ANKARA'LI KUŞÇULAR TANIRMISINIZ ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
Slm Ankara'dana Muzaffer Doğu'yu ve kuşlarını bilen varmı.Bana anlatılanlar doğruysa bu şahıstaki kuşların benzeri kimsede yok :slm:

tolga40' Alıntı:
Slm Ankara'dana Muzaffer Doğu'yu ve kuşlarını bilen varmı.Bana anlatılanlar doğruysa bu şahıstaki kuşların benzeri kimsede yok :slm:
s a tolga kardesim bahsettiginiz MUZAFFER DOGU kayserili askeriye dikim evinden emekli muzaffer dogu olsa gerek iyi tanırım samimi arkadasım kendisi çok iyi bir insan bir okadarda kaliteli kuscu su an hala ank mamak da çarsıda teraslı evde ikamet etmekde müstakil bahceli evi aynı benim gibi onun da yıkılda muzaffer bey kırıkkale yahsihandan kütahya dan çok kus aldı ama hep aldatıldıgından kandırıldıgından sikayetciydi kutahyadada çok kuscu dostları var uzun zamandır kendisini tanır gider gelirdik birbirimize söylediginiz kaliteli kuslar 20 25 yıllar öncesi vardı ama su an varmıdır bilemiyorum çünkü her zaman birbirimize gider gelir olanı görürdük kusa çok paralar verdi ama hiç karsılıgını alamadı bosa ugrastırılıdı ama hala kus besler lakin bahsedilen kuşlardan kaldımı oradaki kuslarmı bilmiyorum iyi bir kuscu iyi bir dost iyi bir arkadas

saygılar

muharrem abi muzaffer doğu nun kuşlarını bizim orada besleyenler var.
kuşların geneli sarıgöz sürgübıyık boz,duman,ve beyazlar asıl özlerinin beyazlar olduğu söyleniyor.
sözde izleyenler var 1 senedir bizim orada bu kuşların iddiası yapılıp duruyor.kuşlar sadece hirfanlıda isim vermeyim bi şahısa hediye olarak vermiş.izleyenlerin şöyle anlatıyor kuşlar 3 km atmaca gibi pikeli geliyomuş 100 m fişek çekip tekrar buluda çıkıp aynı noktadan aynı yere sıkıp yere 1,2 metre kala fişekliyormuş.bu kuşları 10000 tl satılıyomuş iş adamları zenginler alıyomuş. bizim ilçedende büyük paralar verip alanlar oldu uçuruyolar yavruları izliyorum kuşlar havada baş kaldırmaları normal oyun kuşu, aradan bi hafta geçiyor soruyorum kuşu işte kuş bi fişek asıldı 100 m kayboldu yerine inemedi gibi cümleler kuruyolar .bunu diyen 10-15 yaşında biride değil 40-50 yaşındaki insanlar bu lafları kullanınca bide bu şahıslar kendi kümeslerini 20 senelik kuşlarını sağa sola dağıtıp sadece bu kuşlardan besleyince.anlatılanlar doğru olma ihtimali geliyor aklıma fakat mantığım almıyo bu oyunu bi kuşun yapacağını.Allah a şükür bendede çok iyi kuş var ama millet 100 m bahsedince sadece hazırlayın izleyelim diyorum.pek bişey diyemiyorum senin bu yorumun çok aydınlatıcı oldu
bu kuşlar son durumu nedir ?
büyük paralara bu kuşlardan alan oldumu ?

