Apartmanda Güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Eskilerden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Eskilerden

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ozan Özbilgin
Meslek
Yat Kaptanı
İlgi Alanı
Selamun aleyküm

Güvercinlerimi arka kapalı balkonumuzda bakıyorum aparmanın terasında kömürlüklerimiz var ben bize ait olan kömürlükte güvercinlerimi besliyebilirmiyim gerekiyorsa bütün apartmandan izin alabilirim ama bir kisi haric dengesiz birisi var sürekli apartmandaki insanları gereksiz sebeplerden avukata verip duruyor sizce bu bi kisi haric herkesden imza alsam yinede sorun yaşarmıyım ?
Ev kendimize ait kira degil

Aleyküm Selam

Vallahi abi Allah kolaylık versin bizim bina müstakil olmasına rağmen annem bile bizim gürültümüze dayanamıyo bağırıyo.Sen komşu avukat diyince benim bile gözüm korktu. :hmm:

İnsanların zaaflarına saygı duyulmalı Bence Sen Bildigini Yap Abi Benimde OYle sorunlarım vardı apartmanda ama 1 kişi Dahi şikayete gelemiyor artık :) Agırlıgını Koymalısın Kişilik Meselesi Yani (:

Ben ağırlığımı koyarsam emin ol durum hiç iyi bi yere gitmez :) o yüzden kimseyle sorun yaşamamak için şimdilik hakkımız var mı onu öğrenmek lazım yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar :)

Sen bilirsin Abi :) Ama Bence Hayallerinin Peşinden Koş :D İyi akşamlar ..

Herkezden imza al şikayetçi olduklarında gelir bakarlar o izni olmayan 1 kişinin evinde herhangi bir rahatsızlık gözlerlerse ihtar alırsın aksi takdirde para cezasına cevrilir. Ben olsam ne avukata ne mahkemeye bakar paşa paşa beslerdim kuşumu birkaç kez güzellikle anlatmaya çalışır anlamıyorsa ne yaparsan yap git mahkemeye ver derdim. Hani kavgada ederim diyecem ama sen etme işin içine darp girerse ihtarla kurtaramazsın o yüzden akıllı olmak gerek.

bahsettiğim kişi apartman girişine motor koyuyoruz bizimle birlikte bi kisi daha koyuyor neden koyuyoruz diye polis cagıran bi insan böyle huysuz ve gecimsiz insanların tatlı dilden anlıcagını sanmıyorum :)

Ozaman kaale alma bak dalgana. Bizimde karşı binada bir amca vardı herşeye polis çağırırdı meğersem şizofrenmiş hatta en son polisi aramış apartman benim zorla oturuyorlar diye şikayet etmiş gecenin bir yarısı yaygara kopmuştu (: Belki bu komşununda bir rahatsızlığı vardır zannetmiyorum kimse motor park ettin diye şikayet etmez belliki sorunlu bir insan.

Catıyıda vermisti mahkeme sonuclandı kömürlükler yıkılıcaktı itiraz falan şimdi fayans döşenicek çatıya yapılsın ondan sonra düzenleyip kuşları catıya taşımayı düşünüyorum zaten kışın almanyaya gidiyo yazları geliyo bi sorun daha var 1. Katta oturuyoruz bişey değiştirir mi en alt katta oturmamız

Sen eğer binadaki herkezden imza alırsan birtek bu adam kalırsa mahkemeye dahi verse diyeceğin yazdan yaza ülkemize geliyor hakim bey ondada herkezin kabul ettiğine kendi başına itiraz ediyor diyeceksin.%90 zaten mahkeme düşecektir, en kötü ihtimalide söyledim sana ilk başta kuşlarını kaldırman için ihtar alırsın ona rağmen kaldırmassan ceza alırsın. En alt katta oturman farketmez sonuçta orası ortak kullanım alanı ve o alan içinde belli bölgeler ile şahıslara ayrılmış durumda. Kimseye rahatsızlık vermediğin sürece hiçbirşey yapamazlar ama şikayetçi olan adamın evine kanat sesi,kur sesi gidiyorsa camlarına yada ona ait herhangi bir malzemeye pisliyorlarsa ozaman naparsan yap besletmezler.

