ARAP MERAKLILARINA....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan guvercin07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

guvercin07

Üye
guvercin07.tripod.com
Ad Soyad
HÜSEYİN ŞAN
Meslek
SİGORTACI
İlgi Alanı
Kediler
BESLEDİĞİM ARAP IRKLARINDAN SADECE BİRİ OLAN RESİMDEKİ KUŞLARIMI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM .. BU KUŞLARLA İLGİLİ YORUMLARINIZI, ELEŞTİRİLERİNİZİ VE ÖNERİLERİNİZİ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRM

ANTALYADAN SELAMLAR...

HÜSEYİN ŞAN
[email protected]

Manken gibiler maşallah,süperler gerçekten eleştiri yapmak mümkün değil.
Baksanıza poz vermeyi bile biliyor hayvanlar.
Gaga,göz,tırnak kusursuz.
Ama birinin kuyruğunun üst tarafında küçük bir leke var,kir,dışgı :heyo:

maşallah ya süper kuşlar 10 numara dıyeilirim saglıklı bol yavrular allah nazarlardan korusun maşallah..

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Ama birinin kuyruğunun üst tarafında küçük bir leke var,kir,dışgı :heyo:

doğru söylüyorsun ömer kardeşim o ayrıntıyı bende resimleri çektikten sonra farkettim anca... sağlık olsun diyelim artık ne yapalım... :evet:

Maşallah kuşlar yıpıl yıpıl yanıyorlar, güle güle besleyin. Kusur aramak değil ama birinin boynunun sağında beyaz bir tüy varmış gibi ...

maaşallah hüseyin abi arapların parıl parıl parlıyor ama kuşlarını beslediğin yer toprağın üstü sanırım etrafını tellerle cevirmissin bende buna benzer bir yuva yapmıştım ama ne olduğunu bilmediğim bir sekilde kuslarım kayboldu o yüzden toprağın üstü iii bir yuva deil seni bilgilendirmek için söledim benim yasadıkalrımı sende yasama die

SAYGILARIMLAR

Hüseyin Nasılsın kuşların maşallahı var güzeller bol bol yavru alman dileğiyle Ömer YENER

Gardaş arap diyince akan kanım duruyor ne yapayım gözümüzü onlarla açtık onlarla kapatacagız inşallah kuşların yerli kuş degil musul anladıgım kadarıyla ama çok güzeller güle güle besle aynı damar fakat erkek biraz daha yaşlı dişiye göre yanılıyormuyum
bilmem ama türünün en iyisi diyebilirim güle güle besle ALLAHA EMANET OL ARAPCI ŞAFAK

performans58' Alıntı:
Maşallah kuşlar yıpıl yıpıl yanıyorlar, güle güle besleyin. Kusur aramak değil ama birinin boynunun sağında beyaz bir tüy varmış gibi ...
estağfrullah gördüğünü söylemeli insan elbet kusur aramak olarak düşünmedim. fakat resim çekmeye başlamadan önce malesef kuşları detaylı inceleyip üzerlerindeki kuş pisliklerini falan temizlemeyi unutmuşum . malum kümes ortamı üstünde başka bir kuşun dışkısı yapışmış ve kurumuş , dikkat ederseniz erkeğin bel kısmında daha büyük bir dışkı kurumuş kalmış yoksa bu kuşlarda beyaz tüy sorunu olması mümkün değildir.. ilginiz için teşekkürler

silik dumanlı' Alıntı:
maaşallah hüseyin abi arapların parıl parıl parlıyor ama kuşlarını beslediğin yer toprağın üstü sanırım etrafını tellerle cevirmissin bende buna benzer bir yuva yapmıştım ama ne olduğunu bilmediğim bir sekilde kuslarım kayboldu o yüzden toprağın üstü iii bir yuva deil seni bilgilendirmek için söledim benim yasadıkalrımı sende yasama die

SAYGILARIMLAR
sağol genç kardeşim ilgin için, yalnız o gördüğün yer sadece kuşların güneşlenmeleri , banyo yapmaları ve toprakta gezinmeleri için yapılmış 4 tarafı tellerle çevrili bir bölüm, kümes bu tel kısmın hemen yanında yeterince güvenli ve kullanışlı olan başka bir bölümdür..

omeryener26' Alıntı:
Hüseyin Nasılsın kuşların maşallahı var güzeller bol bol yavru alman dileğiyle Ömer YENER

sağol ömer kardeşim sağol allah razı olsun amin cümlemize inşallah

ARAPCI ŞAFAK' Alıntı:
Gardaş arap diyince akan kanım duruyor ne yapayım gözümüzü onlarla açtık onlarla kapatacagız inşallah kuşların yerli kuş degil musul anladıgım kadarıyla ama çok güzeller güle güle besle aynı damar fakat erkek biraz daha yaşlı dişiye göre yanılıyormuyum
bilmem ama türünün en iyisi diyebilirim güle güle besle ALLAHA EMANET OL ARAPCI ŞAFAK

