ankaralı kuşçuların dikkatine

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat ŞAHİN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 930
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat şahin
Meslek
laborant
İlgi Alanı
Seçiniz
Ben villacı mehmet,
matbaacıların kuşları hakkında ileri geri çok konuşuluyor. küçük matbaacılarla karıştırmasınlar. geçen hafta sanayide bir işim vardı aradım abi dumanlı havada gel çayımız var dediler, sağolsunlar çayımı içtim çok misafirperverler. o arada dumanlı yavru bir direk boyundan oyuna girdi sese baktım en az vurduğu takla yirminin üzerinde. sesli soluklu deparlı 70-80 metre sündü. kendini buluta verdi dinlenmeye çekildi 6-7 dakika arasında buluttan atmaca gibi çift tabanlı yine aynı şekilde sesli soluklu geldiği yere kadar gitti. oyundan buluta doğru çıkıp çok yüksekte kayboluyor. sadece oyuna gireceği zaman görünüyor. havadaki kuş dumanlı en az 20 sefer yaptı. altı çok sıkı inerken en az 15 takla vura vura eleyerek indi. kırkbinkere maşallah. orhan abi kalktı bahadır abiyle oturuyorduk yerde en az 15 kuş açık beyaz perçemli dişi 3 yaşında kaldırdı. geçen senede seyretmiştim. 10 dakika kendini yükseltti ısıttıbak abi geldi dedi kapattı geldi yüksekten yaklaşınca adeta z çizerek oyuna girdi. 8-10 takla 40-50 metre arası sesli soluklu deparlı çıktı. o arada tekrar çay geldi çay içerken antenlerin karşısından yere 1 metre kaldı, seri çok süratli en az 10 takla velhasılkelam 3 yaşında eke olarak ben kimsede görmedim. 20 den fazla sefer yaptı 1-1,5 metreden 50 metre ile 80 metre arasında seferleri var 2 saat 20 dakika kadar havada kaldı. inerken en az 10 takla eleyerek dönerek vura vura indi. orhan abi bana dediki bu kuşlar işte böyle konuyor dedi. allah var benkimsede böyle bir kuş görmedim. millet hariçten gazel okumasın kalbi olmayan gider seyreder, arkadaşlara çok teşekkür ederim. herkese saygılar sevgiler sunuyorum. allaha emanet olun,
namı değer villacı mehmet

Öncelikle şunu belirtmek isterim ben orhan ve bahadır abiyi yakından uzaktan tanımıyorum.. besledikleri kuşları çok öven duydum site aracılığıla ancak çok beğenmeyende duyuyorum. kimisi diyo kuşlar yapışıyo yılda 10-20 gün oynuyo kimisi diyo 15 takla vura vura iniyor... ama yıllardır konuşuluyo bu kuşlar.....

mrb admin bn murat şahin yukarıda bahsettigim kuşu mehmet abiyle beraber seyyrettik,yazılar mehmet abiye aittir saygilar.

Geri