl oyuna soktuklarını uçurma saatleri ve iyi bir seislik nasıl olur,hangi oyun tarzındaki kuşlar eş edilirse altından daha kaliteli yavrular gelir vs.. gibi sorulara açıklık getirecek bilgileride öğrenmemizi sağlarsanız gerçekten çok memnun oluruz.Büyük üstadlarımızın tecrübeli ağabeylerimizin bilgilerine gerçekten çok ihtiyacımız var.Amatör şekilde gelişi güzel kuş oynatmanın bizden sonraki nesillere oyunu kötü kuşlar ve bu konuda cahil bilgisiz kuşseverlerin meydana gelmesi demektir diye düşünüyorum.Lütfen bu konudada çalışmalarınızı bekliyoruz teşekkürler tekrar.

Paylaşım için teşekkürler .. selamlarŞEREF

Güzelö bir paylaşım olmuş emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder saygılar sunarım

Çankırılı Yasin18

angaralı' Alıntı:
Herkese selamlar,
Orhan bey face'den bu yazımı kopyalamış yapıştırmışsınız.Bu videodan bahsediliyordu ama daha yeni izleme imkanı buldum,Hatta bu video çekildiği günlerde bu mevzuyu bana tahir kemal ve ömer dostum anlatmıştı bende yukardaki yazımın aynısını daha ayrıntılı bi şekilde bu arkadaşlara anlattım...Burada amacım kimseyi rencide etmek,karalamak,yada pirim yapmak değil,beni tanıyan zaten tanır.Sorun şuki bilim insanları bile ellerinde kesin kanıt olmasına rağmen bir olayı açıklarken net,kesin konuşmaktan ziyade olasılıklar üzerinde duruyor örnek verecek olursak,güvercinlerin neden takla attıkları evrim konusu olmuş darwin ve sonrasında bir kaç çalışmalarda bilim insanları yapılan araştırmalarda takla atmanın bir patolojik olgu olduğu kanısına varmış gözükselerde kesin noktayı koyamamışlar.Günümüzde hala bu tür çalışmalar devam etmekte ve tübitakta bu çalışmalarda yer almıştır.Takla atmanın bir hastalık olduğu ve bu aile soyundan geçmiş ve süre gelmiş olduğu kanısına varılsada bu kesin bir netice değil gibi gözüküyor ve bende bunun bir hastalık olduğuna inanmayanlardanım.Burada halen çalışmakta olduğumuz bilimsel makaleleri zaman zaman dostlarımla paylaşağım şimdilik bu kadar edebiyat yeter.
Gelelim asıl konuya,var diyen yanıma gelsin,kesinlikle yok,ömer ağa vermez,saim usta 30 sene evvel öldü var diyeni bana getirin gibi laflar çok keskin ve sahibini bağlayan sözlerdir ve açıklık getirilmesi gerektiren cümlelerdir değilse sallamaya girer itibar zedeler.
Muharrem amcayı geçen yaza kadar ne gördüm ne tanıştım,nede kuşlarını bilirim.Kazan köyde benim can ciğer dostum olan aydın canıtez aynı zamanda akrabamdır bahçesi vardır her hafta sonu bu bahçede mangal yapıp kuş uçururuz her cinsten kuş vardır bütün oraya gelip giden dostlarımız bir iki uçuralım deyip getirir.Bi hafta sonu bahçeye gittim ve beni gören arkadaşlar işte geldi ömer ağanın kuşları var bunda deyip muharrem amcayı gösterdiler ben daha tanımıyorum Muharrem amca bana nerden aldın nasıl tipleri vs gibi sorular sordu daha ben gelmeden beni tanımadan demiş yalan söylüyor kimsede yok vs videodaki gibi kesin kanıya varmış.Bana kimden aldın diye sordu bende çok eski zamanlarda erdoğan abiden gelme onada ömer ağa can ciğer dostu o hediye etmiş dedim ve Elimde bira kutusu olduğu için hacı amcaya ayıp olur diye sorularını geçiştirdim ve kapalı bölmeye geçtim az sonra yanıma geldi.Fakat gene arkamdan yalan söylüyo demiş erdoğan benden 20 yaş küçük demiş halbuki erdoğanları karıştırmış bu önyargıdan başka birşey değil.
Derken yeğenim bi anlat nasıl nedir bu kuşlar dedi bende anlattım amca kusura bakma elimde bira var ben kaçtım yanından oda olsun sorun yok yeğenim bizde geçtik o yollardan dedi ve sohbet başladı,amca kuşlar bana burdan böyle geldi tipleri böyle böyle uzun uzadıya anlattım alttan 4-5 renk geliyo hatta yanar döner aldık bi defasında dedim ve o ara erdoğan abiyle telefonda konuşuyoruz dedim muharrem amca var burda ver o ....dedi bana çünki çok samimilermiş çocukluk arkadaşlarıymış,20-dk falan konuştuktan sonra Muharrem amca bana dönüp şimdi oldu yeğenim ben erdoğanları karıştırdım elektrkçi erdoğanı sandım o benden 20 yaş küçük bu erdoğan benim can ciğer dostum ömer ağadan kuş lacak bi tek kişi var ankarada erdoğan dedi.Ve olay tatlıya bağlandı zaten videoda tahir kemalin sorusuna evet o çok eski erdoğan almış diyor var onda diyor(benden için)sonada yok falan filan,
