Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Arılar

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Arılar, doğanın mucizesi olarak hayatımızda yer alıyorlar. Özellikle o severek ve bayılarak yediğimiz bal sayesinde bizim için daha da değerliler. Hiç düşündünüz mü; bu minicik varlıklar nasıl oluyor da o muhteşem balı üretebiliyorlar? Hiç yılmadan yıllarca çalışarak bal yapıyorlar. İşte arılar hakkında bilinmeyenler ve duyunca şaşıracağınız bilgiler…

Arılar Hakkında;



Arılar familyasında sadece bal arıları bulunmuyor. Eşek ve yabani arı türleri de bulunuyor. 20.000’den fazla arı türünün olduğu biliniyor. Bütün arılar bal yapmıyor. Bal yapmak sadece bal arılarının görevidir. Zar kanatlı, sarı ve siyah renkli bu minik hayvanların geçmişi 100 milyon yıl öncesine dayanır. Kuzey Myanmar’da bir madende amber içinde bulunan melittosphex burmensis cinsi arı fosili 100 milyon öncesine ait. İlk insan fosilinin 300 bin yıl öncesine ait olduğunu düşünecek olursak, insandan önce arının var olduğunu söyleyebiliriz.



Arılar toplu halde koloni kurarak yaşarlar. Kurdukları yuvaya “kovan” deniliyor. Bir kovanda işçi ve erkek arılarla birlikte bir adet kraliçe arı bulunuyor. Kovan içinde iş bölümü ve ortak çalışma sağlanıyor. Yumurtadan çıkan bir işçi arı hayatının sonuna kadar çalışmak zorundadır.



İnsanlığın yararına çalışan arılar; Ekinlerimizden, sebzelerimize, ağaçlara kadar bitkilerin yaklaşık %80’inin polenini arılar yayıyorlar. Arıların polenleri yayma faaliyetleri, gıda zenginliğine sahip olmamızı sağlıyor. Araştırmalar gösteriyor ki; gıdaların %90’ından fazlasını sağlayan 10 bitki cinsinin 71’inin polenini arılar yayıyorlar.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular