BU konu çoğu kuşçuları rahatsız etmekte benide, ama şuda bi gerçek iyi kuş her zaman iyi paradır, soyu sopu takip edilmiş, oyuna,akıla garantili alınabilecek kuş kostümüne göre öyle 50-100 tl ye üreten kişi vermez, özellikle bu kelebek ırkında piyasayı edremit tarafı belirliyor, bunu bilen iyi bilir, oyun,kostümde bir numaralar şuan, sarı enselilerin ilk çıkıtğında çok nadirken başta da değim gibi çiftine 800 tl verip alan arkadaşım üretip en ucuz takımını 400 tl ye verdiğini ben biliyorum, ve 15 takım a yakın da yavru alıp satmıştır. siz düşünün ne kadar doğdu ne kadar yanlış, ne zaman ki kelebek ırkınınkostümü ağır bastı, iş para dönüşütü malesef üzülsekte,işte bize göre böyle olmalı desekte arıtk bu iş çok zor, kapalı teller arkasında gökyüzüne hasret olan bu kuşlar ve gelecekte neler çıkarırlar bilmem bu paralara alıcıda bulurlar satıcıda, sarı boyunların biraz yamalılarınadn almıştım geçen sene 200 tl ye , dönmekten uçamıyorlar şuan boş kanat yok, akıllımı akıllı, ama bende kakıp o kadar para vremem kuşa, mezattan pazardan aldığın ucuz kuşlarda kapalı kutudur, %90 risk içerir, kimse iyi kuşunu,verim alabilecek kuşunu getirip mezatta yada pazarda satmaz,bunuda iyi düşünmek gerek kıyaslama yaparken.
bir zamanlar buraların meşhurları vardı karabaşlar, karakuyruklar, bilenler zamanında ne kadar para ettikelrini iyi bilirler, şuan ise 50 tl yi geçmez öyle sarı boyun enselilerdeden dediğin gibi 150 tl çiftinde varsa gönder 10 takım alacam,