Şu an kümesimde yaklaşık 7-8 ay önce getirdiğim ve bugüne kadar hiç salmadığım 2 adet kuş var.Bunları getirdiğim kümes yaklaşık 1km uzaklıkta.Kuşlar birbiriyle eş değil ikisinnde farklı eşleri var ve sürekli yavru büyütüyorlar. Ben bunları saldığımda doğru eski kümeslerine gittiler ki bu 6-7 ayda 2 side 2şer çift yavru büyüttü kümeste. Kuşları geri getirdim kanatlarını bağladım. Çatıdan çatıya atlayarak gene eski kümeslerini buldular. Sonra bir daha getirdim bu sefer kanatlarını fazla uçamayacakları şekilde çektim. Fakat onlar gene gitti. En sonuncusunda kanatlarının uzun tüylerini en sonuna kadar çektim. Bunları saldığımda gözleri hala havadaydı cesarete gelseler yürüye yürüye gidecekler. Rüzgarlı bir günde bir tanesi rüzgarında yardımıyla yandaki 2 katlı bir evin çatısına kadar çıkabilmiş daha sonra gene çatıdan çatıya uçarak gitmiş. 2 gün ne benim kümese ne de eski kümesine gitti. 3. gün sabah kalktığımda benim kümesimin kapısının önünde duruyordu. Rüzgar dinince daha fazla gidememiş geri dönmüş. Şimdi kanatları çıkıyor yavaş yavaş bakalım uzayınca gene gitmeye çalışacakmı.