Arap taklacımın kanat altı yara oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar Arap dişi taklacımın kanadıyla gövdesinin birleştiği yer yara olmuş. Kuş uçabiliyor ama öyle çok da fazla uçamıyo 5 dk falan uçup iniyo.Bilmiyorum işinize yarar mı ama kanat sesi bayaa fazla. Yara ura benziyo ama değil. Bir kısmı sapsarı olmuş. Oranın tüyleri falanda yok.İnşallah yakında resmini ekleyeceğim. Bu yara nedir? Nasıl geçer? bilen arkadaşlar yardım etsin....

Re: Arap taklacımın kanat altı yara oldu!!!ACİL!!!

geçmişolsun öncelikle ; kuşunuzu iyileşene dek uçurmayın , yaralı bölümü antiseptikle temizleyin , bulabilirseniz antibiyotik kırem sürün .Ur mu yoksa harici bir yaramı görmeden birşeyde söylemek zor , ancak harici yara olmasını ümit ediyorum çünkü iyileşmesi daha hızlı olur harici yaranın ur daha sıkıntılı bir durum .. selamlar..ŞEREF

polllat' Alıntı:
Arkadaşlar Arap dişi taklacımın kanadıyla gövdesinin birleştiği yer yara olmuş. Kuş uçabiliyor ama öyle çok da fazla uçamıyo 5 dk falan uçup iniyo.Bilmiyorum işinize yarar mı ama kanat sesi bayaa fazla. Yara ura benziyo ama değil. Bir kısmı sapsarı olmuş. Oranın tüyleri falanda yok.İnşallah yakında resmini ekleyeceğim. Bu yara nedir? Nasıl geçer? bilen arkadaşlar yardım etsin....

ve bu şekilde 5 dakika uçmasına izin veriyorsun ? büyük yanlış kuşun bu şekilde kanadını kullanmaması lazım. tedaviden önce ayrılıp kanat cırpmasını önlemek lazım.gerisi yaraya göre değişir.

merhabalar,bu yakınlarda kuşa hiç bit ilacı uyguladınmı,ben birkeresinde blotikten fazla doz katınca kanat bitiminde sarımsı yaralar oluşmuştu. :slm:

İlk önce geçmiş olsun.İnşallah normal bır açık yaradır.Düşündüm gibi ur degildir çunku tedavısı baya bir zor oluyor.Fotografını paylaşırsan daha net olur.

tengelli' Alıntı:
polllat' Alıntı:

ve bu şekilde 5 dakika uçmasına izin veriyorsun ? büyük yanlış kuşun bu şekilde kanadını kullanmaması lazım. tedaviden önce ayrılıp kanat cırpmasını önlemek lazım.gerisi yaraya göre değişir.

haklısınız ama kuş kendisi kümesten çıkıyo. Diğerleri bazen yan çatıya gidiyo o zaman bu da gidiyor. Giderkende bazen kaptırıp 5 dk falan uçuyor.Ama normal dururken yara hiç fark edilmiyo sanki acımıyo gibi hiç rahatsız olmuyo hiç bişey anlamadım valla...

göksal balcı' Alıntı:
merhabalar,bu yakınlarda kuşa hiç bit ilacı uyguladınmı,ben birkeresinde blotikten fazla doz katınca kanat bitiminde sarımsı yaralar oluşmuştu. :slm:

yok hayır hiç bit ilacı kullanmadım.HAtta hiç ilaç kullanmadım :hhh: Ben kuşlara doğal yöntemlerle bakıyorum mümkün olduğunca ilaç kullanmıyorum...

fatih Eroğlu' Alıntı:
İlk önce geçmiş olsun.İnşallah normal bır açık yaradır.Düşündüm gibi ur degildir çunku tedavısı baya bir zor oluyor.Fotografını paylaşırsan daha net olur.

