ARAP AYNAKUYRUK /2005 ERZURUM FEST. ŞAMPİYONU ERKEK VE KIZI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan guvercin07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

guvercin07

Üye
guvercin07.tripod.com
Ad Soyad
HÜSEYİN ŞAN
Meslek
SİGORTACI
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR ELİNDE BU RESİMDEKİLER EMSALİ ŞEBAP ARAP OLAN ARKADAŞLARIN BU KONU BAŞLIĞI ALTINDA RESİMLERİNİ PAYLAŞMASINI RİCA EDİYORUM.. YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMAÇ KUŞLARIN GÜZELLİKLERİNİ KIYASLAMAKTAN ZİYADE ŞEBAP ARAP AYNAKUYRUK TA GELİNEBİLMİŞ NOKTALARI TESBİT ETMEK VE BU NADİDE GÜZELLİKLERİN KALİTE ÇITASINI "NASIL DAHA YUKARIYA ÇEKEBİLİRİZ?"İ TARTIŞMAKTIR... İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

aynallarfon.jpg

Yarın itibariyle Ödüllü Taklacı yarışması düzenlenecek, orada görmek isteriz kuşları.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Yarın itibariyle Ödüllü Taklacı yarışması düzenlenecek, orada görmek isteriz kuşları.

hüseyin kardeşim , yarışmalar ile ilgili duyuruları görüp okudum ama sanırım sadece kelebek ve benzeri ırklar için var diye düşünmüştüm..

benim bu resmi eklemekteki amacım önecelikle paylaşımdı tabiki.. ama bu resim yarışma formatına uygunsa gönderelim yarışmaya bizimde bir katılımımız olsun madem .. neden olmasın :p
ilgin için teşekkür ederim..
esenlikler..

birincisi bu kuşlar oyun kuşu değili ikincisi kuşların siyah ve beyaz kısımları bilgisayarda düzeltilmiş... bu yöntemle cami avlusundaki paçoz bir kuşu bu araplardan daha güzel bir görünüme getiririm....

katarsis' Alıntı:
birincisi bu kuşlar oyun kuşu değili ikincisi kuşların siyah ve beyaz kısımları bilgisayarda düzeltilmiş... bu yöntemle cami avlusundaki paçoz bir kuşu bu araplardan daha güzel bir görünüme getiririm....

BİRİNCİSİ: Hele destur be kardeşim!! siper aldın bu konuyumu bekliyordun :haha:
yukarıda "taklacı" denilmiş katarsıız oyun kuşu denilmemiş yani bu kuşlar da taklacı olduklarına göre o kataegoriye girerler. bilmiyorsan öğren! bu konuda da takdir forum yönetiminindir, senin değil!

iKİNCİSİ:Yukarıdaki resimde arka fonun bilgisayarda değiştirildiğini emin ol herkes görebilir.. bu gayet net anlaşılıyor, yani sanma ki sen çok akıllısın! bunu yaparken de elbet resimle bilgisayarda oynamış oluyorsun (makaslamı kesip çıkarsaydık dersin?) :haha:

ÜÇÜNCÜSÜ:Antalya'ya aşina bir insansın eğer " klavye kuşcusu değilsen" (ki öylesin) buyur gel misafirim ol bu resimdeki kuşları canlı olarak göstereyim sana ve orjinali ile resim arasında ne fark olup olmadığını kendigözlerinle gör. en azından kuş görmüş olursun

DÖRDÜNCÜSÜ:Hatırladığım kadarıyla sen oyun kuşu hakkında "eksperdin" ne olduda birden kostüm kuşlarına merak sardın? yoksa hayalinde uçurduğun, atıp savurduğun oyun kuşların tat vermemeye mi başladı

BEŞİNCİSİ: Ben burada hiçbir farklı amaç gütmeden benzer kuşlar besleyen arkadaşları resim paylaşmaya davet etmişim ki paylaşım olsun seviyeli muhabbetler yapalım diye sen yaramaz ilkokul çocukları gibi sağa sola sataşıp cıngar çıkarmaya, ortamı seviyesizleştirmeye çalışıyorsun katarsıız.

