Ozan; ben daha önce kaplıkaya tarafında kendi evimdeydim, bir sebepten dolayı evi satıp üçevler tarafına taşındım, taşındığım yer site ve sitenin 1. katındaydım, balkona kümes yaptım, takribi 10 çift kuşu uçurup besledim, yavrularını sattım aldım vs. kuşları çok güzel alıştırdım, 1. katın balkonundan kalkıp, aynı balkona iniyorlardı, bu yüzden pek sıkıntı yaşamadım, 1 seferinde, 3. kat komşu şikayete geldi, kuşlarınız balkonun duvarına pisliyor rahatsız oluyoruz dedi, ben de MARTI BOKUDUR ONLAR benim kuşların altı bağlı diye sertçe söyledim, tırstı bir daha ne şikayet ne bir şey
sonrasında daha rahat kuş uçurmak için kemerçeşme yalova yolu cd. üzerinde ev tuttum, terasta aynı senin durumuna benzer kömürlükler mevcuttu, her taraf doğalgaza döndüğünden kömürlükler atıl durumdaydı, toplamda 5 tane kömürlük var 2 tanesini ele geçirdim bile
oturanlardan 1-2 tanesi kem küm yapar gibi oldu, hayvan sevgisi iman alametidir, imansızmısınız siz dedim, onlarda sesi soluğu kestiler. Ama binalarda şu kaide vardır, teras ortak kullanım olmasına rağmen kaideye göre en üst dairede oturan daha çok kullanır, çünki yazın sıcağını ve kışın soğunu genelde en üst kattakiler çekerler
Sen de kendine bir strateji belirle, ufak ufak beslemeye başla, sağa sola yem koyuyoruz, evdeki ekmek kırıklarını kuşlar yesin diye koyuyoruz, alışmış hayvanlar vs. vs. diyerek ilk aşamayı attıktan sonrasında, o deli kiracı da ses çıkarmamaya başlar. Ayrıca o adamın çok fazla açığı vardır, mutlaka bir şeyleri hatalıdır. Bul o açıklardan birisini sen de onun üzerine oradan yürü, Örn: Gecenin bi vakti ara polisi, şu adres şu kat şu daireden aşırı derece müzik sesi, veya uğultu geliyor, ayin mi yapıyorlar çözemedim, uyuyamıyoruz de. Sonrasında polis mutlaka gelecektir. Olayın öyle olmadı meydana çıkınca da, bana öyle de geç, polis eyvallah der gider (bu yol denenmiş bir yoldur) Sonrasında polis o adresi kayıt altına alır, o adresten şikayetler gelince kaale almamaya başlar, o deli kiracı polisi 40 kere arar polis 1 kere ya gelir ya gelmez
))
(Not: kuşlar tüy dönemindeyken etrafa çok kuş tüyü yayılmasını önlersen, kimse şikayetçi olmaz, güvercin bokunun kilosuna 5 lira veriyorlar, en iyi gübre
) insan bokuna tenezzül eden bile yok)