Anne yavruya mısır kusabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar beb burada başlıktanda anlaşılacağı gibi "Anne yavruya mısır kusabilir mi?" sorusunu sizlere yöneltiyorum..
Yavrular daha 1,5 haftalık anne-baba ya sadece mısır versem yavruya kusabilirler mi?Mısır büyük tanecikli olduğu için aklıma takıldı.Şimdiden verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim...

saygılar...

Selam sinan.Yavrular 2 haftalıksa mısırın fazla zararı olmaz zaten ana babası nekadar mısır kusucağını bilir yavruya.Ama sana tavsiyem küçük patlatmalık mısırlar satılıyor pazarlarda.Yemlerine onlardan karıştırman.Kesinlikle kırık veya çok büyük mısır vermeni tavsiye etmem.Saygılar...

Beslediğin kuşa göre değişir kardeşim yani bir baska yada bango yavrusunun boğazını delebilir mısır taneleri...peki sen neden illede tek mısır vermek istiyorsun güvercin bunlar her türlü yeme ihtiyaçları olur sadece mısırla olmaz bu iş kenevir vercen buğday vercen burçak vercen fiğ vercen yulaf vercen yani istersen bi internette araştır güvercin yem çeşitleri diye aydınlatıcı bilgilere ulaşabilirsin...

Aslında ben kuşlara karışık yem veriyodum yani her tür yem vardı Ama bizim burda sadece bir tane kuşçu var O kuşçuda da yem bitmiş 1-2 gün sonra gelecekmiş.Bende de sadece mısır kaldı o yüzden sordum.Ayrıca ilginize de çok teşekkür ederim...

Rica ederim kardeş ama istersen şöyle bir etrafa bak buğday bulsan daha iyi olur bu birkaç günü buğdayla geçirmek daha iyi olur yani bakkallarda bile satılıyo buğday buğday olmasada bulgur olur yada kırmızı mercimek..

Bence de mısırı yavrular biraz daha büyüdükten sonra vermelisin. Hazmı zor bir yem olması nedeniyle yavrunun kursağını çok zorlar.

Geri