ALTINCISI: evet çok iyi biliyoruz, sen sıradan kuşları hayal dünyanda geliştirip bambaşka kuşlar haline çok kolay sokabiliyorsun katarsıız, eminim cami kuşlarında da bu yeteneğini sergilersin ondan şüphem yok!!!

YEDİNCİSİ:eğer bu konu başlığına açılış amacı doğrultusunda olumlu bir katkı yapmayacaksan yani benzer bir paylaşımda bulunmayacaksan gereksiz ve artniyetli yorumlarınla konuyu keşmekeşe çekmeye çalışma!
kimseye faydan yok, bari gölge etme üstümüze!!!!

hocam kuşlar gercekten boyleyse ellerinizden sıkıyorum sanki kafalar gozler bursa gibi geldi bana ilk bakısta ama gercekten mukemmeli yakalamıssınız tebrikler ben bu yasıma kadar da boyle araplar gormedim desem yeridir tekrar tebrik ediyorum sizi

alisipahi' Alıntı:
hocam kuşlar gercekten boyleyse ellerinizden sıkıyorum sanki kafalar gozler bursa gibi geldi bana ilk bakısta ama gercekten mukemmeli yakalamıssınız tebrikler ben bu yasıma kadar da boyle araplar gormedim desem yeridir tekrar tebrik ediyorum sizi

Ali bey, öncelikle teşekkür ederim beğeniniz için, resimdeki kuşların birçok yavrusu hiç uçurulmadığı halde kümeste in çık yaparken taklayı kendi kendilerine çevirdiler, yani genetik yapılarında bir " bursa oynarı" kanı olmasına ihtimal vermiyorum açıkçası ...

fakat genede birçok arap meraklısı kuşseverde çok daha iyi arapların olabileceğini düşünüyorum. benim bu kuşlara her zman özel bir ilgim olmuştur, elimden geldiğince de daha iyisini ortaya çıkarmaya çalışıyorum..
umarım bu konu başlığında bunlardan çok daha güzel bir çok arap resmini görme şansı buluruz . temennim o yönde

Arkadaşlar ben resmi göremiyorum resim üzerinde çarpı işareti var resim geriyemi çekildi bendemi bir sorunvar .. selamlarŞEREF

Evet sorun bende imiş sanırım internet biraz yavaşladı, az önce açılmamıştı ,şimdi resmi görebiliyorumm ..
Bence çok tatlı kostümler , hoş bende olsa ben bunlarıda uçururum .. Emeğinize sağlık maşallah endamları yerinde .. selamlarŞEREF

değerli arkadaşlar,
şebap arap aynakuyruk kategorisinde bende de şu kuşlar var diye paylaşımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.tekrar söylüyorum: bu konu başlığında amaç rekabet değil şebap arap aynakuyruk kategorisinde camiamız nerelere kadar gelmiş bunun tespitini yapabilmektir.
katılımlarınızı bekliyorum...
esenlikler

Hüseyin bey öncelikle bu konuyu açtığınız için size teşekkür ediyorum.Kuşlarınızın doğal çekilmiş resmi varsa görmek isteriz, konuya renk katması açısından.Bu kuşlarda bulunması gereken genel özellikler nedir, gaga, göz, tırnaklar vb. şeyler nasıl olmalıdır.Arşivimde şebab arap denilen bir resmi yolluyorum, sizce bu kuşlar şebabmıdır ?

Resim alıntıdır ;

gökay' Alıntı:
Hüseyin bey öncelikle bu konuyu açtığınız için size teşekkür ediyorum.Kuşlarınızın doğal çekilmiş resmi varsa görmek isteriz, konuya renk katması açısından.Bu kuşlarda bulunması gereken genel özellikler nedir, gaga, göz, tırnaklar vb. şeyler nasıl olmalıdır.Arşivimde şebab arap denilen bir resmi yolluyorum, sizce bu kuşlar şebabmıdır ?

Resim alıntıdır ;

Nizam bey,yukarıda eklemiş olduğum resimdeki kuşların kümesimde tarafımdan çekilmiş ve gene kuşcular.org sitemizde daha önceden yayınlanmış başka resimleri de mevcuttur. ne tesadüftürki benim eklediğim resimdeki kuşlar, sizin yukarda eklediğiniz resimdeki kuşların sahibi olan değerli kardeşim Samsun'lu MEHMET BAŞ!tan bana geçmiştir, paylaştığım resmi de Mehmet kardeşim kendi kümesinde çekmiştir. resmin orjinali bendedir fakat naçizane ben farklı bir fon oluşturmuş olmak adına arka planda değişiklik yaptım ama resmi genede gerekirse paylaşabilirim..

