Aranıza yeni katılcam lutfen yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömerbulut
Meslek
tesisat
İlgi Alanı
merhaba
Aranıza yeni katılacağım.Teras katım var ve bir kümesin sığabileceği kadar büyüklükte.Teras katın boy uzunluğu 1.70 genislik 1.80 dir,yerden karsıdan karsıya olan uzatlı 2-3 m falan.Acaba 20-25 kuşun girebileceği bir kümes yapabilirmiyim.eğer olursa kümes boyutlarım nasıl olmalı.kümes malzemesini ahşaptan yapmak istiyorum.ama çeşitli kalitede ahşaplar var .kümes için hangi ahşapı önerirsiniz.Lütfen yardımcı olun aranıza yeni katılcam

ömer abi rahatlıkla yapabilirsin.yalnız sen öncelikle yapacagın yuvanın hangi kalitede olmasını istediğini söylemelisin bence.kimi var osb kullanır kimi daha kaliteli malzeme kullanır.sen çok güzel birşey mi yapmak istiyorsun yoksa seni idare edecek birşey mi düşünüyorsun? onunla ilgili düşüncelerini daha geniş bir şekilde açıklarsan yardımcı olacaklardır

bilader ben daha çok kaliteli uzun ömürlü bişey istiyorum ama osb de dısını naylon teneke vb. şeylerle yalıttığımız zaman bir zararının olmayacağını ve onuda diğer ahşaplar gibi kullanacağımızı sölüyolar .ama tabi riske hıc girmeden daha kalıteli bir ahşap al diyosan o baska ama ben kümes için osb den baska güzel bir ahşap türü bilmiyorum.Ama varsa bi bildiin ahşap ondan kullanalım

S A ÖMER KARDESİM ARAMIZA HOS GELDİN TERAS KATI KENDİNİZE AİT İSE KUS BESLEMEYEDE TAM KARAR VERDİYSENİZ BİR KERE KÜMES YAPIN KALİTELİ YAPIN SOGUGA SICAGA DAYANIKLI KUSLARIN RAHAT EDEBİLECEGİ HAVADAR VE BACA SİSTEMLİ OLSUN AYRICA 20 25 KUS DEGİLDE YENİ BASLAYAN OLARAK AZKUSLA BASLAYIN ÇOK KUSUN BAKIMIDA UÇUMUDA ZOR OLUR HER SEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASI DİLEGİ İLE

SAYGILAR

öncelikle a.s kardesim.kuşçuluğu çocukluğumdan beri bilirim tecrübem vardır biraz.tabiki ilk başta az miktarla baslıcaz ama net miktarın 20-25 kuş olması kararındayım.bu pazar kümesi yapmaya baslayacağım ama hangi ahşaptan yapmalıyım karar veremedim.varsa bi bildiiniz lütfen aydınlatın

merhaba
max.25 kuşun girebileceği bir ahşap kümes yapmak istiyorum.ahşapın hangi tür olacağını hala belirleyemedim ama uzun ömürlü bir ahşap olmasını istiyorum.kümes boyutlarım
boy uzunluğu:1.70m
genişlik:1.60-1.70 gibi
lütfen ekonomik ve dayanıklı bir ahşap çeşidi söyleyin ve aşşağı yukarı kaç lira olduunu yazarsanız sevinirim

ÖMER KARDESİM HER SORU İÇİN BASLIK AÇMANIZ GEREKMEZ AYNI BASLIKDAN SORULARINIZA CEVAP ALABİLİRSİNİZ

kuşçu ömer' Alıntı:
öncelikle a.s kardesim.kuşçuluğu çocukluğumdan beri bilirim tecrübem vardır biraz.tabiki ilk başta az miktarla baslıcaz ama net miktarın 20-25 kuş olması kararındayım.bu pazar kümesi yapmaya baslayacağım ama hangi ahşaptan yapmalıyım karar veremedim.varsa bi bildiiniz lütfen aydınlatın
BU ZAMANA KADAR MÜSTAKİLLERDE KUS BESLEDİGİMDEN TERASLARDA HANGİ MALZEME SAGLIKLI OLUR NET BİR BİLGİM YOK AMA TERASLARDA BESLEYEN ARKADASLAR DAHA DETAYLI BİLGİ VEREBİLİRLER UMARIM KOLAY GELSİN

bilader her soru için konu açma diyosun ama 1 tane bile pm atan olmuyo ki konunun içinde birkaç soru olduu zaman kişi sadece tecrubeli konu hakkında beni bilgilendirio bende mecburen daha ii bir bilgi almak için her sorum için baslık açıyorum bi sakıncası var mı ki ?

