ARKA TEPE SARI BOYUN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavissavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

mavissavas

Üye
site.mynet.com
Ad Soyad
savaş keleş
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Diğer
ELİNDE ARKA TEPE SARI BOYUN KELEBEK OLAN VARSA İLETİŞİM KURABİLİRİZ ÇİFT FİYATI 100 TL Yİ GEÇMESİN SAYGILAR

o fiyata siyah boyun bulamazsın, dostum bu türün en pahalısını arıyorsun, çiftinin 500 tl civarında olduğunu söylesem yeterli olur sanırım.

sarı boyun tepeli değil ama düz var şuanda elımde ama o fıyata arkadasında dedıgı gıbı bulman zor ama yavru kızmalarından ıstersen ayarlayabılırız

ben yavru kuş pek almıyorum üstad ayrıca arka tepe sarı boyun arıyorum düz sarı boyun olarak değil demekki mezatları kovalıycaz mezatta daha uygun oluyo ilginiz için tşkler

sarı boyun düz olusn o fiyatlara elinde olupta vermek isetyen olursa görüşelim.

valla üstad mezatlarda dahil o kuşları o paraya bulabileceğini sanmıyorum zaten mezata falan kimse çıkarmaz o kuşları edremitte takımına 700,800 hatta 1000 tl istediklerini duymuştum 100 tlye bulabilceğinin sanmıyorum ama inşallah herşer istediğin gibi olur selamlar

DOĞRUDUR ÜSTAD HER ZAMAN BESLEYENE FİYAT ÇEKENE SAYGIMIZ VARDIR MEZATTA 120 YE SATILDI DA ÇİFT KIZMALIKTAN ÇIKMIŞ TAKIM O YÜZDEN BENDE 100 DEDİM MEZATTA DA VERDİM O KADAR AMA FAZLA PARAM OLMADIĞI İÇİN YANIMDA 120 VERENE SATILDI SANIRIM 100 E BULURUM AMA DEMEK BAYAĞI PAHALIYMIŞ BİZDE ALAN KİŞİ BEDEVA ALMIŞ YADA HERKES KAFASINA GÖRE FİYAT ÇEKİYO NEYSE SAYGILAR ÜSTAD

KARDEŞ BEN GÜRCAY.ARADIĞIN GÜVERCİNİ O FİYATLARA BULAMAZSIN.YA ÇALAN SATAR,YADA KUŞUN DEĞERİNİ BİLMEYEN...

arkadslar aranızda bademli sarı kuyruk dişi satan varmı yada takımda olur fiyatlarını öğrene bilirmiyim

slm arkadaşlar harika arka tepe sarı boyunlarım var

Merhabalar,
( Mesaja başlamadan önce benim bahsetteiklerim tepesiz olanlar tepeli olanlarda olduğu zaman 20-30 Tl daha fazla fiyat biçiyorlar) Çoğu kişi bana kızabilir ama bu konu hep beni rahatsız ediyor. Ben bu söylenen fiyatların sadece sadece abartı olduğunu düşünüyorum. Öyle 500 ve üstü verecekler sadece varlıklı insanlardır. Millette fiyatı çekiyor yukarı nasıl olsa bir alıcı çıkar manasında. Ucuza alınan kuşlarada hemen onlar sıra kuşu, soysuz kuş veya sıradan kuş benzetmesini yapıştırıyorlar. Konuyu açan arkadaşında dediği gibi 100 e çifti çok var hadi bilemedin 150 ve çoğuda dönmekten zor uçan kuşlardır.
Ufak bir örneklere mesajımı bitirmek istiyorum. İzmirde mezatlarda ve izmir pazarında;
Kara ense kara kuruk, mavi ense mavi kuyruk vb. edremitler 20-30 tl en iyisi havada alınanı (yüksek fiyatçıların değişiyle soylu olanlar) 40-50 tl (tane) ama ben 20 tl ye aldıklarımın çoğu oyunlu ve yumurta vs.. herşey uygundur. Kırmızı ense ve sarı enselere gelince İzmirde pek fazla bulunmasada bulunduğu zaman en pahalısı 150 tl ye satıldı. Pazarlarda ve mezatlarda ise 30-50-70 Tl. Az bulunsada ufak çevreyi dolaşmayla 1 ayda 3- 5 çift rahat bulunur.
Ben alıp satıcı yada direk satıcı değilim. Ama bu fiyatların bu kadar yükseğe çıkarılması ve abartılması beni üzüyor. Benim aldığım en pahalı kara ense yada mavi ense ve kuyruk olanlar 35 Tl. 3 çift te kırmızı ensem var. 1 çifti lekesiz temiz 75 Tl ye aldım. Diğer 2 çift ise küllü kuyruklu yani az / orta lekeli diyebiliriz 50 tl çift olarak aldım ve her hafta pazara giderim. Halada pazarda bulunuyor.
Kusura bakmayın çok uzun yazı olmuş ama haftalardır internettekilere fiyat soruyorum araştırıyorum hep 300-500-1000 arası söyleniyor. Bende bu konuya kendimce açıklık getirmeye çalıştım.

