Arap ve beyaz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mmeerrtt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

mmeerrtt

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert calıskan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bende erkek bir beyaz basıl tepe var ,birde arap dişi basık tepe var bunları eşleştirdim.
Dişim şimdi yumurtaların üstünde yatıyor,yavrular nasıl çıkar acaba fikirlerinizi yazarmısınız?

Saygılar .... (:

ben sana söluyeyım alaca cıkacak cok nadir beyaz veya nudi (acık kagverengi) cıkar

zamanında bende denemiştim 10 çift yawru aldım hepsi arap çıktı bazılarının kanatlarda beyaz kuyruklarda beyaz wardı tm ala yawru alamadım yinede dene şansına çok güzel ala yawrular çıkabilir....
yaşar abi demişya nudi beyaz eş yapıldıgı kuşun rengini koyultur yani bizde hep öyle oldu
miskiye eş yaptık çakmaklı yawru werdi :)
sarıyla eş yaptık şekeri yawru werdi :)
tmamen kuşların kanından we senin şansından hayırlısı ile büyüsünler görürsün :)

bence de capar cıkar yani siyah beyaz ala karısık bi renk çıkar

ELEMİM

kardeşim eğer arapın ve beyazın damarı sağlamsa başka renk yoksa soylarında eğer anadan daha koyu arap verir...soyu sağlam kuşlara beyaz kan girdiğinde rengi koyulaştırır...ama kanlarında başka renkler var ise her şey gelir...

Sağ olun.

...SAYGILAR...

Ala vermez mi ?yada, arap ayna kuyruk.

...SAYGILAR...

alayı soyda karışıklık olursa verir.akkuyruk vermez...belki kuyrukta çapar verir...

Ben bikere bir beyazla bir arap ayna kuyruk çiftlestirdimm ilk yawruların biri süt beyaz biri arap çıktı

çok yanlış bir oluşum işte bizim,ülkemizin kuşları bu şekilde kaybolup gitti arap ayna kuyruk çıkarmak için önce çok tecrübeli bir yetiştirici olmalısın sonra çalışmalar yapmalısın kuşların soylarını bilmelisin.arap ayna kuyruk çıkarmak için böyle yanlış işler yapmayın lütfen.
hep söyledim tekrar söylüyorum.
ben 6 sene gibi bir zamandır taklacı besliyorum ama hala çalışma yapmaya cesaret edemiyorum.bu her babayiğitin harcı değildir önce tecrübe zaman gerektirir.
bence sen şimdilik arapı ayrı beyazı ayrı besle.

büyük ihtimalle ala çıkacak karman çorman hiçbirşeye benzemeyen siyah beyaz bir kuş.
başoğlan ın deyimiyle beşiktaş çıkar.

Pacasi beyaz arap veya hem pacasi beyaz hemde kanatlarinda beyaz olan arap cikabir,ama genede en iyisini ALLAH bilir yigidim....

Sana bol denemeler ama maksatin arap akkuyruk cikarmaksa hic deneme bence zor bir is...

Hayirli geceler....

s.a bu kuşlardan nasıl renk yawru çıkacanı tartışcagımıza performansları nasıl olur onu tartışsak ;)

smail' Alıntı:
s.a bu kuşlardan nasıl renk yawru çıkacanı tartışcagımıza performansları nasıl olur onu tartışsak ;)

a.s burda soruya göre cevap oldugu icin o mevzuya girmedik,istersen sende onu anlat ilgilenirsen sayet...

smail' Alıntı:
siz performans kuşu besleyebilirsiniz kostüm kuşu besleyenlere de saygı göstermelisiniz.

kemal abi tmm konu ne renk yawru gelecegi haklısın sende ama bahsedilen kuşlar şebab yada renk kusu olarak belirtilmemiş o yüzden böyle bi konuya deyindim bende bizler için yani oyun kusu meraklısı olanlar için kusun rengi deil vasıfı deilmidir....

SAYGILAR.......