Kanat sesi tüy vs gideceğini sanmıyorum zaten binamız ana yol da sürekli arabalar kamyon felan geçiyo zaten gürültü çok camlar açık oturulmaz araba sesinden

Tamam ozaman sen kümesi kurmaya başla zaten yaz bitti bu adamda yazları geliyor madem düşünmek için daha erken. bence kur biran önce güvercin sevginden alacağın keyiften mahrolma 1 yıla kadar kim öle kim kala yarına çıkacağımız ne malum.

Eskilerden' Alıntı:
Selamun aleyküm

Güvercinlerimi arka kapalı balkonumuzda bakıyorum aparmanın terasında kömürlüklerimiz var ben bize ait olan kömürlükte güvercinlerimi besliyebilirmiyim gerekiyorsa bütün apartmandan izin alabilirim ama bir kisi haric dengesiz birisi var sürekli apartmandaki insanları gereksiz sebeplerden avukata verip duruyor sizce bu bi kisi haric herkesden imza alsam yinede sorun yaşarmıyım ?
1 çift beslersin ,gibime geliyor.balkonda damızlıklarını besle, 1 çift yavru teras da uçur.. :hhh: gözlerinden öperim. :slm:

[email protected]' Alıntı:
Eskilerden' Alıntı:
Selamun aleyküm

1 çift beslersin ,gibime geliyor.balkonda damızlıklarını besle, 1 çift yavru teras da uçur.. :hhh: gözlerinden öperim. :slm:

Öyle yapıcam usta zaten o 1 takımdan başka kuş beslemeyi düşünmüyorum (: (:

kimsenin gazına gelip çatıya kümes kurma güvercin hevesindende olursun böle insanlar memlekette cok balkonda beslemeye devam et çatıyada bir kümes yap , orayada 2 3 kuş at 3 5 liralık kuşlar dursun biraz sıkıntı olursa şikayet gelirse hemen kaldırırsın o adam apartman kokuyor kuş kokuyor diye şikayet etse dahi seni kuşlarından ederler bu kadar söleyim sana

Böyle bi yazı buldum bu köpekler için yazılmış ama bu kurallara uyulursa köpek bakılmaya izin veriliyorsa demekki güvercinde bakabiliriz ?

Hayvan besleyenlerin apartmanlarda yaşayan hayvan besleyenlerin bir takım kurallara uyması gereklidir. Toplu yaşam kuralları vardır ve özellikle evde hayvan besliyorsanız, bu nıoktalara çok dikkat etmeniz gerekir.
Eğer apartmanınızın yönetim planında belli bir kural yoksa hayvanlarla ilgili şunlara dikkat edin:
- Köpekten rahatsız olmayan apartman sakinlerinin beyanları alınır. Örnek: Apartmanın şu numaralı dairesinde oturan X kişisinin köpeğinin bu apartmanda oturması bizi hiçbir şekilde rahatsız etmemektedir. Şikayetçi değiliz.
Toplu imza, muhtardan imza sahiplerinin o apartmanda oturduklarına dair onay.
- Mahkemede savunma: Eğer o apartmanda köpekle beraber eskiden beri oturuluyor ve şikayet son zamanlarda yapılıyorsa, o zaman niye simdi şikayet ediyor? Şikayet sahibinin köpeği bir şekilde taciz ederek havlamasına sebep olduğu söylenebilir.
- Çevre İl Müdürlüğü’nden gürültü seviyesinin tespiti. Yani kendi evindeki köpeğin çıkardığı sesin kamuyu rahatsız edip etmediğinin tespiti. Ses tespiti “desibel” olarak yapılıyor.
Tüm bunlar tamamsa rahatlıkla sevimli dostunuzu yanınızda tutabilirsiniz.

Özkan kardeşim tecrübe var yazıyorum sana İlyas'ın yazdığı gibi gaz falan vermiyorum merak etme. Apartman dairesinde köpekte besliyorum kuşta. Yabani güvercinlerin bina yanlarına doluştuğu,kapı önünden geçen köpek sürüsünün gecenin bir yarısı nasıl rahatsızlık verdiğini gösteren videolar çektim, önce belediye işini yapsın sonra benim hayvanlarıma gereken düşünülür bu kanıtlar ile komşularımdanda şikayet yokken 1 kişi çıkıp mahkemeye verse ne olacak rahat ol biraz oradaki ortam şartlarına göre kendini haklı çıkaracak birşeyler bul.

koray_a' Alıntı:
Yabani güvercinlerin bina yanlarına doluştuğu,kapı önünden geçen köpek sürüsünün gecenin bir yarısı nasıl rahatsızlık verdiğini gösteren videolar çektim.

