Arap ve Cikolata eslemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar/abilerim ,

Elimde bir cikolata var , ona es olarak baska bir cikolata alacaktim fakat alacagim kisi o kusu vermekten vazgecti zaten esi varmis yumurtaya yatmislar erkegini vermekten son anda vazgecti bende saglik olsun dedim.
Dun bir dernekten oyunlu bir Arap almis zifir arap denildigine gore fena sayilmayacak bir oyunuda varmis , ben elimden cikarmak istedidigm 2 erkek guvercin var zaten hediye verecektim o abiye , dedi sen onlara bana vereceksen madem bende sana o aldigim arap guvercini vereyim cikolatayla es yaparsin , bende tamam olur dedim.

Soruma gelirsek , bunlardan cikan yavru hangi renkte olur ?
biri cikolata biri arap mi olur yoksa ikisinin karisimi birseymi olur ?

Buda benim cikolatam(cikolata diyorum cunku bi burda buna cikolata deriz) :

cikolatay.jpg

Simdiden tesekkurler.

Onu yavru çıkınca görürsün anca. Önceden tahmin edilebilecek bişey deil. Çünkü kuşların soylarına kadar gider bu iş.
Mesela sana bir örnek vereyim.Kuşlar baba ait...

Ekli dosyalar

• IMG0018A.webp
    IMG0018A.webp
    23.8 KB · Görüntüleme: 4,293
  • IMG0125A.webp
    IMG0125A.webp
    27.4 KB · Görüntüleme: 4,327
Selamlar, çikolata ve raptan çıkan yavrular genelde bir çikolata bir arap olur, yada iki arap , yada iki çikolata da verir .
Ancak ikinci resimde ki arap ve diğer ala olan beyazlı kuş , oyunkuşu değil, farklı ırk yada kırma.
Size tavsiyem o çikolataya başka bir oyunkulşu bulup eş edin zira 2. ci resimdeki lerle eş olmaz . Çikolatanız düzgün bir kuş gibi gözüküyor , ama diğerleri kelebek mi, dönekmi , öyle birşey yada kırması yani asla eş olmamalı .
.Altından hiçbir şey çıkmaz boş yoz kuş çıkar birazdaha sabırlı olun düzgün bir oyun kuşu bulup eş edin, koyu renk her oyunkuşu ile eş olur çikolata , yanlız ala bele olmasınn .. .. selamlar .. ŞEREF

şeref' Alıntı:
Selamlar, çikolata ve raptan çıkan yavrular genelde bir çikolata bir arap olur, yada iki arap , yada iki çikolata da verir .
Ancak ikinci resimde ki arap ve diğer ala olan beyazlı kuş , oyunkuşu değil, farklı ırk yada kırma.
Size tavsiyem o çikolataya başka bir oyunkulşu bulup eş edin zira 2. ci resimdeki lerle eş olmaz . Çikolatanız düzgün bir kuş gibi gözüküyor , ama diğerleri kelebek mi, dönekmi , öyle birşey yada kırması yani asla eş olmamalı .
.Altından hiçbir şey çıkmaz boş yoz kuş çıkar birazdaha sabırlı olun düzgün bir oyun kuşu bulup eş edin, koyu renk her oyunkuşu ile eş olur çikolata , yanlız ala bele olmasınn .. .. selamlar .. ŞEREF

Ilk foto haric benim fotolar degil hocam onlari bir baska arkadas koydu ornek olsun diye , benim doneklerle kelebeklerle felan isim olmaz zaten :heyo:
Erkegimi az once aldim , iste buda fotosu :

arapcikolataq.jpg

Insallah arap veriler , oyle ala bula felan vermesinlerde..cikolata versede iyi ama temennim arap , cunku araplari cok seviyorum.Dediginiz gibi olursa bunlari ciftlestirmekte hicbir mahsuru yok ozaman ?

kardeş gönül rahatlığıyla koyabilirsin dicem aslında ama dediğimiz gibi soyuna kadar gider ama 2 side koyu renk olduğuna göre altında 1 çikolata 1 de arap çıkar öle arap çikolata karışık bişey çıkmaz yani

