alp66
Üye
- Ad Soyad
- Alparslan Yalçın
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
- Kediler
S.A Arkadaşlar , şimdi sağda solda bu kuşlar hakkındaki forumlarda takip ediyorum laf dönüp dolaşıp Ankaranın meşhur oyun kuşlarına yani Saim Usta ve Şeref Ağa damarına geliyor ve bu noktada takılıp kalıyor.İş bu noktadayken 33 yıldır Ankarada yaşamama rağmen ismini bile duymadığım , kuş besleyip beslemediğinden emin olamadığım ,muhtemelen şimdiye kadar havaya bir telek bile kaldırmamış isimler çıkıp ahkam kesmiyormu, işte bu beni gerçekten kahrediyor. Bu konuda gerçekten Ankaranın söz sahibi kuşçuları(Herkeze kuş uçurmuş şapka çıkarttırmış abilerimiz) konuşsa kimse birşey diyemez ancak , sen tut rahmetlilerin ismini kullan yok ben kankasıydım ondan kuş aldım, yok ben akrabasıydım bana kuş verdi v.s benim bu tür laflara karnım tok. Biz kimleri gördük, adam cigarayı yakıp kuşlarının altına sandalye atınca ,kafasıda hafif bulanıksa kendi kuşu uzaya gidiyo zannediyor, sonra gelip anlatıyo sanal ortamda veya bizzat , gidip izliyorum inanın gülersiniz,meşhurlardan denilen 500 metre kaçan kuşlar 15 metre zor oynuyor . Bunun yanında gerçekten bu işi hakkıyla yapan abilerimizin de hakkını yemeyelim bu arada , izleyeni mest eden kuşlarda çok izledim Ankarada değerli abilerimizde ama hiçbirinin göğsünde beyaz tüy görmedim. Lafın kısası bu meşhurlardan birçok kişide var ama çoğu çakma, o yüzden kimse kendini kandırmasın, ya oynamazsa tüm havam söner diyerek uçurmadığı meşhurunu kaldırıp uçursun izletsin , bizde kimsenin kuşuna laf söylemeyelim. Ben Ankaradaydım bundan sonrada Ankaradayım, izlemek isteyene kapım açık izletmek isteyeninde davetini bekliyorum.
Saygılar
Saygılar