Haklisin ismail,bizim icin performans önde gelir,ama genc arkadasimiz onu düsünerekten degilde acaba altindan ala gelirmi cevabini almak icin sormus vede kuslari o nedenle birbirleriyle eslestirmis.
Altindanda büyük ihtimalle pacalari beyaz veya kanatlari kirli kuslar gelecektir,ama genede merakini alsin bakalim neler cikacak insaallah bizleride haberdar ederde bizde bakariz sonuclara....

Hayirli geceler ismail kardesim ve diger arkadaslar....

:slm:

Abilerim maksatım arap akkuyruk çıkarmak değil ala çıkartmaktır.
Performansa gelince arap kuşun damdan inene kadar 5 /6 tane atar ,beyaz ise çok uzun uçuyor ama oyunuda az değil. (:

...SAYGILAR...

S.a Mert ilk yawruda ala wermeye bilir yawruları anne we babalarıyla eş yaparsan ala yawru olma ihtimalleri oldukça yüksek olur....

Abilerim yumurtalar 10 günlük olmuştu bende baktım dolumu diye yumurtalar boş çıktı.
Kısmetse 2. ağızda ve bu sefer bir çift daha beyaz ve arap çifti deniyicem , en kısa zamanda resimleri atmaya çalışacağım.
Bana biri resimleri atmada yardım edebilirmi?

...SAYGILAR...

mmeerrtt' Alıntı:
Abilerim yumurtalar 10 günlük olmuştu bende baktım dolumu diye yumurtalar boş çıktı.
Kısmetse 2. ağızda ve bu sefer bir çift daha beyaz ve arap çifti deniyicem , en kısa zamanda resimleri atmaya çalışacağım.
Bana biri resimleri atmada yardım edebilirmi?

...SAYGILAR...
forumda hüseyin bey anlatmış.resim ve video ekleme başlığı var oradan bakabilirsin

ÖNCELİKLE ARAP AYNAKUYRUKLAR HAKKINDA İYİ KÖTÜ TECRÜBESİ VE BU RENGE ÖZEL MERAKI OLAN BİRİSİ OLARAK KONUYA YORUM YAZMAK İSTEDİM...
ARAP AYNAKUYRUK ELDE ETMEK İÇİN BEYAZLA ARABI EŞLEŞTİRMEK PEK MANTIKLI BİR ÇABA OLMAYACAKTIR KANIMCA ... ÇÜNKÜ ARAP AYNAKUYRUKLAR "SADECE RENGİ SİYAH OLUP KUYRUĞUNDA BEYAZ TELEK OLAN SIRADAN KUŞLAR DEĞİLDİR" ARAP AYNAKUYRUKLAR HERŞEYİ İLE BİR BÜTÜNSE YANİ GAGA GÖZ UYUMU RENK TONAJININ HATASIZLIĞI GİBİ KRİTERLERİN BİR ARAYA GELMESİYLE BESLENECEK BİR KUŞTUR . YOKSA HİÇ OLMASIN DAHA İYİDİR BENCE! (KOSTÜM YADA RENK ÖZELLİĞİ BAKIMINDAN!)
TABİ SÖZÜM SADECE RENK ISLAHI İÇİN YAPILACAK BİR ARAP BEYAZ EŞLEŞMESİNEDİR.. YOKSA SALT OYUN ÖZELLİĞİ İÇİN EŞLEŞTİRİLECEKSE BEN ŞAHSIMA ONA DA TARAF DEĞİLİM AMA DAHA MAKUL GÖRÜLEBİLİR ELBET O DURUMDA..
ARAPLA BEYAZ EŞLEŞMESİNİ ÇOK UZUN YILLAR EVVEL BENDE DENEMİŞ VE YA BEYAZ YA ARAP YADA DEVETÜYÜ DEDĞİMİZ YANARDÖNER KUŞLAR ALMIŞTIM YAVRU OLARAK AMA HİÇBİR ARAP YAVRU BENİ OLMASI GEREKTİĞİ ORANDA MEMNUN ETMEMİŞTİ...
BU EŞLEŞMEDE KOLAY KOLAY İLK ETAPTA HATASIZ ARAP AYNAKUYRUK YAVRULAR ALAMAZSINIZ, HATTA KAFANIZDA CANLANDIRDIĞINIZ STANDART FORMA UYAN SİYAH BEYAZ ALA YAVRULAR DA ALAMAZSINIZ ÇÜNKÜ O RENK UYUMUNU STABİL KILABİLMEK VE YAVRULARDA SADECE VÜCUDUN BELLİ YERLERİNE RENK DAĞILIMINI YAYABİLMESİNİ SAĞLAMAK BİLE ÇOK AMA ÇOK UZUN ZAMAN GEREKTİRECEK BİR ÇABADIR.. SİZ ANCAK SİYAH -BEYAZ KARMAN ÇORMAN PEK ALBENİSİ OLMAYAN KARIŞIK RENKLİ YAVRULAR ALABİLİRSİNİZ MUHTEMELEN İLK ETAPTA...