Ali abi merak etme seni şaşırtacak bir kuş çımaz o belli.

inşallah ala filan vermez diyorsunuz ama alaları küçümsemeyin. buradaki iki üc kahvede de ala fiyatları normalinden yüksek cünkü üretimi pek yok :)

mrb arkadasım kusların altından alacağın yavru büyük ihtimal arap ve çikolata(yanar döner) dediğin renklerde olacaktır fakat arap gaga ve paça bakımından biraz zayıf gibi gözüküyor eğer oyunu iyi ise eş et bence çikolatan güzel gözüküyor.yinede sen daha iyisini bilirsin saygılarımla.

BURAK

CumaLi' Alıntı:
inşallah ala filan vermez diyorsunuz ama alaları küçümsemeyin. buradaki iki üc kahvede de ala fiyatları normalinden yüksek cünkü üretimi pek yok :)

Yemin ediyorum bana bedava vermek istediler hediyelik olarak , 1 cift ala(mavilerinden) saatlik kus sinege kadar cikan ama oyununu yukseke yapan bir kusmus adaminda hosuna gitmemis oyunu yuksekten yapmasi bana hediye etmek istedi..ben kabul etmedim cunku nedense kanim isinmiyor alalara , sevmiyorum nedense.Sevmedigim kusuda veririm.Misal bende bir Erkek silik vardi 1,5 ay once ayiptir soylemesi 50 euroya aldim aceleyle ..ama kus ucmayinca istemedim yani kus cok guzeldi yemin ediyorum tertemizdi , dedigim gibi ucmayan kus birde ala bele kuslari sevmiyorum bugun hediye verdim kusu.

burak_06' Alıntı:
mrb arkadasım kusların altından alacağın yavru büyük ihtimal arap ve çikolata(yanar döner) dediğin renklerde olacaktır fakat arap gaga ve paça bakımından biraz zayıf gibi gözüküyor eğer oyunu iyi ise eş et bence çikolatan güzel gözüküyor.yinede sen daha iyisini bilirsin saygılarımla.

BURAK

Ya bu kus hediye geldi dedigim gibi , bugun bir abiye 2 kus verdim oda madem sen bana 2 kus veriyorsun cikolatana es edecek bir arap erkegi vereyim oda 2 gun once dernekten almis , soylendigine gore oyunu fena degilmis.
Simdi ben paca ve gaga bolumlerinden fazla anlamiyorum , herhalde pacalari biraz daha bol olabilirdi demek istiyorsunuz ? gagasi acaba nasil olmaliydi ? biraz bilgilendirirseniz bir sonrakinde dikkatte alarim ..

Tesekkurler.

Merhaba arkadaslar ufak bir sorunla karsilastim , aldigim arap baska bir kusla sevisiyor(gok).Dun aldim bu goku kumesin diger tarafina attim.Boylece Arap cikolatayla oynasmaya basladi , tamam dedim oldu bu is..derken bugun hepsini birlikte yemledigimde tekrar gok disiyle sevisirken gordum ..cikolata olanida garip garip bunlari izliyordu hemen onlerinde.Garip olani ise bu gok daha yavru daha yeni yeni bel kirmadan cikti hemen eslesmis bana biraz ilginc geldi..Asil sorum bunlari yemlerken ayri ayrimi yemlemek gerekiyor cunku her bulustuklarinda sevisiyorlar ama ben istemiyorum cunku cikolatayi arapa vurmak istiyorum.
Simdi ayrilar , ama deli gibi birbirilerini ariyorlar sizce napmaliyim ?Hergun bunlari bulusturmamak icin ayri ayri yemlesem bunu kac gun uygulamaliyim ?

Tesekkurler.

