Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamunaleyküm..Bu Soruyu Daha önce birinin daha sormuş olacagını düşünerek araştırdım ama bir konu buldum ve tam cevabı alamadım çünkü durum orda daha degisik..Lütfen Bu konu hakkında bilgi vardı araştır demeyin..
Bir çift mardin güvercinim dişisi beyaz, erkegi gök eşleşti ve biri 17 biri 16 günlük yumurtaları vardı..Yumurtalar üzerinde genelde dişi yatıyordu ..tabi arada erkekde yatıyordu..Dişiyi bugun aldım biraz havalansın diye saldım ve atmamla beraber doğru arkasına bile bakmadan uzak bir yere gitti ve orda çatıya kondu ordanda uçtu şu an nerde bilmiyorum...Büyük ihtimal gelmicek Gelirse şansa artık.Sorum ise :Yumurtalar 17 günlük büyük ihtimalle 2 3 gün sonra yavrular cıkacaktır..Şu anlık erkek kuşum yumurtalara yatıyor ve çıkana kadarda yatıcaktır herhalde ama ya yavrular cıktıktan sonra ? Erkeği tek başına tutuyorum dişisi gelmezsede tek olucak sizce yumurtalar çıkarsa 1 ay boyunca ilgilenirmi kuşları besleyebilir mi ? Konu hakkında deneyimleri olan veya kesin bilgisi olan yazarsa sevinirim..Şimdiden teşekkür ederim...Saygılarımla..
böyle durumlarda tek başınada kalsa çok babacan veya anaç kuşlar yavruları büyütebilmektedir. Tabi böyle kuşların sayısı çok azdır. İnşallah sizin erkeğinizde bu tür iyi bakıcı kuşlardandır. Ama genelde kuşların çoğu bunu beceremez. Yavrular 2-3 haftalık olsalar bakma şansı daha yüksek olurdu ama daha yumurtadan bile çıkmamışlar. Yumurtaları sürecek başka yer varsa sürün derim yoksa erkeğinize güvenip şansınızı deneyin. Bu arada kümste boşta dişi varsa hemen başka yere ayırın yoksa erkek gidip onunla eşleşir ve yavruları tamamen boşlar. İnşallah kaçan kuş geri gelir.
Yorumun için teşekkür ederim mehmet abi.Kuşun yanında herhangi bir başka kus yok..Biraz önce Dışarı çıktım bi baktım karşıdan jet gibi kaçan kus gelıyor çatıya konmadı 2 3 tur attı civarda ara sokaklarda kaybettim ama hala buralarda gelicek galiba
Aslında yumurtası olan bir dişi veya erkek fark etmez kaçmaz...Bu salmaları alıştırmadığınızdan kaynaklanıyor büyük ihtimalle...Benimde başıma gelmişti dişi ölmüştü fakat erkeğim maaşallah büyüyene kadar besledi böyle güzel anaçlar olursa beslerler...İnşallah döner kuşunda...
cevabını vermiş arkadaşlar,benimde başıma gelmişti 2 kere ikisinde de bi süre sonra yumurtadan kalkıyo hayvan ve daha yatmıyo. istisnalarda olabiliyor, arkadaşların dediği gibi.
Hepinize Teşekkür ederim Dün kuşlarımı saldığımda akşamüstü kaçak kuşum sürpriz bi şekilde aralarına katıldı 2 3 tur attı ama indiremedim terasa bastı gitti..Şu an yumurtalar 18 günlük ve erkek hala yatıyor büyük ihtimal yavrular cıkana kadar da yatıcaktır ..artık yavrular cıksın büyütmeye çalısacagız..Saygılarımla
bak kardeş inşallah erkek büyütür bence büyütmez yavrular cok küçük ama sende kolay kolay büyütemesssin erkek üstlerine yatmassa et yavruların üstüne kuş yatması lazım üşümeyecek yeterli sıçaklık lazım ayrıca onlara mama kusar kuşlar biraz büyüyünce kuşlar anne ve babalar kuscakları yemlerii ona göre şekillendirir yani deceğim şu erkek yatmassa işin zor inşallah yatar üstlerine
saygılarımla
Ve sonuç Hüzün Bu sabah kalktığımda erkek yumurtalardan kalkmıstı bekledim ama bidaha yatmadı yumurtalarda soğumuş...Bende son çare kırdım yumurtaları birinde yavru cıktı dierinde sarı bi sıvı..yavruyu aldım yuvaya koydum ama yatmadı erkek yine..yavruda öldüü.sağlık olsun artık..
Kardeşim kuşların gelmezse yumurtası olan yaboz bir takım al yumartaları al onun altına koy.Ama alamam diyorsan bence erkek tek başına bakmaz nasıl bir bebek annesiz zor yaşarsa o yavrularda öyle yaşar.