AYRICA DİYELİMKİ ÇOK ÇOK KÜÇÜK BİR İHTİMAL OLMASINA RAĞMEN İLK EŞLEMEDE VE İLK AĞIZ YAVRUDA BUNU BAŞARDINIZ MÜKEMMEL ÖZELLİKTE ZİFİR ARAP AYNAKUYRUK YAVRULAR VEYA HAYALİNİZDEKİ RENK UYUMUNA SAHİP MÜKEMMEL ALA YAVRULAR ALDINIZ.. PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?
O YAVRUDAN AYNI KENDİSİ KADAR KALİTELİ ARAP AYNAKUYRUK VE ALA YAVRULAR MI ALACAKSINIZ?
KESİNLİKLE HAYIR... İŞTE ŞUAN YILLARCA SÜRÜP GİDECEK BİR ÇABANIN İÇİNE KENDİNİZİ ATMIŞ BULUNUYORSUNUZ TEBRİKLER :evet:

UNUTMAYINIZ Kİ ELDE EDİLMEK İSTENEN ŞEYLER GENELDE ZOR OLAN ŞEYLERDİR VE ZOR OLANLARDA ASLA BU KADAR KOLAY ELDE EDİLMEZLER... (:

büyük harf yazı karakteri kullanmışım farkında olmadan .. hoşgörünüz için şimdiden teşekkürler..

Daha önce bende eslemistim arapla beyazı sazlı pacalarda beyaz lı fln yavrular attı şimdi ölen bi yavrum vardı babası 3 e 3 ayna kuyruk percimli arap anası percimli beyaz yavru tam akkuyruk attı ama yine pacalarda ve kanatlarda saz attı kücük bi tecrübe ama yüksek ihtimal alaca yavrular alırsın kardesim Allaha emanet olun

pigeon26' Alıntı:
Daha önce bende eslemistim arapla beyazı sazlı pacalarda beyaz lı fln yavrular attı şimdi ölen bi yavrum vardı babası 3 e 3 ayna kuyruk percimli arap anası percimli beyaz yavru tam akkuyruk attı ama yine pacalarda ve kanatlarda saz attı kücük bi tecrübe ama yüksek ihtimal alaca yavrular alırsın kardesim Allaha emanet olun

sen bu isi biliyorsun topragim...

Saol kardes corbada bizimde tuzumuz olsun istedik okadar işi bilme konusuna gelince tahir kardeş okadar kuşcu degiliz daha ögrenioz yavaş yavaş :) benimde elimde öle damar safkan kuşlar yok hediye v.s düzelticem inşaAllah saygılarla Allaha emanet olun

bence ala yawru çıkar bana öle oldu ala yavru aldım 1 çift hayırlısı sana da ben hep ala alıyom bıktım artık arkadaşlara datım bir çift kaldı sadece ala

damar saglmasa damara ceker yok normai kus damarlu degılse kırma ise alacada cıkar bıde sıyah beyaz cıkar

Geri