Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle herkeze selamlar.. arkadaşlar 2.3 güm önce tam hatırlamıyorum benim sabunilerin yavrusu var onların kasada baktım arapla, erkek sabuni kavga ediyo arabında kasası hemen onların yanında 1. katta kasalar yerde onlarında yumurtası var ee neyse dedim bu erkek araptır bunlar sık sık boğuşur yan yanaya atarlılar bi baktım erkek değil dişi arap dedim halla halla bu kuş çok korkak guruldasalar kaçar erkek sabunide kümesin ağası hemen arabı çektim yavrular ezilmeisn diye ogün birşey anlamadım daha yarım saat önce kümesin ışını yaktım ve çatıya çıktm bi baktım dişi arap sabunilerin yavruların üstüne yatıyo ben geldim anne sabuni yem yemeyi bırakıp kasaya gitti dişi arap sanki kendi yavrusu gibi guruldadı ve kapıştılar yavrular ezilmesin diye arabı gine çektim Bana çok ilginç geldi sizce iyimi yavrulara kusarmı ,yoksa kötü yönleri varmı yazarsanız sevinirim :haha: :tamam:
kardeş benimde bi kuş aynen öle bi başkasının yumurtasına yatmıştı.ama yavruyada yatıyolar genelde dişi kızgınlık zamanında böle yapıyo benimki zaten kızgınlık zamanı geldiği için yapıyodu erkeği yoktu.ama tam bilemem tabi
Arkadşalar işi makaraya aldık fakat iş çığrından çıktı artık araplar yumurtasına yatmıyor hep sabunilerin yavrulara yatıyolar akşam sırf gözlem yapmak için ışığı açmadan çıktım anne sabuni kasanın ucunda tünekliyo dişi arap sabunilerin yavrulara yatıyo saçmalığa bak yumurtaları çıkıcaktı 3.4 güne bıraktılar napıcam ?? :S:s