Ankara'nın atmaca haritası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan huklas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

huklas

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Birol Bakay
Meslek
Elektrik-Elektronik
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar,

Arkadaşlar atmaca, şahin bakımından Ankara'daki en sorunsuz bölgeleri öğrenmek istiyorum. Sırf güvercinler için teras dublex bir ev almayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Yaş tahtaya basmazsam iyi olacak, sonuçta ev bir kere alınıyor. Etimesgut-Bağlıca civarı nasıl mesela bilgisi olan Ankara'lı arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

atmacadan kaçış yok Ankarada,bağlıcayı bilmem ama etimesgutta atmaca yıldırıyor ama kısa zaman aralıklarıyla alacağı iyi kuşları alıp gidiyor 15 gün olmadı bozkirlimi parçalıyalı,atmaca ,şahin için Ankaranın diğer ucu kaç dakka çekerki sen bence uygun uçurabileceğin bir çevre ara :slm:

KADERDEN KAÇIŞ YOKDUR HER YERDE KARSINA CIKABILIR ATMACA BUNUN GARANTİSİ OLMAZ ..HELE B İZİM GİBİ DİKMENLİ OLURSAN HİC YOK :))

Bağlıca'da geçenlerde görmüştüm ben şahin yakalamış bir tane yabaniyi direkte yiyordu. Dikmen'de de sanırım vadiden falan geliyordur ya da ODTÜ ormanından. Gerçi şehir hayatına uyum sağlamış bu hayvanlar, yüksek binalara falan yuva yapıyorlarmış.
Neyse teşekkürler arkadaşlar, en iyisi dediğiniz gibi geniş teraslı önü açık bi ev almak. Atmacadan kaçış yok nasılsa..

6yıl Keçiörende besledim birkaç kere takıldığı oldu sadece birinde kaptımı bilemiyorum ama 1tane kuş kayboldu birdaha da kayıp vermedim.

ATMACANIN GARANTİSİ YOKDUR AÇ KALINCA HAYVAN MECBUR SALDIRYOR BU SENE BİZİM ORDA BAYA KAYIP VERDİ ARKADASLAR AYNI BÖLGEDE UCURMAMIZA RAĞMEN BİZ BİR TANE VERDİK ATMACAYA ŞANS KADAR İŞİ BU İŞLER

Atmaca ve doğanların göç mevsimlerini takip ederek kus uçurun...en uygun zaman haziran 15-Eylül 1 dir.oyun hedefinin 10-20 metre acıklarına 4-5 mini ayna koyun.elinize bir ses tabancası alın..en onemlisi (bence) sadece ve sadece iki adet yavru uçurun havada oynamasını istediğiniz..geleneksel yavru kusu eke uçucu kusun yada kusların pesine takma metodunu bosverin.havada iki taneden fazlakus olmasın..sonra sectiğiniz birini teke düstüğünde uçurursunuz..Şahinden korkmanıza gerek yok güvercinlerle hiç isi olmaz...Akdoğan ve gökdoğanlar ve özellikle bumevsimde atmacalar çok tehlikeli olurlar.Atmacalar genelde alçak irtifadan ani saldırılar yaparak ve hatta konmus kusa dalarak av yaparlar.yüksek irtifada dolaşmazlar.Ak ve gökdoğanlar ise (peregrine falcon) yüksek irtifada kusun canı cıkana kadar takip yaparlar.ben bu sorunu en az tehlike ile atlatmanınbir yolunu buldum.elimdeki Polis düdüğünü kuslar yerde iken bir doğanı gördüklerinde bıkmadan öttürdüm.kuslar yerdeyken havada ne varsa görürler.buesnada havayabakılırsa o kus da tarafımızdan görülür.buesnada düdük öttürülürse kuslar hem busese hemde sesin doğan demek olduğuna alısırlar.yırtıcı kusunbusesten ürkmeside cabası.böylelikle kuslar havadayken eğer bir yırtıcı kusugörürseniz buses onları uyanık davranmaya sevkeder.yırtıcıyı korkutur.burada dikkat cekici olan husus su:kuslar yerdeyken havada olanı biteni görselerde havada uçarken bukadar genis görülü olamıyorlar.ve kolay yakalanıyorlar.(fisek ve hava oyunu safhasında da sıkıntı büyük) Allah kolaylık versin..

Arkadaşım aynı sorun bağlıcaköyünde de var süratli hızlı uçan kuşların kurtulma şansı biraz daha fazla bağlıcada besliyoruz bu problem ankaranın her yerinde var biz uçurduğumuz yere havalı tüfek götürdük yaklaştıkları zaman bulunduğu yere doğru saçma atıyoruz sacma yanından geçerken çıkardığı ses korkutuyor bazende dikkatini dağıtıyor istersen bir dene selamlar

Teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için. Levent bey ben şu an evi almış bulunmaktayım Etimesgut 30 Ağustos'ta. 2 aydır uçuruyorum bakalım şimdilik hiç gelmedi, hayırlısı.

çubuk orda dolu atmaca var vede ii beslenir

birol abi biliyonse bizim kuşları almıyo atmaca filan anladın sen beni etimesgutta çok atmaca ve kerkenez var ama henüz 1 kuşumu aldı

Evet Latif biz genelde gök uçurduğumuz için yabanilere benzetip dalmıyor heralde

Kardeşim Mamağa gel mamakta pek yok ayda yılda bi gelir oda sanamı denk gelir yoksa başka kuscularamı burda atmaca yok denecek kadar az .

taklacı beslemek istiyorsanız şentepeye kesinlikle gelmeyin 7 tane ben verdim sadece 2012 senesinde .

atmacadan kacis yok orkadasim osman kardesimizin dedigi gibi hel bide dikmen tas ocaklarinin orda kus besliyorsan hic kacisin yok kusa nasil saldiriyor saniye saniye belgesel bile cekebilirsin dikmende osman kardesim dikmende nerde kus ucuruyorsun bu arada

Geri