tolga kardesim siz kendiniz bahsi konu olan kusları izledinizmi evi 2 3 sene önce yıklılınca muzaffer agbi kuslarını bir müddet kiralık oturdugu terasda besledi randıman alamadı hatta bir ara terasın çatısına çıkmak için merdivenden düştü ayagı kırıldı ondan sonra kuslarının bir kısmını il dısında bir yere emanet verdi bahsettiginiz yermi pek emin degilim ama sunu söylüyorum kendisini çok severim çok kaliteli bir arkadas iyide bir seyis yalnız kusdan yana pek yüzü gülmedi çok paralar vermesine ragmen hep aldatıldıgından sikayet ederdi esas kusları genelde kırıkkale menseli idi hep beni bosa ugrastırdılar derdi eski kuslarından kalmadı sanıyorum ama yeni edindigi kuslar verdigi yerde düzgün bilinçli bir esleme ile bir seyler çıkardılarsa orasını bilemem beni buradan ve yorumlarımdan az çok tanırsın her kim olursa dogru ve gördügüm ne ise onları yazar söylerim muzaffer agbi iyi insan ailecede görüsür çok zaman birbirimizde kuslarda izleriz lakin ben muzaffer agbide anlatılanlar gibi kus izlemedim görmedim hatta duymadım bir yanlıs anlasılma olabilirmi iyice ögreniniz yalnız muzaffer agbinin kapısında kus hiç eksik olmamıstır 20 25 yıl önceleri çok kaliteli eski saf kusları vardı uçurmaya korkardı birazını da hastalıkdan öldürdü zaten ondan sonra pek aradıgını bulamadı ama benim bilmedigim kusları vardıda oralara verdiyse bilemem ayrıca muzafer agbi pek kus satmazdı ama çok paralara çok kuslar aldı dedigim gibi hep aldatıldıgını söylerdi sizleri dahada iyi bilinçlendirebilmek için ortaya çıkmamıs hep kendileri için beslemis arkadaslarlada röpörtajlar yapacagım bunların basındada MUZAFFER DOGU gelir kendi agzındanda dinlersiniz

saygılar

muharrem abi bu kuşları ben hirfanlıda izlemedim fakat 3 tane kuşçu bu kuşları izlemiş anlata anlata bitiremiyolar.muzaffet doğu nun mamakta olduğunu söylediler yani senin tanıdığın kişi.
muzaffer doğu ile röpartaj yaparsan çok iyi olur.ben bu kuşların yavrularından izledim hazırlarını görmedim.fakat anlatılan kuşlar varsa 3 km atışlı 100 m fişek 10-15 baş yapıp aynı noktaya sefer yapan benim mantığım pek almadı varmı gören duyan bu kuşları

tolga40' Alıntı:
muharrem abi bu kuşları ben hirfanlıda izlemedim fakat 3 tane kuşçu bu kuşları izlemiş anlata anlata bitiremiyolar.muzaffet doğu nun mamakta olduğunu söylediler yani senin tanıdığın kişi.
muzaffer doğu ile röpartaj yaparsan çok iyi olur.ben bu kuşların yavrularından izledim hazırlarını görmedim.fakat anlatılan kuşlar varsa 3 km atışlı 100 m fişek 10-15 baş yapıp aynı noktaya sefer yapan benim mantığım pek almadı varmı gören duyan bu kuşları

anlatılana bakma tolga kardesim gözümüzle ne gördük odur önemli olan ben yakın arkadası ve her zaman birlikde oldugum bu kişide anlatılan kuslar görmedim izlemedim lakin kendisininde dedigi verdigi yer her nere ise güzel kuslar oynatmaya basladıgını söylerdi ama ben görüp izlemedim anlatılan gibi ise vede dogruysa sahibi ve besleyenler kadar benide mutlu eder bende sevinirim en kısa zaman içerisinde adı geçen muzaffer agabeyle bilgilendirici ve adı gecen kuslarıda sormak kaydıyla videolar çekip siz kıymetli üyelerimizin tanıma ve görmesine sunmaya çalısacagım ayrıca muzaffer agabeyin müstakil evinde 3 4 tane kümesi vardı iki tanesi evinin önünde 2 tanesi arkasındaydı çok iyi bildigi damızlıklarını her kese göstermezdi o kuslardan kaldıda besliyorsa bilemem benim bildigim ve bana söyledigi kadarıyla kuslarının bir kısmını kırsehirin bir yerine verdigidir kendi eski kusları oldugunu oradada izledigini yakın zamanda söylemişti ama ben izlemedim lakin kendisi yalan söyleyecek bir kişi degil dürüst mütevazi bir arkadasımız hatta yine yakın zamanda verdigi yerden 3 4 yavru getirmiş ama henüz uçtugunu görmedim

