Herkese selamlar,
Orhan bey face'den bu yazımı kopyalamış yapıştırmışsınız.Bu videodan bahsediliyordu ama daha yeni izleme imkanı buldum,Hatta bu video çekildiği günlerde bu mevzuyu bana tahir kemal ve ömer dostum anlatmıştı bende yukardaki yazımın aynısını daha ayrıntılı bi şekilde bu arkadaşlara anlattım...Burada amacım kimseyi rencide etmek,karalamak,yada pirim yapmak değil,beni tanıyan zaten tanır.Sorun şuki bilim insanları bile ellerinde kesin kanıt olmasına rağmen bir olayı açıklarken net,kesin konuşmaktan ziyade olasılıklar üzerinde duruyor örnek verecek olursak,güvercinlerin neden takla attıkları evrim konusu olmuş darwin ve sonrasında bir kaç çalışmalarda bilim insanları yapılan araştırmalarda takla atmanın bir patolojik olgu olduğu kanısına varmış gözükselerde kesin noktayı koyamamışlar.Günümüzde hala bu tür çalışmalar devam etmekte ve tübitakta bu çalışmalarda yer almıştır.Takla atmanın bir hastalık olduğu ve bu aile soyundan geçmiş ve süre gelmiş olduğu kanısına varılsada bu kesin bir netice değil gibi gözüküyor ve bende bunun bir hastalık olduğuna inanmayanlardanım.Burada halen çalışmakta olduğumuz bilimsel makaleleri zaman zaman dostlarımla paylaşağım şimdilik bu kadar edebiyat yeter.
Gelelim asıl konuya,var diyen yanıma gelsin,kesinlikle yok,ömer ağa vermez,saim usta 30 sene evvel öldü var diyeni bana getirin gibi laflar çok keskin ve sahibini bağlayan sözlerdir ve açıklık getirilmesi gerektiren cümlelerdir değilse sallamaya girer itibar zedeler.
Muharrem amcayı geçen yaza kadar ne gördüm ne tanıştım,nede kuşlarını bilirim.Kazan köyde benim can ciğer dostum olan aydın canıtez aynı zamanda akrabamdır bahçesi vardır her hafta sonu bu bahçede mangal yapıp kuş uçururuz her cinsten kuş vardır bütün oraya gelip giden dostlarımız bir iki uçuralım deyip getirir.Bi hafta sonu bahçeye gittim ve beni gören arkadaşlar işte geldi ömer ağanın kuşları var bunda deyip muharrem amcayı gösterdiler ben daha tanımıyorum Muharrem amca bana nerden aldın nasıl tipleri vs gibi sorular sordu daha ben gelmeden beni tanımadan demiş yalan söylüyor kimsede yok vs videodaki gibi kesin kanıya varmış.Bana kimden aldın diye sordu bende çok eski zamanlarda erdoğan abiden gelme onada ömer ağa can ciğer dostu o hediye etmiş dedim ve Elimde bira kutusu olduğu için hacı amcaya ayıp olur diye sorularını geçiştirdim ve kapalı bölmeye geçtim az sonra yanıma geldi.Fakat gene arkamdan yalan söylüyo demiş erdoğan benden 20 yaş küçük demiş halbuki erdoğanları karıştırmış bu önyargıdan başka birşey değil.
Derken yeğenim bi anlat nasıl nedir bu kuşlar dedi bende anlattım amca kusura bakma elimde bira var ben kaçtım yanından oda olsun sorun yok yeğenim bizde geçtik o yollardan dedi ve sohbet başladı,amca kuşlar bana burdan böyle geldi tipleri böyle böyle uzun uzadıya anlattım alttan 4-5 renk geliyo hatta yanar döner aldık bi defasında dedim ve o ara erdoğan abiyle telefonda konuşuyoruz dedim muharrem amca var burda ver o ....dedi bana çünki çok samimilermiş çocukluk arkadaşlarıymış,20-dk falan konuştuktan sonra Muharrem amca bana dönüp şimdi oldu yeğenim ben erdoğanları karıştırdım elektrkçi erdoğanı sandım o benden 20 yaş küçük bu erdoğan benim can ciğer dostum ömer ağadan kuş lacak bi tek kişi var ankarada erdoğan dedi.Ve olay tatlıya bağlandı zaten videoda tahir kemalin sorusuna evet o çok eski erdoğan almış diyor var onda diyor(benden için)sonada yok falan filan,
Belki 30 sene evvel belki fazla erdoğan abinin benzinlikte uçurduğu boz vardır ve muharrem amcanın sözüne burda hak veriyorum aynen katılıyorum yarım direkle başlayan ve ekeleştikçe uzatan bu kuşun soyundan gelme kuşlardır bendekiler ha çifte çift öp özü bendedir diyede bir iddiam yoktur.Ama aşağı yukarı 10 yıldır bu soya hizmet ediyorum ne saim ustalar uçurdum ne rahmetli arap hacılar herkes bilir bir çift arap için nerdeyse arap hacıya çeyizlik düzdüm yeniden everir gibi buzdolaptan tutta tv si makınasına kadar ama böyle atma ve gitme ben daha en azından uçurduğum meşhurlarda görmedim...
Burdan rahmetle saygıyla yad ediyorum ömer amcayı kuş oynuyorsa ankarada çok büyük emeği var...hatta ve hatta ankarada dört dörtlük oynayan bi kuş varsa oda ömer amcanın hatırına....buluttan atan,hedefe girerken cilve yapan ama yapışmayan,gezmeyi,atmayı ben bu kuşlardan öğrendim 8-10 dk geçirmeden oyuna gelen oyundan çıktıktan sonra göze gözükmeyen gezmeye giden bilmeyen bu kuş bi yere attı dedirten bu kuşlardır.asker gibi yürüyüp ayağını boynuna çarpan,duman mavisi gözleri be elbette boz,bozdumanlı,beyaz,renkleri ile