muharrem abi muzaffer doğu nun kuşlarını bizim orada besleyenler var.
kuşların geneli sarıgöz sürgübıyık boz,duman,ve beyazlar asıl özlerinin beyazlar olduğu söyleniyor.
sözde izleyenler var 1 senedir bizim orada bu kuşların iddiası yapılıp duruyor.kuşlar sadece hirfanlıda isim vermeyim bi şahısa hediye olarak vermiş.izleyenlerin şöyle anlatıyor kuşlar 3 km atmaca gibi pikeli geliyomuş 100 m fişek çekip tekrar buluda çıkıp aynı noktadan aynı yere sıkıp yere 1,2 metre kala fişekliyormuş.bu kuşları 10000 tl satılıyomuş iş adamları zenginler alıyomuş. bizim ilçedende büyük paralar verip alanlar oldu uçuruyolar yavruları izliyorum kuşlar havada baş kaldırmaları normal oyun kuşu, aradan bi hafta geçiyor soruyorum kuşu işte kuş bi fişek asıldı 100 m kayboldu yerine inemedi gibi cümleler kuruyolar .bunu diyen 10-15 yaşında biride değil 40-50 yaşındaki insanlar bu lafları kullanınca bide bu şahıslar kendi kümeslerini 20 senelik kuşlarını sağa sola dağıtıp sadece bu kuşlardan besleyince.anlatılanlar doğru olma ihtimali geliyor aklıma fakat mantığım almıyo bu oyunu bi kuşun yapacağını.Allah a şükür bendede çok iyi kuş var ama millet 100 m bahsedince sadece hazırlayın izleyelim diyorum.pek bişey diyemiyorum senin bu yorumun çok aydınlatıcı oldu
bu kuşlar son durumu nedir ?
büyük paralara bu kuşlardan alan oldumu ?