Belki 30 sene evvel belki fazla erdoğan abinin benzinlikte uçurduğu boz vardır ve muharrem amcanın sözüne burda hak veriyorum aynen katılıyorum yarım direkle başlayan ve ekeleştikçe uzatan bu kuşun soyundan gelme kuşlardır bendekiler ha çifte çift öp özü bendedir diyede bir iddiam yoktur.Ama aşağı yukarı 10 yıldır bu soya hizmet ediyorum ne saim ustalar uçurdum ne rahmetli arap hacılar herkes bilir bir çift arap için nerdeyse arap hacıya çeyizlik düzdüm yeniden everir gibi buzdolaptan tutta tv si makınasına kadar ama böyle atma ve gitme ben daha en azından uçurduğum meşhurlarda görmedim...
Burdan rahmetle saygıyla yad ediyorum ömer amcayı kuş oynuyorsa ankarada çok büyük emeği var...hatta ve hatta ankarada dört dörtlük oynayan bi kuş varsa oda ömer amcanın hatırına....buluttan atan,hedefe girerken cilve yapan ama yapışmayan,gezmeyi,atmayı ben bu kuşlardan öğrendim 8-10 dk geçirmeden oyuna gelen oyundan çıktıktan sonra göze gözükmeyen gezmeye giden bilmeyen bu kuş bi yere attı dedirten bu kuşlardır.asker gibi yürüyüp ayağını boynuna çarpan,duman mavisi gözleri be elbette boz,bozdumanlı,beyaz,renkleri ile
slm dostum emeklerinize saygı duyuyorum.bu konuda bende birşeyler yazmak istedim.bana göre kuşun kimin kuşu veya nereden geldiği önemli değil.ben şahsen iyi bir kuş bulursam , havaya kalktığında beni tatmin ediyorsa kimin kuşu olduğunu araştırmam.geçen sene sizin anlatmış olduğunuz özelliklerde bir kuş seyretme imkanım oldu.yine aynı soydan aşağı yukarı ona yakın bir iki kuş daha seyrettim.bir kaç anlattığım yerde insanlar bana olan saygılarından en azında yüzüme birşey demediler ama arkamdan atıyo demiş olabilirler.neyse ki bu kuşu 9 kişi birlikte izledik.kuş yerden 30 metre fişek yaparak kalktı bölgesini terketti daha sonra belli bir dakika geçti kuş çok uzak mesafeden kapatıp geldiğini gördük hedefe 10-15 metre kala cilve yapmaya başladı ve 19 taklayala 70-80 belkide daha uzun (hatta bazı arkadaşlar 150 metre bile dediler)bir fişek yaptı ve tekrar bölgesini terketti.saat tuttum hep aynı dakika aralığyla tam 16 sefer aynı yerden aynı şekilde atarak eve yaklaşınca cilve yaparak aynı şekilde fişeğini yapıp bölgesini terketti.bölgesi haricinde hiç bir yerde ne bir fişek nede bir takla atmadı.hiç boş geçmedi geldi takla vurarak indi.yalnız kuş hedefe 5-6 metre mesafeden oynuyordu.sahibinin anlattığına göre kuş daha yeni başlamış.daha sonradan aşağıya iniyorlarmış.birşeyde fişeği belli bir metreden sonra yatırıyordu.kuşlar başlamadan önce bulutlarda geziyor.buralarda şahin çok fazla ve boyle yukselen kuşları affetmiyor.bu yuzden bu arkadaş her zaman kuş hazırlayamıyor.şuan bir kaç tane sertleştirmeye başlayan kuşu var.eğer birtanesi sağ salim başlarsa ben videosunu çekip buradan ve facebooktan paylaşıcam.çünkü anlatınca hayatı boyunca böyle bir kuş izlememiş hatta bunun yakınından bile geçecek bir kuş izlememiş insanlara yalan geliyor inanamıyorlar.onlara yalan gelen şeyi anlatan insana ne derler varın siz soyleyin.kuşlarda bir sorunda ayaklarını kuyruklarına takıyorlar.hatta bir seferinde bir kaç arkadaşa izlemeye geldi kuş daha ilk fişeğinde ayağını kuyruğuna taktı çıkarmak için taklaya boğarak düştü.bizde yalancı çıktık.arkadaşlar eğer oyun kuşundan anlıyo olsalardı durumun farkında olur anlayış gösterirlerdi. bu yuzden kimse çağarmıyıp video çekip burada yayınlayacağım.sizlerinde eğer imkanınız olursa bir uçum videosu yayınlamanızı temenni ederim.
unutmadan muharrem bey gibi bir ustanın videosunu çekip yayınlayan arkadaşlara teşekkür ederim.boyle buyuk ustaların özelliklede biz genç kuşlara tecrübelerini anlattıkları videolar çekerseniz bu işten anlamayan insanlarda belki seyreder birşeyler öğrenirler.

paylaşaım için tşk ler oyun kuşun a kim hizmet ediyorsa kim emek veriyorsa kim sahip çıkıyor sa kim eski üstatlarınsoy larını devam ettirip bugune kadar getirdiyse saygılarımı sunuyorum .......... ayrıca bu site yi kuran ve bungünlere kadar getiren arkadaşlarada tşkler imi ve saygılarımı sunuyorum

Hoş,tatlı muhabbetini,tecrübe bilgi dolu düşüncelerini unutmayacağız.

Allah rahmet eylesin. Rahmetli cocuklugumuzda,gencligimizde adini cok sik duydugumuz ustalarimizdan bitanesi idi..

Geri