SAYGILAR

sağol muharrem abi muzaffer beyle konuştum.kuşlar hakkında anlatılanları oda doğruladı fakat 10000 tl gibi rakamlara satıldığını anlattı.havada görmek lazım.

tolga kardesim karsımızda kimler olursa ne kadar mükemmel de kuslar olsa gördügümüz nedir odur önemli olan anlatılanlar degil görünenler önemli bu benim içinde senin içinde her kes için öyle olmalı

saygılar

Re: ANKARA'LI KUŞÇULAR

ankara lı kuşçu arkadaşlar 16 gün önce SAYA CİNSİ kara kafa kara kuyruk kara kanatlı ve TARAK TEPELİ (sizler takkalı dersiniz) tepe altı ve gögüsleri beyaz olan DİŞİ kuşumu halen bulamıyorum. kuşumu tutan biliniyorsa satmak isterse satın alırım, takas kuş isterse kaçan kuşumdan çok daha güzel yeni yeni kızmaya başlayan tepeli tel kuyruk kuşumu yada 1 çift çok sağlam damarlı posta kuşlarımı verebilirim. bana bu konuda lütfen yardımcı olun.

kafamı buluyon sen burası kayıp olan kuşlar ilan sayfasımı konuyu ne hale getirdin admin bu metkor yorumunu silermisin

slm değerli kuşçu doslarım geçen hafta muzaffer doğuyla tanıştım kamandan aşır aydoğan beraber yanına uğradık çok iyi birisi kendisini tanımaktan memmun oldum fazla vaktimiz yoktu kuşlarının özlerini kütahya ve kırıkkale den yahşihan dan necati ustadan aldığı 2 kuşun beyaz ve arap kuşun eşleşmesinden çıkan kuşlardan ürettiğini söyledi muzaffer doğu çevremden edindindiğim bilgilerle kuşun damarının öyle her kezde olmasını istemiyor paraya çok önem veren biriside değil arkadaşlığa çok önem veriyor güvendiği insana laf söyletmeyen adam gibi adam ben çok beğendim kuşçuların örnek alacağı bi şahıs anlattığı kadarıyla imkanları kısıtlı istediği gibi kuş uçuramıyor bi sıra kuşları el arabası üzerine yaptığı bi kümesle açık arazide oynatıp tekrar evine getiriyormuş ama yaşının da ilerlemesinden apartmandan da aldığı tepkiler nedeniyle kuşlarını uçurmadığını öğrendim fakat muzaffer doğunun kuşlarını bakması için verdiği şahısın isim vermek istemiyorum yanına uğradık akşam 8 sıralarıydı çayımızı içtik muhabbetimizi ettik kuşların özelliklerini anlattı hazırda kuş olup olmadığını sordum 1 tane kuş uçurduğunu ve tam hazır olmadığı benim şahsıma değil bundan sonra tam hazır olmadan kesinlikle kimseye kuş uçurmayacağını yoksa kuşlara bi kusur takılmak istediğini ve rahatsız olduğunu belirti ve anlattığı kadarıyla bu kuşlar 2-3 km civarından atışla geliyor öyle kanat açma yok fişekleri de uzun ben bu kuşlardan aşır aydoğan da olanlardan biliyorum bu kuşlar çok sağlam kuşlar ben çok beğeniyorum kuşlar aşır abi hiç uçurmuyor açılmasını istemiyor fakat çatıdan inerken oyun açıyor bu kuşlardan uçurmak istemiyor kaybetti çünkü kuşların genel özelliği sarıgöz ,kızılgöz,yoğurt göz çok nadir geneli bıyıklı perçem düz daha az özleri beyazlar ben bu kuşları takip ediyorum bende de çok kaliteli kuşlar var fakat bu kuşları da takip ediyorum inş yakında video çekerler bende burdan paylaşırım

Elin iyisi bitmez, anlatılana degil gözle görülene inanılır bu işler böyle. varsa öyle kuslar koysunlar videosunu izlesin herkes, yok bende bi kus var 100m fisekliyo yok 5km öteden kapatıyo bunlar avcı hikayeleri. En güzel örnek Kanıttır.

Geri