Öncelikle teşekkür ederim. Sanırım açık yara Çünkü ben uruda gördüm ur deil.
Fotoğrafınıda telefonda çekmeye çalıştım ama zaten kuş da siyah olduğu için hiç belli olmuyo.Yani yara net çıkmıyor...

polllat' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
polllat' Alıntı:

haklısınız ama kuş kendisi kümesten çıkıyo. Diğerleri bazen yan çatıya gidiyo o zaman bu da gidiyor. Giderkende bazen kaptırıp 5 dk falan uçuyor.Ama normal dururken yara hiç fark edilmiyo sanki acımıyo gibi hiç rahatsız olmuyo hiç bişey anlamadım valla...

selamlar o da kolay büyük bir koli bulur ayırırsın yani cıkıyor diğerleriyle kalkıyor bahane değil çünki bu tür 4 yavrum vardı kanat cırpamayan şişli eklemlerde sorunlu hep diğer kuşlardan ayırdım ve koyduğum yerde en üst yuvalığa cıkana kadar ellemedim kontrol hariç ve çok kötü değilse düzeliyor hepside düzeldi.

Arkadaşlar kuşu veterinere götürdüm. Tümör var dedi 1-2 hafta kadar Baytril kullan geçmezse ameliyat edeceğim dedi...

göksal balcı' Alıntı:

selamlar ben yıkanmaları için suya koydugğumda ilaçlı suyu içmelerine izin veriyorum daha hiç bu yüzden ölen olmadı :=)

merhabalar,tengelli ,ben blotici bu siteden öğrendim kafasını kesinlikle sokmayın yazmışlardı ,ilacı satan yere nasıl kullanılır dediğimde oda göz ve ağzına deydirme dediğinden böyle uyguluyorum ,siz dozajı azmı tutuyorsunuz anlatırsanız sevinirim ,çünkü kafasını tutmak ve yıkamak zor oluyor bu yüzden neguvan toz kullanıyorum oda sinekleri etkilemiyor :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhabalar,tengelli ,ben blotici bu siteden öğrendim kafasını kesinlikle sokmayın yazmışlardı ,ilacı satan yere nasıl kullanılır dediğimde oda göz ve ağzına deydirme dediğinden böyle uyguluyorum ,siz dozajı azmı tutuyorsunuz anlatırsanız sevinirim ,çünkü kafasını tutmak ve yıkamak zor oluyor bu yüzden neguvan toz kullanıyorum oda sinekleri etkilemiyor :slm:

göz olayı doğru bana bir abim dediğinde güvendiğimden denedim ve sorun cıkmadı bir tatlı kaşığı kadar koyuyorum.7 litrelik legene yıkanırken içiyorlar ve hiç sorun yaşamadım.kümesinde ne kadar tenha yeri varsa ve yuvanın iç kısmına cam sil kutusunu püskürtme şeklide bolca sıkıyorum onlar ucarken yavrularında gözüne gelmiyecek şekilde de üstlerine sıkıyorum.

arkadaşlar merhaba benim yavruların ve bazı damızlıkların gaga üstünde gözlerinde siğil gibi toparlaklar oluyor sonra kuş bunları atıyor ama ben rahatsız oluyorum netür hastalık bilemedim tedavisi varmı

Arkadaşlar assında böyle ve buna benzer durumlarda en güzeli bir veteriner hekim arkadaşın görüp onun önerileri doğrultusunda yapılan tedavidir eger ki böyle bir imkan yoksa veya kısıtlı ise (uzaklık, gidip gelmede zorluk) öncelikle yara olan bölgenin temizligi daha sonra bölgesel ve agızdan en az 3-5 gün antibiyotik tedavisi yapılmasıdır egerki tümöral bir kitle varsa operatif müdahale sonucu alınması ve operasyondan sonraki bakım beslemenin dikkatlice yapılması gerekmektedir.vesselam

Benim arap taklacımın kanadının altındaki yara tümörmüş :(... veteriner öyle dedi. Ama ameliyat etmek istemiyor çünkü orası çok kanar büyük ihtimalle masada kalır dedi. Bırakalım böyle yaşayabildiği kadar yaşasın çok aşırı büyüme olursa bişiler yaparız dedi. Bu konuyu açtığımdan beri hemen hemen hiç büyümedi galiba büyümeyecek bi yara...

Hastalıksız kümesler dilerim...

Geri