Fenerbahcem' Alıntı:
CumaLi' Alıntı:

Yemin ediyorum bana bedava vermek istediler hediyelik olarak , 1 cift ala(mavilerinden) saatlik kus sinege kadar cikan ama oyununu yukseke yapan bir kusmus adaminda hosuna gitmemis oyunu yuksekten yapmasi bana hediye etmek istedi..ben kabul etmedim cunku nedense kanim isinmiyor alalara , sevmiyorum nedense.Sevmedigim kusuda veririm.Misal bende bir Erkek silik vardi 1,5 ay once ayiptir soylemesi 50 euroya aldim aceleyle ..ama kus ucmayinca istemedim yani kus cok guzeldi yemin ediyorum tertemizdi , dedigim gibi ucmayan kus birde ala bele kuslari sevmiyorum bugun hediye verdim kusu.

burak_06' Alıntı:

BURAK

Ya bu kus hediye geldi dedigim gibi , bugun bir abiye 2 kus verdim oda madem sen bana 2 kus veriyorsun cikolatana es edecek bir arap erkegi vereyim oda 2 gun once dernekten almis , soylendigine gore oyunu fena degilmis.
Simdi ben paca ve gaga bolumlerinden fazla anlamiyorum , herhalde pacalari biraz daha bol olabilirdi demek istiyorsunuz ? gagasi acaba nasil olmaliydi ? biraz bilgilendirirseniz bir sonrakinde dikkatte alarim ..

Tesekkurler.

evet paçalar biraz daha bol,gaga ve göz çevresinin beyaz olması makbuldür arap dediğin zaman ben bunu anlarım birde silik araplar her zaman oyun bakımından zümrüt araplardan daha iyidir bunuda bilmeni isterim.saygılarımla Burak.

Fenerbahcem' Alıntı:
Merhaba arkadaslar ufak bir sorunla karsilastim , aldigim arap baska bir kusla sevisiyor(gok).Dun aldim bu goku kumesin diger tarafina attim.Boylece Arap cikolatayla oynasmaya basladi , tamam dedim oldu bu is..derken bugun hepsini birlikte yemledigimde tekrar gok disiyle sevisirken gordum ..cikolata olanida garip garip bunlari izliyordu hemen onlerinde.Garip olani ise bu gok daha yavru daha yeni yeni bel kirmadan cikti hemen eslesmis bana biraz ilginc geldi..Asil sorum bunlari yemlerken ayri ayrimi yemlemek gerekiyor cunku her bulustuklarinda sevisiyorlar ama ben istemiyorum cunku cikolatayi arapa vurmak istiyorum.
Simdi ayrilar , ama deli gibi birbirilerini ariyorlar sizce napmaliyim ?Hergun bunlari bulusturmamak icin ayri ayri yemlesem bunu kac gun uygulamaliyim ?

Tesekkurler.

kusları bence kendi hallerine bıraksan daha iyi olur gibi ama illede eşleşmesinler diyorsan uzun bi süre birbirlerini görmemeliler çünkü tekrardan eşleşebilirler gök dişin kızgın olabilir eğer onada bir erkek eş edersen bu sorun ortadan kalkar gibi.

Burak

güzel kardeşim sen biraz bana acemi gibi geldi senin okuşlardan hiç birşey cıkmaz boşuna ömür çürütürsün yani hayel ettiğin birşey çıkmaz
çünkü türlerine göre hiç bir özellik taşımıyorki ne bulasın yavru alınaçak kuşlar içlerinden en düzgünü yani fiziki görünüşü düzgün olanlar seçersin onları bir güzel eşlersin ondan sonra yavru alırsın bunu devamlı tekrarlarsın dört sefer tabi bu arada aynı özelliği taşıyan başka nesil bir kuş bulman gerekiyor istediğin hale getirmek için bu iş öyle kolayda değil tercube de gerekiyor bazı şeyler anlatmakla olmaz sendede bilgi olması lazım

o kuş çikolata değil nuhidi zaten arapla çikolata şarabitürle vurdu8gun zaman bu tür kus atar yanı sen araplaonuhidiyi vurursan o nuhidinin anne veya babası gibikuş atar

Damarı sağlam kuş dişinin damarını bozmaz.Bir arap bir çikolata.Eğer dişi yada erkeğin damarı sağlam değilse ortaya karmaşık bir renk çıkabilir.Bozuk verebilir.Mesela bende ki çakmaklı ve çikolata 4 ağızdır bir çikolata bir çakmaklı verir.

Geri