ömer abi bir sakıncası var ki o da şöyle sen kafandaki her konu için birden fazla konu açtığın zaman forum kirleniyor ve tek tek silmek gerekiyor.ayrıca bir konuna cevap veren arkadaş diğer konu üzerinden konuşmanı sürdürdüğün zaman konunu takip edemez.umarım anlatabilmişimdr.gelelim konuna.bence osb üzerine teneke çakma işi ya paran kısıtlysa ya da yaşın küçükse yapılacak bişey.şahsen ben 32 yaşında olsam param olsa osb üzerine teneke çakmam.betondan bir kümes yaparım ya da kaliteli ahşap malzeme kullanırım.tabi bu senin imkanların ve tercihinle alakalı.kuş konusunda da eğer 20 25 kuş beslemek istiyorsan bence 30 40 kuşun barınabileceği bir kümes yap.çünkü zamanla büyütme isteğin olabilir.bir kere yapıp bir daha üğraşma diye söylüyorum.beslemiceksen yine beslemezsin.istediğinkadar kuşu beslersin ama en azından yerin olur.

arkadaşım benim yaşımda 32.öncelikle kümesim kesinlikle ahşap olacak.Vede ucuz mal kalitesiz olmaz die bisey yok forumdan okuduum kadarıyla en uygun malzeme osb imiş ama su aldıında şişme riski varmış ama dışını sert naylonla kaplandıktan sonra hicbir sıkıntısı kalmıyomus .kümesimin öncelikle uzun ömürlü olmasını istiyorum ve osb nin su alacağını sölüyolar o yüzden riske girmek istemiyorum.eğer önerebileceğiniz sağlam ucuz dayanıklı bir ahşap türü varsa kümesimi ondan yapmak istiyorum

bilader öncelikle kümes ahşap olacak o bir kesin.kümesin ucuz ve sağlam uzun ömürlü bir ahşap malzemeden yapmak istiyorum.bana ucuz sağlam bir ahşap olan osb yi tavsiye ettiler ama osb nin su aldıkça şiştini sölediler.eğer bildiiniz ucuz uzun ömürlü bir başka ahşap türü varsa lütfen paylaşınız.

peki önereceğiniz osb harici ucuz ve uzun ömürlü kullanabileceğim bir ahşap türü varmı

ömer abi osb kaliteli fln değil en adi tahta türlerinden biri.sadece ucuza malolduğu ve hafif olduğu için daha yaygın kullanılıyor.su tabiki alır aldıktan sonra da berbat olur.şişer yani.ama üstüne cila çekebilirsin birkaç kaç bir de naylon yaparsan kolay kolay bişey olmaz.ama kaliteli olacagı düşüncesinde değilim ben.ne görünüş ne kalite olarak tercihim değil benim.yapanlara saygım var ama param varsa ben yapmam.bunu demek istiyorum

paran varsa tabiki osb peşine düşmeyiz kardes :) ama yinede yaptınmı adam gibi bise yapayım diyorum ama ucuz ahşap çeşidi bilmiyorum zati varmı kardesim önereceğin ahşap çeşidi

Ömer abi,Osb nin üstüne naylon vernik vb.şeylerle kapatırsan su almaz şişme falan olmaz.1 tabaka 28 lira olması lazım.Altınıda paletlerle yapabilirsin.
Normal tahtalardan da yapabilirsin.Kerestecilerde var fakat biraz pahalı olabilir.Yanlız kavak ağacı değilde çam ağacından olursa daha sağlam ve dayanıklı olur.

kuşçu ömer' Alıntı:
bilader her soru için konu açma diyosun ama 1 tane bile pm atan olmuyo ki konunun içinde birkaç soru olduu zaman kişi sadece tecrubeli konu hakkında beni bilgilendirio bende mecburen daha ii bir bilgi almak için her sorum için baslık açıyorum bi sakıncası var mı ki ?

Ömer Bey,

Bilader diye hitap ettiğin kişi senden 17 yaş büyük bilmem farkındamısın...Daha dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.

Bos ver yapma
dis cepeyide pvc kaplat üzerinide acik sürgülü pencere yaptirirsin
Süper gider yengeyle oturun cekirdek citleyin ne yapacan kus beslemeyle.
disarda ucan cok
olmadi 2de muhabbet kusu alirsiniz keyfinize bakarsiniz saglikli olur stresten uzak sizin icin olur.

hakan kardesim peki bir tabakanın boyutlarını bliyomusun bi bilgin varmı

Geri