BU konu çoğu kuşçuları rahatsız etmekte benide, ama şuda bi gerçek iyi kuş her zaman iyi paradır, soyu sopu takip edilmiş, oyuna,akıla garantili alınabilecek kuş kostümüne göre öyle 50-100 tl ye üreten kişi vermez, özellikle bu kelebek ırkında piyasayı edremit tarafı belirliyor, bunu bilen iyi bilir, oyun,kostümde bir numaralar şuan, sarı enselilerin ilk çıkıtğında çok nadirken başta da değim gibi çiftine 800 tl verip alan arkadaşım üretip en ucuz takımını 400 tl ye verdiğini ben biliyorum, ve 15 takım a yakın da yavru alıp satmıştır. siz düşünün ne kadar doğdu ne kadar yanlış, ne zaman ki kelebek ırkınınkostümü ağır bastı, iş para dönüşütü malesef üzülsekte,işte bize göre böyle olmalı desekte arıtk bu iş çok zor, kapalı teller arkasında gökyüzüne hasret olan bu kuşlar ve gelecekte neler çıkarırlar bilmem bu paralara alıcıda bulurlar satıcıda, sarı boyunların biraz yamalılarınadn almıştım geçen sene 200 tl ye , dönmekten uçamıyorlar şuan boş kanat yok, akıllımı akıllı, ama bende kakıp o kadar para vremem kuşa, mezattan pazardan aldığın ucuz kuşlarda kapalı kutudur, %90 risk içerir, kimse iyi kuşunu,verim alabilecek kuşunu getirip mezatta yada pazarda satmaz,bunuda iyi düşünmek gerek kıyaslama yaparken.
bir zamanlar buraların meşhurları vardı karabaşlar, karakuyruklar, bilenler zamanında ne kadar para ettikelrini iyi bilirler, şuan ise 50 tl yi geçmez öyle sarı boyun enselilerdeden dediğin gibi 150 tl çiftinde varsa gönder 10 takım alacam,

Sizde gayet güzel açıklamışsınız ama işte bakış açısı farklı. Benim mesajıma karşılık şu cümlenin kurulacağınıda emindim. ( o paraya varsa yollayın ben hepsini alacağım) ben ondan dolayı durumumu belirttim satıcı vs.. değilim dedim. 100-150 ye var. peynir ekmek gibi bulunmasada var. Birde kuşun fiyatı ucuzsa o kuş kötüdür anlamına katılmıyorum. İlk mesajımdada yazdığım gibi ben 20-30 tl alıyorum (arayıp bularak) ve 10 tanede en az 6-7 tanesi her konuda (oyun, dönüş, yumurta vs..) garantilidir. Zaten kuştan anlayan kişi kuşu eline aldığı zaman yüzde 80 tutturur kuşun nasıl olacağını Şunada eminim 500-1000 veren vardır. Şahsen benim durumum süper olsa bastırır parayı alırım. Ama bilirsinizki o paraları yüzde 90 kimse vermez veremez. Şu lafınızada kısmen katılıyorum kimse iyi kuşunu pazarda mezatta satmaz, bu durum asıl besleyici kesim için doğru ama ticaretini yapan kesim için değil. Şu açıdanda bakarsam alan memnun satan memnun bana laf düşmez diyorum.

bir çift sarıkafa sarı kuyruk vardır elimde erkeği bademli sırtı lekesiz dişisi biraz daha iyi çift fiyatı 100 tl yavru yumurta garantilidir

bir zamanlar karabaşlarında 700-100 satıldığı dönemleri gördüm şimdi ele ayağa düştü bu boyun kuşlarıda birgün öle olacak ben istemem açıkçası ucuza düşmesini ma herkes bütçesine görede davranmak zorunda çünkü beslediğin kuşun değeri kalmıyo emek boşa gidiyo ama herkes bir değil aslında kuşun bir değeri yoktur fiyatını biçen biz insanlarız saygılar

arkadaşlar öncelikle selamlar yukarıda bi arkadaşımızın yazdıklarını gördümde çifti 100 lira falan diyo sarılar için ben aslen izmirliyim ama şuanda manisa akhisarda oturuyorum arkadaşlar sarı ense diye adlandırdığımız kuşların çifti 50 liraya olanlarıda var ama kuşlar kuşluktan çıkmış ben her hafta izmire kuş pazarına geliyorum ama ben şuana kadar sarı ense tepeli bizim getirdiğiklerimiz hariç hiç görmedim bizde çiftleri 300 den verdik

arkadaşlr önce s.a izmir pazarına gelen kuşların %70 ni akhisardan biz getiriyoruz o 20 liaraya satılan kuşların çoğu dönüyor ama şekilleri bozuk olduğu için 20 liaraya ya 30 liraya veriyoruz şekilleri düzgün olan kuşlar 100 liaradan başlayıp 700 liraya kadar çıkıyo gözlerinin çakır olması gagalarının beyz olması kuşların yere basık olması vs. gibi. bunların tepelileri daha çok para yapıyo dediğim gibi o özellikleri de olursa ben şimdiye kdar 1000 taneden fazla edremit yda sarı boyun kırmızı boyun kuşu satmışımdır şimdiye kadarda allaha şükür bi sıkıntı olmadı 0545 403 20 23 numaram bu kuş isteyenler arayabilir

Geri