Koray Akpınar abimiz araştırmacı gazeteci çıktı.

Yavaş yavaş kurmaya başlıyayım o zaman aslında yapılacak pek bisey yok demir kapı var oraya bi kilit icerisine yuvalıklar ızgara vs birde havalandırma kömürlüğün fotoğrafını paylasırım sanki güvercin beslemek icin yapmışlar (:

ozngvn' Alıntı:
koray_a' Alıntı:
Yabani güvercinlerin bina yanlarına doluştuğu,kapı önünden geçen köpek sürüsünün gecenin bir yarısı nasıl rahatsızlık verdiğini gösteren videolar çektim.

Koray Akpınar abimiz araştırmacı gazeteci çıktı.
KORAY ; boş değil . :evet:

koray_a' Alıntı:
Özkan kardeşim tecrübe var yazıyorum sana İlyas'ın yazdığı gibi gaz falan vermiyorum merak etme. Apartman dairesinde köpekte besliyorum kuşta. Yabani güvercinlerin bina yanlarına doluştuğu,kapı önünden geçen köpek sürüsünün gecenin bir yarısı nasıl rahatsızlık verdiğini gösteren videolar çektim, önce belediye işini yapsın sonra benim hayvanlarıma gereken düşünülür bu kanıtlar ile komşularımdanda şikayet yokken 1 kişi çıkıp mahkemeye verse ne olacak rahat ol biraz oradaki ortam şartlarına göre kendini haklı çıkaracak birşeyler bul.

Abicim sen beni yanlış anlamışsın sende bende biliyorsunki katlarda güvercin beslemek hayvan beslemek yasak , şayet müstakil evde otursan karşındaki kattan şikayet etseler yine işlem yaparlar ,

ben önceden müstakil evde oturuyordum tüm mahallemizi yıkıp lüks bina yapıcakları için tüm mahalleyi katlarda daire verdil arsaları aldılar şimdi oturdugum bina 5 katlı bina arka bahcesi var etrafımdaki binalar 10 kat yanımdaki binalar site diyeyim sana karşımda sağımda solumda önceden kalma abilerim kuş uçurmaya dewam ediyorlar sırf şikayet gelecek diye kuş gribi sıralarında 1 ay kümesi hiç açmadan akşamalrı yemlerini sularını veren adamlar gördüm makmede , devleti devlete şikayet edemezsin kural bu karar böle alınmış zamanında

şayet damda kuş besledigini bilen kat sakinleri

ses yada koku geliyor diye şikayet ettiginde gelip ihtarname verilir 2 incide uyarı 3 üncüde adli para cezası ile yargılanır
hepsini geçtim kendi apartmanı sıkıntı yapmassa bile karşı binadaki çakalın biri damıma geliyor kuşlar damıma sıçıyor yok pencereme konuyor diye şikayet ettigi an o iş bitmiştir . anlatabildimmi ;?

Sen yazdıklarımı dikatli okursan olacak en kötü ihtimalide söyledim. Ben mahkemelik olsam hiç uğraşmam gider piskiyatri raporu alırım , güvercinleri hastalık olarak sayıyorlar naparım ederim hertürlü kuşumu istediğim yerde beslerim yeterki kimseye zararım olmasın. Burada bir abi çalınan kuşlarını bulup çalan kişiyi mahkemeye verdi , hastalık dediler serbest bıraktılar . Hırsıza karşı hastalık savunma oluyorda, besleyene karşımı olmayacak her şekilde rahat olun yeterki beslemek isteyin bir yolu bulunur.

