anne-baba neden yavruya bakmayı kesti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aportega
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

aportega

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alparslan yıldırım
Meslek
ögretmen
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar kuslarımın 9 gunluk ıkı tane yavruları vardı.dune kadar gayet ıyı sekılde bakıyorlardı yavrulara fakat dun bır tanesı sanırım aclıktan oldu cunku anne babası yavrulara kusmayı tamamen kestı.bugun dıger yavruya kusuyorlarmı dıye gozlemlerken yıne bakmadıklarını anladım ve elımden gelenı yaptım baya yedırdım yavruya gerekırse buyuyene kadar da ılgılenırım buyuturum ama anlamadıgım nokta acaba anne baba yavrulara bakmayı neden kestıler ortada hıc bırsey yokken hersey normalken? not:dısının ılk yavru tecrubesı bu yavrular.
goruslerınızı beklıyorum saygılar...

Abim kümesin kuşlarına göre kücükse diger kuslar tarafından rahatsız ediliyorsa hayvan strese girer bakmaz benim basımada gelmişti.
Bir de bu aylar kuşların tüy değiştirme ayları sayılır hemen hemen eger kuşların tüyde ise tüy değiştirmek kuşlarda enerji kaybına yol acar üstüne bir de yavrusu varsa ikisini aynı anda yapması çok zor görünüyor..

Benim fikirlerim bu kadar
İyi forumlar

sebep baska bırsey olmalı kardesım cunku kuslar tuyde degıl yuvalarıda oyle rahatsız edılecek bır konumda degıl yeterınce genıs.yınede fıkırlerını belırttıgın ıcın tesekkur ederım kardesım hayırlı aksamlar.

Benim kuşlarım da ilk yavrularına belirli bir süre sonra bakmayı kesti hatta başka yumurta yapmak için çiftleşmeye bile başlamışlardı. Sonra baktığımızda yavruların hasta olduğunu farkettik. Anaç kuşlarda yavruların hastalığını ve öleceklerini anlamış olmalı ki bakmayı bırakmışlardı. Sizin kuşlarda da belki bu gibi bir şey olabilir. Benim hiç güvercin bilgim olmadığı ve kuşlar başka arkadaşın kümesinde durduğu için elle besleme gibi bir ihtimalim olmamıştı. Siz bakabildiğiniz kadar bakmaya devam edin bence gerisi kısmet.

Geri