şafak abi ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle, dediğin gibi meraklısı için arap her zaman başka bir keyif olmuştur bence de.. naçizane bende bu zevkime yönelik bu ve birkaç farklı kan daha arap besliyorum şuan, ama bunlar açıkça söylemek gerekirse performanstan ziyade görsellik için bulundurduğum kuşlar. inşallah birgün "ben havada da beslenecek kuşum" diyebilecek performans özelliği üstün bir arap ırkı geçer elimize de onlarıda besleriz, ama şimdilik bunlar yerde arap! diyelim abicim (: benim bir merakım da oyun kuşu üzerinedir aslında ve naçizene o konudada kendimizce hizmet ettiğimiz ankara kökenli kuşlarımız var, inşallah onlarıda bu forumda paylaşmak nasip olur birgün...
resimdeki kuşlar köken olarak dediğin gibi ortadoğu kökenli kuşlar benim bildiğim: bu kuşlar suriyeden gelmiş bir kan uzun yıllar önce , ve değerli bir kardeşim tarafından iyice işlenmiş neslinin en güzel özellikleri büyük emek harcanarak ortaya çıkartılmış kuşlar. benim o anlamda kuşlar üzerinde şimdilik fazla bir emeğim yok anlıyacağın nasipse bundan sonra olacak inşallah... erkekle dişi arasından çok uzun bir zaman aralığı yok abi aynı sene yavruları bunlar henüz yaşını doldurmamış bir çift. erkek dişiden belki 2 ay kadar büyük olabilir belki ama fizik olarak biraz daha iri olması belki yanıltıyor olabilir bakanları

ilgi ve beğenin için tekrar sonsuz teşekkürler şafak abi
antalya'dan selamlar saygılar...

BATILI' Alıntı:
maşallah güzel kuşlar
bunlara arap şebap diyebiliriz heralde :p

teşekkürler arkadaşım, biz şebap kelimesinde takılmış değiliz bu konuda bu kuşlar için çok polemik yapan "şebapçı"arkadaşlar oldu onlar bunları o kategoriye koymak istemediler canları sağ olsun.ama ben sadece bu resimleri paylaşalım istedim şebap olup olmadığı çok da önemli değil benim için anlayacağınız... kuşlara bakanlar ne gözle bakmak istiyorlarsa o gözle bakabilirler :heyo:

gardaş ben son 4 yıldır kümese 1/2 ayda bir eş dost hatırına girebiliyorum doktorlar yasakladı onun için aldıgım yavrular hakkında net bir bilgim yok onun için damızlık yapmıyorum eşe dosta gönderiyorum yem parası yapıyorum damızlıga sahip olmaya çalışıyorum saglıgım iyiye gidiyor bahara nasip olursa sana 1 çift istedigin soydan arap göndeririz sendede 1 çift kuşumuz olsun ben bu kuşlardan geçmişte bir dişi kırdım kuşlara
güzel istikrarlı kuşlar çıkmıştı sonra kızdım bir olaya 7 tane yavruusyla beraber ihalede sattım hepsini erkegin gözlerindeki tüy yapısı ve agzının yırtılması beni yanılttı onuniçin yaşlı zannettim olabilir belki daha fazla yavru büyütmüştür
ALLAHA EMANET OL ŞAFAK

S.A Kurbanim...

Maasallah,güle güle besle emegine saglik.Dilerim kus konusunda hersey gönlünce olur,ayriyyetten birak saginda solunda pislik aramayi onlar böyle de emsalsiz...

Sevgi ve Saygilarimla...

Not : 23 senedir bu hoby ile mesgulum fakat söyle bir cift arap`imiz olmadi,seni tebrik ederim...

(:

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A Kurbanim...

Maasallah,güle güle besle emegine saglik.Dilerim kus konusunda hersey gönlünce olur,ayriyyetten birak saginda solunda pislik aramayi onlar böyle de emsalsiz...

Sevgi ve Saygilarimla...

Not : 23 senedir bu hoby ile mesgulum fakat söyle bir cift arap`imiz olmadi,seni tebrik ederim...

(:
sağol varol kardeşim. allah daha iyilerinide nasip eder inşallah kardeşime..

HÜSEYIN BEY

kuşlarınız gercekten 10 ÜSTÜ 10 güle güle besleyin allah nazaradan karusun dursun

ALLAHA EMANET OL

dursun' Alıntı:
HÜSEYIN BEY

kuşlarınız gercekten 10 ÜSTÜ 10 güle güle besleyin allah nazaradan karusun dursun

ALLAHA EMANET OL

teşekür ederim dursun bey allah razı olsun kendimizce bişeyler yapıyoruz. ilginiz için teşekkürler tekrar

senin bu kuşlar poz vermeyide öğrenmiş maşallah çok güzel kuşlarınız var bende birinden getirip yavru alıp vermiştim aldığım yavrunun birisi sıka düşüp gitti biride 2 sene besledim eş bulamadım uçarken atmaca vurdu kuş kurtuldu aradan biraz zaman geçti tekrar vurdu bu sefer kurtulamadı o arap gibi güvercinim hiç olmadı diye bilirim 2 saat uçardı damın hızasından yükdelmezdi :)

Dört dörtlük kuşların,sadece izlemek yeterli,konuşmak yersiz,kuşlar konuşuyor yeterince...Allah nazardan korusun...Sevgiyle kalınız.

güzel kostüm ler maşallah selamlar.ŞEREF

MAŞALLAH SÜBAN ALLAH RABBİM NAZARLARDAN UZAK TUTSUN
kuşlar süper den öte manken bunlar :heyo: kurban olduğum allahım yartmış sevninden ötürü

yorumları için tüm kuşseverlere teşekkürler daha iyileri sizlere nasip olsun inşallah....

Güzel kuslar,güle güle besleyin.Maasallah

Eline sağlık güzel bakıyorsun. Sağlıklı ve yakışıklılar. Güle güle besle kardeş

Geri