Gelelim sizin sorunuza: öncelikle şebap kategorisinde değerlendirilen kuşlardaki (miski kürenk vb..) kabalık ve vücut iriliğini araplarda aynen yakalamak pek mümkün olmasa da arzu edilen budur diye düşünüyorum. arapta olmazsa olmazlardan ilki gaga-göz bütünlüğüdür. göz rengi alabildiğince berrak ve açık tonda gözü çevreleyen göz eti olabildiğince geniş ve beyaza yakın renkte olmalıdır.
Gaga kemik renginde olmalı ve ayrıca zikir dediğimiz gaga ucundaki koyu renk tonu mutlaka bulunmalıdır. benim şahsi fikrime göre şebapta artı özellik kuşun albenili olması ise parlak koyu siyah tonu arapta olmazsa olmazlardan diğeridir. fakat bu durum , nedense farklı kişilerce farklı şekilde değerlendirilmiş ve "arap mat olmalıdır " gibi bir düşünce de geçerlilik kazanmıştır; ama kanımca parlak olanı çok daha güzel ve makbuldür.
Arap ta bir başka önemli kriterde tırnak renginin siyah olmasıdır açık renk tırnak, (zikirsiz gaga da aynı şeye işaret eder) o kuşun altından farklı renkli yada açık tonlu yavrular gelebileceğinin işaretidir.

Nizam bey,yukarda tarafınızdan eklenilen gene Mehmet BAŞ Kardeşime ait bir başka kan olan "suriye menşeili" arapların da bir çift yavrusu gene kümesimde mevcuttur ve kanımca çok nadide , bakmaya doyulamayacak kadar güzel kuşlardır. birçok forumda bu kan ile ilgili çeşitli tartışmalar yaptık şebap olup olmadığını tartıştık. her ne kadar bu konuda kendini söz sahibi hisseden kişilerden bazıları şebap olmadıklarını savunsalar da benim görüşüm " şebap" kelimesinin anlamını birebir taşıdıklarından dolayı olumlu yöndedir; ama neticede bu camiada genel kuralların çerçevesi net olarak çizilemediği sürece benim gibi düşünenlerin düşüncesi sadece bizleri bağlar malesef ... :evet:

umarım konu ile ilgili resim paylaşımları artar da bu kuşlarda nerelere gelinmiş daha ne eksiklerimiz var hep beraber görebiliriz.
ilginiz için teşekkürler.

07,
bana klaveye kuşcusu diyorsun ama o arapların fotolarındaki parlaklıkları ve siyahları klavyede rutuşlayan sensin ben değil. o zaman klavye kuşcusuda sen oluyorsun doğal olarak.
Sen bu rutuşlarla bu fotolar üzerinden şimdi yarışmam mı kazanacaksın ? bence bu sahtecilik sınıfına giriyor ? gelip o araplara baksam, hiç de öyle bir siyah renk göreceğimi sanmıyorum.... o zaman ne olacak şimdi...?
ayrıca konuyla ilgisi olmayan şeylerden bahsederek ortamı dinamitliyorsun
Bence bu oyun bozan, ordu bozan davranışlarında vaz geç artık......

07 ,
ayrıca fotolarını koyduğun araplar orjinal değil, erkek ve dişi hem kırık, hemde aynı kandan gelme kuşlar değil...toplama yani, sanırım bozlarında toplamaydı senin...:) senin tarzın galiba kırık çıkış kuşlarla uğraşmak ....

her zaman söylüyorum...ya, öz damar lazım öz damar...

ELİNDE BU KUŞLAR AYARINDA YADA DAHA GÜZELİ ARAPLAR OLAN ARKADAŞLARIN PAYLAŞIMLARINI BEKLİYORUM
ANTALYA'DAN SELAMALAR.

teşekkür ederiz bizle paylaştıgın için ustune soze resme gerek yok 41 kere masallah

Geri