Ozan; ben daha önce kaplıkaya tarafında kendi evimdeydim, bir sebepten dolayı evi satıp üçevler tarafına taşındım, taşındığım yer site ve sitenin 1. katındaydım, balkona kümes yaptım, takribi 10 çift kuşu uçurup besledim, yavrularını sattım aldım vs. kuşları çok güzel alıştırdım, 1. katın balkonundan kalkıp, aynı balkona iniyorlardı, bu yüzden pek sıkıntı yaşamadım, 1 seferinde, 3. kat komşu şikayete geldi, kuşlarınız balkonun duvarına pisliyor rahatsız oluyoruz dedi, ben de MARTI BOKUDUR ONLAR benim kuşların altı bağlı diye sertçe söyledim, tırstı bir daha ne şikayet ne bir şey :) sonrasında daha rahat kuş uçurmak için kemerçeşme yalova yolu cd. üzerinde ev tuttum, terasta aynı senin durumuna benzer kömürlükler mevcuttu, her taraf doğalgaza döndüğünden kömürlükler atıl durumdaydı, toplamda 5 tane kömürlük var 2 tanesini ele geçirdim bile :) oturanlardan 1-2 tanesi kem küm yapar gibi oldu, hayvan sevgisi iman alametidir, imansızmısınız siz dedim, onlarda sesi soluğu kestiler. Ama binalarda şu kaide vardır, teras ortak kullanım olmasına rağmen kaideye göre en üst dairede oturan daha çok kullanır, çünki yazın sıcağını ve kışın soğunu genelde en üst kattakiler çekerler :) Sen de kendine bir strateji belirle, ufak ufak beslemeye başla, sağa sola yem koyuyoruz, evdeki ekmek kırıklarını kuşlar yesin diye koyuyoruz, alışmış hayvanlar vs. vs. diyerek ilk aşamayı attıktan sonrasında, o deli kiracı da ses çıkarmamaya başlar. Ayrıca o adamın çok fazla açığı vardır, mutlaka bir şeyleri hatalıdır. Bul o açıklardan birisini sen de onun üzerine oradan yürü, Örn: Gecenin bi vakti ara polisi, şu adres şu kat şu daireden aşırı derece müzik sesi, veya uğultu geliyor, ayin mi yapıyorlar çözemedim, uyuyamıyoruz de. Sonrasında polis mutlaka gelecektir. Olayın öyle olmadı meydana çıkınca da, bana öyle de geç, polis eyvallah der gider (bu yol denenmiş bir yoldur) Sonrasında polis o adresi kayıt altına alır, o adresten şikayetler gelince kaale almamaya başlar, o deli kiracı polisi 40 kere arar polis 1 kere ya gelir ya gelmez :)))

(Not: kuşlar tüy dönemindeyken etrafa çok kuş tüyü yayılmasını önlersen, kimse şikayetçi olmaz, güvercin bokunun kilosuna 5 lira veriyorlar, en iyi gübre :)) insan bokuna tenezzül eden bile yok)

Ufak Ufak yapmaya başladım pek tınlamıyorum artık apartmandaki herkes adama kıl polisler geldiğinde bile bıktık bundan diyolar sadece görüntülük geliyorlar 5 tane avukat değiştirmiş adam kafasına göre dilekçe yazıp yazıp avukatlara gidiyomuş yani adam sıyırmış kafayı (: (: (: (:

Selamun aleykum arkadaslar ben yeni bi daire aldun kus icin en ust kati aldum bu apartman yeni yuvayi yaptim kimse beslememi iatemiyor bun icn ne yapmaliyim yuva hazir kuslara yok diyorlar sikayet edriz diyorlar bunlar nasil engeleye biliriz yasal yoldan piskiyatri raporu falan nasil aloriz alsak kuslarimiz gelip zabita goturmesi gibi bir kanun varmi cevaplariniz bekliyorm.

Canım kardeşim ( Yasın 27)en üst katı alabilirsin yani çatı katı veya dubleks olabilir yan tarafında veya arka tarfında aynı şekilde dubleks daire varsa sorun yaratabilir ozaman uçuramazsın zevkini yapamazsın yanlız bir tel arkasında saçma rapor mapor hikayelerine uyma kuşçular veya postacılar derneğine üye olup tarım il müdürlüğüne müracat edip evcil kuş besleyebilir müsadesi alıp ilgililere müracatını gösrebilirsin selamlarımla.

A.s suanda besleyemiyecekmiyiz yani kardrsm bn beslemekte kararliym sorun zabitan gelmesi

Ahmet abinin yazmış olduğu çözüm yöntemini deneyebilirsiniz. Ancak gelecek olan tepkilere ne kadar dayanabilirsiniz tartışılır.

Eyivallah yorumlariniz icn ben zabitayla isim haletikten sonra gerisi kolay kendileri boyle sikinti yaratiyorlar bnde en ust katim bnde gerekli sikinti yaparm kendilerine

Geri